16 Μαρτίου 2014

Κι όμως, ΥΠΑΡΧΕΙ φως στην άκρη του τούνελ...

Έκανε...ξαστεριά!

Με το "άστρο" του Φράγκι, όπως έγραψε και το basketnet.gr ( Ε Δ Ω ).
Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα, αγαπητοί φίλοι. Η "ΣΗΜΑΙΑ" της ομάδας κατάφερε - παρόλο που δεν είναι έμπειρος προπονητής - να επαναφέρει την ηρεμία και τη γαλήνη στην ομάδα. Να δώσει ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ στους παίκτες, εκεί ακριβώς που χρειαζόταν, όταν, δηλαδή, λίγο πριν το τρίποντο-βόμβα του Μασιούλις, η ομάδα έδειχνε ότι ακριβώς και κατά τη διάρκεια σχεδόν όλου του αγώνα : να παραπαίει. Και, βεβαίως, αυτά είναι τα αποτελέσματα του "κόουτς", που επί 2 περίπου χρόνια, δεν κατάφερε να στήσει έναν "κορμό" μιας ομάδας και δεν κατάφερε να "ποτίσει" με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση τους παίκτες. Το μόνο που ήθελε ήταν να είναι ΑΥΤΟΣ ο αντικαταστάτης του ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥ ΖΕΛΙΚΟ...ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ (και - ηθική τουλάχιστον - ΠΡΟΣΒΟΛΗ).


Είναι βέβαιο πως θα βρούμε το δρόμο μας, είπε ο Φραγκίσκος στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα ( Ε Δ Ω ). Μια κουβέντα ΟΛΟ ΝΟΗΜΑ...ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ...Είναι αυτό ακριβώς που έγραφα επί 1,5 χρόνο. Η ομάδα βρισκόταν στα γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης με αυτόματο πιλότο. Βρισκόταν στο εργαστήριο του Δρος "L' Coach", ο οποίος πειραματιζόταν με το ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ που λέγεται ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ. Ήταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η ΠΑΝΑΘΑ, ακόμη και αν είχε στη σύνθεσή της έναν Πέτζα Στογιάκοβιτς να "πυροβολεί" ασταμάτητα από τα 6,75, έναν (συγχωρεμένο) ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΡΑΖΕΝ να χορεύει στον αέρα και να γλιστράει αλά Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ στο παρκέ και έναν Πέκοβιτς να παρασύρει τους πάντες και τα πάντα στο διάβα του, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, δε θα είχε καμία τύχη, γιατί θα "αναπτυσσόταν" (τρόπος του λέγειν τώρα...) στο γήπεδο ΧΩΡΙΣ προσανατολισμό, ΧΩΡΙΣ πρόγραμμα και ΧΩΡΙΣ στόχο (πόσο μάλλον ΣΤΟΧΟΥΣ...)
ΕΥΤΥΧΩΣ αυτά ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Κοιτάμε μπροστά. ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να διασώσουμε ότι μπορούμε να διασώσουμε. Και αναφέρομαι στην ΤΙΜΗ της ΠΑΝΑΘΑΣ στην Ευρώπη. Μια ΠΑΝΑΘΑ που ο "κόουτς" την κατήντησε "φτωχό συγγενή", με αποτέλεσμα, σε κάθε κλήρωση, όποιος κληρωνόταν μαζί μας, να έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση και αισιοδοξία. 
Ας μην ακούσω, λοιπόν, ξανά, όλα αυτά τα ΜΜΕ ("στήριξης" του "κόουτς") να γράφουν και να λένε "γιατί τώρα" ή "άστοχος χειρισμός η απομάκρυνσή του τώρα" και άλλα τέτοια παραπλανητικά. 
Ο "κόουτς" έπρεπε να φύγει. Έστω και τώρα. Η ΠΑΝΑΘΑ έφτασε στο χαμηλότερο σημείο της δημοτικότητάς της κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα. ΔΕΝ πρόσφερε, ΔΕΝ μπόρεσε, ΔΕΝ ...ΔΕΝ...ΔΕΝ...
ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ Φράγκι. Τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι και βλέπουμε μετά.

Δ.Χ.

Υ.Γ. Είναι σίγουρο πως, αν ο "κόουτς" βρισκόταν ακόμη στην ομάδα (ο μη γέννοιτο), ο...Βαγγελάκης θα γινόταν...Ευάγγελος και...ήρωας!