13 Νοεμβρίου 2018

Γιάννης… κερνάει, βουλευτές τσεπώνουν… 24.442 ευρώ αναδρομικά

Την ώρα που η κυβέρνηση εμπαίζει χωρίς αιδώ τους συνταξιούχους με την επιστροφή των αναδρομικών τους (κάνει εφέσεις, τους βάζει στη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων -πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να απευθυνθούν σε «ειδικούς» και να πληρώσουν αδρά, αφού οι περισσότεροι δεν έχουν καμία σχέση με το διαδίκτυο – διαβάστε εδώ), οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου… φροντίζουν τα της τσέπης τους. Δεν τους φτάνει φαίνεται ο παχυλός μισθός των περίπου 7.000 ευρώ (μισθός και είδος).

Με την τροπολογία για τα αναδρομικά των ένστολων και των υπαγομένων στα ειδικά μισθολόγια, όπως αποκαλύπτει η ΕΝΥΠΕΚΚ, οι βουλευτές ψήφισαν και επιστροφή αναδρομικών στους εαυτούς τους ύψους 24.442 ευρώ και πιο συγκεκριμένα 1.111 ευρώ επί 22 μήνες.
Το μισθολόγιο των βουλευτών, όπως είναι γνωστό, είναι αυτόματα συνδεδεμένο με το μισθολόγιο των δικαστών και ειδικότερα με τον μισθό τού Προέδρου του Αρείου Πάγου που είναι ο μεγαλύτερος σήμερα καταβαλλόμενος στην Ελλάδα μισθός στον δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με το άρθρο 14 της τροπολογίας, που ήδη αποτελεί νόμο του κράτους, καταβάλλονται αναδρομικά στους δικαστικούς λειτουργούς και τα κύρια μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ενώ με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία, οι προβλεπόμενες από τις κύριες διατάξεις κρατήσεις και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα σχετικά με την καταβολή του ποσού. Η ρύθμιση αυτή έχει αυτόματη εφαρμογή και σε όλους τους βουλευτές, τα αναδρομικά των οποίων ανέρχονται σε 24.442 ευρώ (1.111 ευρώ επί 22 μήνες).
Οι βουλευτές, λοιπόν, φρόντισαν για τα της τσέπης τους, όταν έχουν με την ψήφο τους εξαθλιώσειεργαζομένους και συνταξιούχους, με τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κατάργηση ΕΚΑΣ κτλ., όταν έχουν στενάξει τον κόσμο της εργασίας, τους απόμαχούς τους, το λαό με τη φοροαφαίμαξη, όταν τους απειλούν με κατασχέσεις και υφαρπαγή της κατοικίας τους, όταν ξεπουλούν τα πάντασε αυτή τη χώρα, από τα δημόσια αγαθά, τους οργανισμούς και τον πολιτισμό…
Αναδρομικά, λοιπόν, για τους βουλευτές, αυτούς που ψηφίζουν μνημόνια και λιτότητα, τα ειδικά μισθολόγια, όπου ανήκουν και οι αστυνομικοί, που χρησιμοποιούνται για τη βίαιη καταστολή των αγώνων, και τους δικαστές, που ουσιαστικά με τις αποφάσεις τους ποινικοποιούν και τιμωρούν κάθε εργατικό και κοινωνικό αγώνα.
Τα συμπεράσματα δικά σας