6 Δεκεμβρίου 2021

Ετοιμάζεται ταινια με την ζωή του Ντράζεν Πέτροβιτς

Η ζωή του Ντράζεν Πέτροβιτς θα φτάσει μέχρι τους κινηματογράφους. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το 2022 και η ταινία θα κυκλοφορήσει το 2023.Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κροάτης Ντανίλο Σερμπέντζιγια (η ταινία του «Τερεζα 37» είναι υποψήφια προς επιλογή για Όσκαρ στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας για το 2022), ενώ το σενάριο θα γράψει ο Ιβάν Τούρκοβιτς Κρνίγιακ.
Ο «πρόχειρος» τίτλος για την ταινία είναι «Η υπέρτατη δύναμη - Η ιστορία του Ντράζεν Πέτροβιτς», με τα γυρίσματα να ξεκινούν το 2022. Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2023, στη συμπλήρωση 30 ετών από τον θάνατο του θρυλικού Κροάτη.

«Αυτή δεν θα είναι μία ακόμη ταινία για τον αθλητισμό, αλλά ένα δράμα που καταπιάνεται με το φαινόμενο του Πέτροβιτς, το μαχητικό πνεύμα του, την ιδιοφυία του και τον χαρακτήρα του που ήταν μεγαλύτερος από τη ζωή», είπε ο σκηνοθέτης. Και πρόσθεσε: «Η ταινία θα επικεντρωθεί στην προσωπική του ζωή, μακριά από τα γήπεδα και θα εξετάσει τις προκλήσεις και τις ανασφάλειες του να είναι ένας μοναδικός αθλητής».