22 Μαρτίου 2019

Firefox Send - Στείλε μεγάλης χωρητικότητας αρχεία με ανωνυμία


Όταν δημιουργεί εφαρμογές η Mozilla πρέπει να της δίνουμε το ανάλογο ενδιαφέρον και πόσο μάλιστα όταν αυτή η εφαρμογή έχει να κάνει με ανωνυμία στην αποστολή αρχείων μέσω διαδικτύου.
Έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκε το Firefox Send, μια web πλατφόρμα, μέσω της οποίας μπορούμε να στείλουμε μεγάλης χωρητικότητας αρχεία στους φίλους μας με απλό τρόπο και προπάντων με ασφάλεια. Μιλώντας λοιπόν για ασφάλεια, εννοούμε ότι το αρχείο κρυπτογραφείται και δεν μένει για πολύ καιρό online.
Το Firefox Send σου δίνει τη δυνατότητα "αυτοκαταστροφής" του αρχείου που θα στείλεις ώστε να μην μείνει ποτέ και για πάντα Online!  Μπορείς δηλαδή μέσα από το μενού της πλατφόρμας να αφήσεις το αρχείο "ζωντανό" από 5 λεπτά μέχρι και 7 ημέρες ή για ένα (1) download μέχρι εκατό (100). Μετά... πάπαλα! Επίσης, μπορείς να προσθέσεις και κωδικό στο αρχείο που θα στείλεις για επιπλέον ασφάλεια. Βέβαια, τον κωδικό θα πρέπει να ξέρει και ο παραλήπτης του αρχείου.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι μπορεί ο επισκέπτης της πλατφόρμας να στείλει αρχεία μεγέθους μέχρι και ένα (1) GB, ενώ αν κάνεις μια απλή εγγραφή, θα μπορείς να στέλνεις μέχρι και δυόμιση (2,5) GB. Φυσικά, επιτρέπεται η μαζική αποστολή πέραν του ενός αρχείου ταυτόχρονα.

Πήγαινε στη Web εφαρμογή ► Firefox Send

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης