7 Μαρτίου 2014

Ποιο βιβλίο έχει παραμείνει επί 230 εβδομάδες στην λίστα των New York Times;

Πρωτοεκδόθηκε το 2005, σημείωσε αμέσως πολύ μεγάλη επιτυχία σαρώνοντας τα βραβεία και παρέμεινε καρφωμένο στις λίστες με τα best seller για πολλές εβδομάδες. Ποιο είναι;

Ο λόγος για το συναρπαστικό, τρυφερό και πολύ συγκινητικό βιβλίο, «Η Κλέφτρα των Βιβλίων», που αγαπήθηκε από τους αναγνώστες.

Η ιστορία της Λίζελ, που μεγαλώνει σε ανάδοχη οικογένεια στην Γερμανία την σκληρή περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εχει αγγίξει το κοινό και έχει κερδίσει τους κριτικούς. Έχει μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες και έχει καταφέρει να είναι στις λίστες των πιο δημοφιλών βιβλίων στο Amazon.com αλλά και σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ταιβάν. Σύμφωνα με σχόλια και κριτικές, «Η Κλέφτρα των Βιβλίων» είναι ένα ανάγνωσμα που αφότου το τελειώσεις, έχεις τη διάθεση να το ξαναδιαβάσεις.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το 2008 από τις εκδόσεις Ψυχογιός και σημείωσε και εδώ επιτυχία ενώ αυτό το διάστημα επανεκδόθηκε και κυκλοφορεί από τον Ψυχογιό με το εξώφυλλο της ταινίας. Ο συγγραφέας, Μάρκους Ζούσακ, ήδη έχει αρχίσει τη συγγραφή του επόμενου μυθιστορήμτος που λέγεται ότι θα έχει τον τίτλο «Bridge of Clay».

Λίγα λόγια για το βιβλιο:


Όταν η νεαρή Λίζελ φτάνει στο σπίτι των θετών γονιών της, έχοντας χάσει την οικογένειά της, το μόνο που κρατάει στα χέρια της είναι το κλεμμένο εγχειρίδιο ενός νεκροθάφτη, το οποίο δεν μπορεί καν να διαβάσει, αφού δεν ξέρει γραφή και ανάγνωση. Αυτή θα είναι και η αρχή της καριέρας της ως… κλέφτρας. Η Λίζελ θα αρχίσει να κλέβει βιβλία - βιβλία που πετάνε οι ναζί στη φωτιά για να τα κάψουν, βιβλία από τη βιβλιοθήκη του δημάρχου, βιβλία που τη συντροφεύουν στις περιπέτειές της παρέα με το φίλο της, Ρούντι, στους δρόμους της πόλης, βιβλία που θα γεμίσουν τις ώρες του άλλου φίλου της, του κυνηγημένου Μαξ. Κι ενώ οι βόμβες των Συμμάχων πέφτουν συνεχώς και οι σειρήνες ουρλιάζουν, η Λίζελ μοιράζεται τα βιβλία της με τους γείτονές της στα καταφύγια και βρίσκει σ' αυτά παρηγοριά. Μέχρι που κάποια μέρα η σειρήνα θα αργήσει να σφυρίξει…
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Μάρκους Ζούσακ γεννήθηκε το 1975 και έχει γράψει πέντε βιβλία, µεταξύ των οποίων το Ι am the Messenger και το παγκόσµιο µπεστ σέλερ «Η Κλέφτρα των Βιβλίων», που έχει µεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Ζει στο Σίντνεϊ µε τη γυναίκα του και τους δύο γιους του. Ο Μάρκους Ζούζακ έχει συνολικά γράψει ως τώρα πέντε βιβλία, µεταξύ των οποίων και το Ι am the Messenger. Ο ίδιος ζει στο Σίδνει µε τη γυναίκα του και τους δύο γιους του.

To βιβλίο «Η Κλέφτρα των Βιβλίων» του Μάρκους Ζούσακ κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ψυχογιός.
http://www.clickatlife.gr/, 4/3/2014