28 Ιουλίου 2017

Από σήμερα ευχόμαστε μόνο γέλια!

Ο Κώστας Σωτηρίου βγάζει το καπέλο στους χρυσούς Νέους και φυσικά στον Ηλία Παπαθεοδώρου και τους συνεργάτες του και αποκαλύπτει την αφοπλιστική φράση του Δημήτρη Καρβέλα πριν από τον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ U20.

Υπόκλιση στους μάγκες με τα γαλανόλευκα! Τους αξίζουν όλα τα εύσημα, όχι μόνο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ U20 της Κρήτης, αλλά γιατί αυτή η παρέα, με τις αναπόφευκτες προσθαφαιρέσεις λόγω ηλικίας ή τραυματισμών, κατάφερε να επιδείξει μνημειώδη συνέπεια για μια ολόκληρη πενταετία.

Εχουμε και λέμε: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων το 2013 στην Ουκρανία. Τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων το 2014 στην Τουρκία. Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων το 2015 στον Βόλο. Τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 το ίδιο καλοκαίρι στην Κρήτη. Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Νέων το 2017 ξανά στην Κρήτη. Τρία μετάλλια και δύο τέταρτες θέσεις σε Ευρωμπάσκετ και Μουντομπάσκετ σε πέντε καλοκαίρια!

Μπράβο ρε μάγκες! Μπράβο μέσα από την καρδιά μας, γιατί ελάχιστοι γνωρίζουν τι έχετε περάσει οι περισσότεροι, ώσπου να σκαρφαλώσετε στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια. Μπράβο και στον Ηλία Παπαθεοδώρου, τον Γιώργο Λιμνιάτη, τον Γιώργο Δοξάκη και σε όλο το επιτελείο της Εθνικής, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι προσωρινοί συνεργάτες, αλλά κάτι πολύ παραπάνω για αυτά τα παιδιά.

Πόσες φορές έχουν κάνει τον ψυχολόγο ο Παπαθεοδώρου και ο Λιμνιάτης; Πόσα τηλεφωνήματα έκανε από το Καζακστάν ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πόσους προβληματισμούς έχει ακούσει; Πόσες φορές έχει κάνει τον Καραγκόζη ο Καρβέλας, για να φτιάξει το κλίμα; Μερικές ώρες πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού με το Ισραήλ, ο τιμ μάνατζερ της ομάδας μου είπε μια φράση, η οποία πραγματικά με άφησε άφωνο και με έκανε να προβληματιστώ. «Ρε συ, αυτά τα παιδιά το καλοκαίρι γελάνε και τον χειμώνα κλαίνε!».

Το έχει φιλοσοφήσει και έχει απόλυτο δίκιο. Ο Αντώνης Κόνιαρης βίωσε την απόλυτη απογοήτευση, όταν πέρυσι το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός του ανακοίνωσε ότι δεν τον υπολόγιζε για τη σεζόν 2016-17 και ότι είχε αποφασίσει να τον αφήσει ελεύθερο. Το παιδί κόντεψε να πεθάνει. Στενοχωρήθηκε και στρεσαρίστηκε τόσο, ώστε έχασε τα μαλλιά του, αλλά ήταν τυχερός, γιατί επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, όπου το τεχνικό επιτελείο του Σούλη Μαρκόπουλου και το διοικητικό επιτελείο του Μπάνε Πρέλεβιτς, του έσωσαν την καριέρα.

Μαζί του θα αγωνίζεται εκτός απροόπτου και ο MVP του Ευρωμπάσκετ, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ένα από τα παιδιά, που επίσης «το καλοκαίρι γελάνε και τον χειμώνα κλαίνε!». Ο χαρισματικός πόιντ φόργουορντ, που ποτέ δεν έχει παίξει με την μπάλα στα τόσα χρόνια στο Τριφύλλι, στριφογύριζε αρκετά βράδια θέλοντας (που λέει ο λόγος) να κόψει το μπάσκετ και παρουσιάζοντας συμπτώματα καταθλιπτικής συμπεριφοράς. Μακάρι, να του επιτρέψει ο Παναθηναϊκός να αγωνιστεί δανεικός στον ΠΑΟΚ για να απολαύσει ξανά τη χαρά του παιχνιδιού.

Αν αναλύσουμε ένα – ένα τα παιδιά της Νέων, θα βρούμε για όλους σπουδαίες διακρίσεις, αλλά και λυπητερές ιστορίες. Εχει πολλούς… Καρράδες η Α2, ώστε ο νεαρός να κυνηγά με το τουφέκι μερικά λεπτά συμμετοχής στον Δούκα; Ακούγεται ότι ο Λούντζης θα παραχωρηθεί κι αυτός δανεικός από τον ΠΑΟ. Ο Φλιώνης, γέννημα – θρέμμα του Αρη, θα έχει μαζί του εκτός από τον Χρηστίδη, όπως όλα δείχνουν και τον Δίπλαρο. Ο Μουράτος το ευχαριστήθηκε φέτος στο Ψυχικό και ευελπιστεί να συνεχίσει να παίζει αρκετά. Ο Σκουλίδας θα το παλέψει στην ΑΕΚ. Ο Μιλεντίγεβιτς διαθέτει «δολοφονικό» σουτ και δεν θα χαθεί. Ο Αγραβάνης και ο Τάταρης θα συνεχίσουν να δουλεύουν και στο χέρι τους είναι να δικαιωθούν.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Θερμά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, που ολοκλήρωσαν την πορεία τους στις μικρές εθνικές ομάδες, και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και εις ανώτερα. Το βασικότερο, όμως, είναι από σήμερα μόνο να γελούν και να μην ξανακλάψουν ποτέ! Εκτός αν δεν μπορέσουν να συγκρατήσουν τα δάκριά τους στην επόμενη επιτυχία…