4 Μαΐου 2024

Απόλυτη επισκευή Windows 11 με ένα κλικ & χωρίς καμία απώλεια - Νέα λειτουργία

Όταν το Windows PC δεν λειτουργεί σωστά και εμφανίζει πολλά προβλήματα, η μόνη δραστική λύση είναι η επανεγκατάσταση του λειτουργικού. Όμως, αυτή η διαδικασία απαιτεί εξωτερικές μονάδες, πρόσθετες λήψεις, και γενικά πολλά βήματα και χρόνο. Δείτε τη νέα δυνατότητα της Microsoft για την απόλυτη επισκευή Windows 11 χωρίς καμία απώλεια αρχείων, εφαρμογών, ρυθμίσεων.

Επισκευή Windows 11 μέσω Update

Ανοίγουμε τις ρυθμίσεις των Windows 11 (δεξί κλικ στην Έναρξη), και από το Σύστημα επιλέγουμε την Αποκατάσταση.

Απόλυτη Επισκευή Windows 11 αα

Στην επόμενη καρτέλα, θα δούμε τη νέα επιλογή Επιδιόρθωση προβλημάτων με τη χρήση Windows Update. Κατόπιν, απλά πατάμε στην Άμεση επανεγκατάσταση.  

Απόλυτη Επισκευή Windows 11 ααα

Θα μας εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης. Μπορούμε να επιλέξουμε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Αυτόματη επανεκκίνηση, σε περίπτωση που δεν θα παραμείνουμε στο PC για να παρακολουθούμε τη διαδικασία. Τέλος, κάνουμε κλικ στο OK.

Μόλις ολοκληρώσουμε αυτά τα βήματα, το Windows Update θα πραγματοποιήσει λήψη των αρχείων εγκατάστασης για την ίδια έκδοση των Windows που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή μας. Θα δούμε αυτή τη διαδικασία ως “Windows 11, version 23Η2 (έκδοση επιδιόρθωσης)”.

Στη συνέχεια, θα προχωρήσει σε επανεγκατάσταση για την επιδιόρθωση στοιχείων και αρχείων συστήματος, διατηρώντας παράλληλα άθικτα τα αρχεία, τις εφαρμογές, και τις ρυθμίσεις μας.

Σε περίπτωση που δούμε κωδικός σφάλματος (0x80246007), δεν υπάρχει ανησυχία. Απλά, ίσως χρειαστεί να κάνουμε επανεκκίνηση του συστήματος και ξανά τη διαδικασία από την αρχή.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι για να προχωρήσουμε στην απόλυτη επισκευή Windows 11 με αυτή την εύκολη και γρήγορη μέθοδο, απαιτείται να έχουμε πλήρως ενημερωμένο το λειτουργικό με το Moment 5 update και άνω.

Επίσης, αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο σε υπολογιστές που πληρούν τις επίσημες απαιτήσεις συστήματος των Windows 11. Δυστυχώς, σε μη συμβατό PC ενδέχεται να μην μας λειτουργήσει.

Θα μας εμφανιστεί είτε “Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή”, είτε το μήνυμα που ειδοποιεί ότι το σύστημα δεν πληροί τις απαιτήσεις.


Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η απόλυτη επισκευή Windows 11 μπορεί να γίνει με λίγο περισσότερα βήματα, μέσω της επιτόπιας αναβάθμισης όπως την περιγράφουμε σε προηγούμενο οδηγό. Και εδώ όλα τα προσωπικά μας αρχεία, οι εγκατεστημένες εφαρμογές και οι ρυθμίσεις συστήματος παραμένουν ανέγγιχτες.

Τέλος, την επισκευή Windows 11 δεν έχει κανένα νόημα να την κάνουμε αν το λειτουργικό έχει εμφανίσει πολλά προβλήματα και κολλήματα σε σημείο που είναι πλέον δύσκολη η χρήση του σε αδύναμο PC.

Όμως, μπορούμε πάντα να το αντικαταστήσουμε με τα Ultralight Windows 11 Pro 23H2, μέσω της εύκολης μεθόδου που περιγράφουμε σε προηγούμενο οδηγό.

Σε αυτή την περίπτωση, εμείς προτείνουμε την έκδοση Optimum 11 Pro που καταλαμβάνει μόνο 4/5GB αποθηκευτικού χώρου και ενημερώνεται πλήρως με τις νέες εκδόσεις του λειτουργικού, καθώς και όλα τα updates που διαθέτει κατά καιρούς η Microsoft.

Τέτοιου είδους τροποποιημένα ISO είναι μια νόμιμη διαδικασία την οποία ενθαρρύνει και η ίδια η Microsoft.

https://www.pcsteps.gr/