13 Μαρτίου 2014

Ευρωκοινοβούλιο: Ετοιμάζονται να νομιμοποιήσουν τα Μνημόνια – «Δολοφόνους»

Την τρόικα και τα δολοφονικά» μνημόνια ετοιμάζονται να νομιμοποιήσουν οι «δεξιές»πτέρυγες του ευρωκοινοβουλίου μέσα από την έκθεση για τις ημέρες και τα έργα της τρόικας σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρο και Ιρλανδία. 
Παρά τις καίριες επισημάνσεις της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις αιτιάσεις του επικεφαλής Ισπανού ευρωβουλευτή Α. Θέρκας (είχε χαρακτηρίσει «χασάπηδες» τους τροϊκανούς), στην έκθεση διαπιστώνεται ότι… «τα μνημόνια ήταν μονόδρομος».
Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ύστατη προσπάθεια νομιμοποίησης των -αντισυνταγματικού χαρακτήρα- πολιτικών ισοπέδωσης ολόκληρων κοινωνικών στρωμάτων, όπως αυτές καθορίστηκαν μέσα από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Την εξέλιξη αυτή καυτηρίασε, χθες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, στην κοινή συζήτηση η οποία διεξήχθη στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τις εκθέσεις της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Απασχόλησης για τη λειτουργία και το ρόλο της Τρόικα.
«Oι Ευρωπαίοι πολίτες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η Τρόικα και το Μνημόνιο, δεν ήταν μονόδρομος, όπως δυστυχώς διαπιστώνει η Έκθεση, αλλά υπήρξαν το καλύτερο άλλοθι για να επιβληθούν σκληρά μέτρα λιτότητας και να γίνει αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων. Οι Έλληνες, οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί, οι Κύπριοι γνωρίζουν δυστυχώς πολύ καλά ότι θυσιάστηκαν ανθρώπινες ζωές για να σωθεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας, οι τράπεζες και τα κέρδη τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χουντής και πρόσθεσε: «Οι μόνοι που θα αποφασίσουν αν ήταν αναγκαίες αυτές οι πολιτικές είναι οι λαοί της Ευρώπης. Με την ψήφο τους τον Μάιο θα αποδοκιμάσουν τις δυνάμεις που σήμερα μέσω της Έκθεσης, νομιμοποιούν την Τρόικα και δικαιολογούν τις πολιτικές της».
http://www.nez.gr/, 12/3/2014