5 Δεκεμβρίου 2019

Και νέο δώρο διαφθοράς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε βουλευτές, δικαστές, δημάρχους και περιφερειάρχες

Τους επιτρέπουν παράνομα να κάνουν τροποποιήσεις σε δηλώσεις τους Πόθεν- Έσχες για τις οποίες έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής.

Δεν σταματούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κλείσουν όλες οι ατασθαλίες των δικών τους παιδιών όσων δηλαδή ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν δήλωση Πόθεν-Έσχες αλλά για διάφορους λόγους δεν είχαν δηλώσει τα πραγματικά τους περιουσιακά στοιχεία.
Έτσι λοιπόν λίγες ημέρες μετά τη λήξη της παράτασης που είχε δοθεί για τροποποιητικές δηλώσεις Πόθεν Έσχες η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου, κατά παράβαση του ισχύοντος νόμου και χωρίς να υπάρχει νομοθετική εξουσιοδότηση, δηλαδή αναρμοδίως, έδωσε και νέα παράταση για δικαστές, βουλευτές δημάρχους και περιφερειάρχες. Έτσι, με μια αυθαίρετη απόφαση, θα κρατήσει το σύστημα ανοιχτό από τις 2 Δεκεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου για την κατάθεση νέων τροποποιητικών.

Η νέα παράταση αφορά, όπως προαναφέραμε, τους βουλευτές, τους δικαστές, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Πιθανόν να αφορά και πολλούς άλλους, όπως πχ τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

Το Documento είχε αποκαλύψει ότι ενώ στα Πόθεν Έσχες της κυρίας Μαρέβας Μητσοτάκη φαινόταν ότι το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι είχε πουληθεί, στην πραγματικότητα είναι ακόμα στην κατοχή της.

Το νέο αυτό δώρο στη διαφθορά μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των τροποποιητικών δηλώσεων, αφήνει πολλές υπόνοιες ποιες ακριβώς παρανομίες και ποιους προσπαθεί να καλύψει την τελευταία στιγμή.

Παράλληλα με αυτή την απόφαση που χαρακτηρίζεται από ανώτατους δικαστικούς ως παράνομη τίθεται και θέμα αντισυνταγματικότητας καθώς οδηγεί σε άνιση μεταχείριση των ομάδων που υποχρεούνται να υποβάλλουν δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

Το Documento θα ψάξει σε βάθος και αυτή την υπόθεση που αφήνει για ακόμη μια φορά ακάλυπτη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη σκανδαλώδη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τον νόμο (Άρθρο 6 και άρθρο 2 &3 του νόμου 3213/2003 όπως ισχύει με τις τροποποιήσεις του) και ο οποίος έγινε στο πλαίσιο καταπολέμησης της διαφθοράς και απόλυτης διαφάνειας στην κτήση περιουσιακών στοιχείων από τους υπόχρεους σε δήλωση Πόθεν Έσχες.