9 Δεκεμβρίου 2017

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Η ΕΕ μόλις άνοιξε δημόσια διαβούλευση για να δει αν η κοινή γνώμη στηρίζει την καθολική απαγόρευση του ελεφαντόδοντου!   

Οι άπληστοι για κέρδη έμποροι ελεφαντόδοντου πιέζουν για να παραμείνει ανοιχτή η αγορά. Αν όμως πλημμυρίσουμε την επίσημη διαδικασία με χιλιάδες αιτήματα για απαγόρευση, μπορούμε να πνίξουμε τις τσιρίδες τους.   

Το Avaaz θα καταθέσει όλα τα σχόλιά μας στη διαβούλευση. Αν αρκετοί από εμάς γράψουμε από ένα σχόλιο, μπορούμε να πετύχουμε την καθολική απαγόρευση του ελεφαντόδοντου και να βάλουμε φρένο στην εξαφάνιση αυτών των υπέροχων πλασμάτων: 


Ποτέ πριν οι ελέφαντες δεν έχουν αντιμετωπίσει τόσο μεγάλο κίνδυνο. 30.000 αφρικανικοί ελέφαντες σφάζονται κάθε χρόνο για τους χαυλιόδοντές τους. Κινδυνεύουν να αφανιστούν μέσα στη γενιά μας.  

Κι ενώ οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν ανακοινώσει απαγορεύσεις για το ελεφαντόδοντο, και το Χονγκ Κονγκ εξετάζει τη σταδιακή κατάργησής του μέχρι το 2021, η Ευρώπη έχει μείνει πίσω. Κι αυτή είναι η ευκαιρία μας να κλείσουμε την ευρωπαϊκή αγορά.   

Η διαβούλευση φτιάχτηκε με πολύπλοκο και τεχνοκρατικό τρόπο. Αλλά, αν δεν συμμετέχουμε και δε δείξουμε ότι υπάρχει μαζική στήριξη για την απαγόρευση, οι έμποροι ελεφαντόδοντου θα νικήσουν. Οι ελέφαντες θα ηττηθούν. Ας κάνουμε το καθήκον μας: 


Οι δράσεις μας φέρνουν αποτέλεσμα. Πηγές αναφέρουν πως η μαζική εκστρατεία του Avaaz για την απαγόρευση του ελεφαντόδοντου στην Ευρώπη πίεσε την Κομισιόν να ανοίξει αυτή τη δημόσια διαβούλευση. Τώρα πλέον καλούμαστε επίσημα να πούμε τη γνώμη μας. Ας δώσουμε όλοι το «παρών» για να νικήσουμε.   

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα, 
Christoph, Σπύρος, Sarah, Fatima, Nataliya και όλη η ομάδα του Avaaz   

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:   

Η ΕΕ γίνεται πιο σκληρή με το λαθρεμπόριο ελεφαντόδοντου -- Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Δραματική πτώση του πληθυσμού ελεφάντων λόγω λαθροθηρίας -- Ναυτεμπορική

Ποια η σχέση της ΕΕ με την προστασία των ελεφάντων; (στα Αγγλικά) -- New Europe

Οι ελέφαντες οδεύουν προς την εξαφάνιση: τα γεγονότα (στα Αγγλικά) -- The Guardian