26 Σεπτεμβρίου 2017

O Freddie Mercury περνάει στη μεγάλη οθόνη

Πρωτοέφερνα ως αποκλειστική είδηση, ακριβώς πριν δέκα χρόνια (στον αρχισυντάκτη μου και τότε Γεώργιο Παπαϊωσήφ) τα νέα για την ετοιμασία της ταινίας για τη ζωή του θρυλικού Freddie Mercury των Queen από τα Tribeca Studios του Robert De Niro. Ο Johnny Depp ήταν ο πρώτος που ακούστηκε ότι θα υποδυθεί τον Freddie. Αργότερα ως υποψήφιος ήταν ο Sasha Baron (Borat), μετά ο Ben Whishaw (Perfume, a story of a murderer). Σ’ αυτά τα 10 χρόνια άλλαξαν και άλλα τόσα ονόματα σκηνοθετών και σεναριογράφων, αφού φαίνεται ότι κανείς δεν είχε αποφασίσει τι ταινία ακριβώς ήθελαν να κάνουν.

Ο Brian May των Queen πρότεινε ένα σενάριο με το θάνατο του Freddie στη μέση της ταινίας και στο υπόλοιπο μισό τα υπόλοιπα μέλη των Queen να μάχονται για να συνεχίσουν το συγκρότημα. Ο Sasha Baron ήθελε ένα σενάριο γεμάτο από τα gay parties και τις υπερβολές του τρόπου ζωής του Freddie. To τελικό -όπως λένε τώρα- σενάριο θα είναι ουσιαστικά μια ταινία για τους Queen, από το σχηματισμό του συγκροτήματος (1971) μέχρι την κορυφαία στιγμή που αποτέλεσε η συγκλονιστική εμφάνισή του, κυρίως του Freddie στο Live Aid του 1985.


Ο Rami Malek λοιπόν, (πρωταγωνιστής της σειράς ‘Mr.Robot’), θα υποδυθεί τον Freddie, σε σκηνοθεσία Bryan Singer (X-Men, The Usual Suspects κ.α.) και η ταινία θα έχει τον τίτλο ‘Bohemian Rhapsody’. Ανακοινώθηκε και όλο το υπόλοιπο cast, που σημαίνει ότι (μάλλον) αυτή τη φορά η ταινία θα προχωρήσει.

Πριν λίγες μέρες, στις 5 Σεπτεμβρίου εορτάστηκαν τα 71α γενέθλια του Freddie στα Mountain Studios στο Montreaux της Ελβετίας. Πρόκειται για έναν καθιερωμένο πια, ετήσιο εορτασμό, εκεί, στα studios των Queen, όπου ηχογράφησαν τα περισσότερα τους albums.

Ο Brian May και ο Roger Taylor συνεχίζουν ελαφρώς κακόγουστα να περιοδεύουν ως “Queen + …(somebody)” έχοντας τα τελευταία 4 χρόνια έναν απ’ αυτούς τους “karaoke’ wannabe’s”, που ασχημονούν στα talent-shows, ενώ πριν από αρκετά χρόνια είχαν ως frontman τον Paul Rogers, (Bad Company, Free, The Firm κ.α.), που όσο καλός κι αν είναι, πάλι δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τις φωνητικές απαιτήσεις που άφησε πίσω του ο απίστευτα ταλαντούχος συνθέτης, vocalist, frontman, artist, Freddie Mercury.


Οι Φωτό με τον Freddie Mercury είναι Ψηφιδωτά by Tile Tales, Nasos Kavathas"