2 Ιανουαρίου 2021

Μεγάλη Βρετανία: Χριστουγεννιάτικο μπεστ σέλερ το πρώτο βιβλίο του Ρίτσαρντ Όσμαν

Ιστορία έγραψε ο Βρετανός τηλεπαρουσιαστής Ρίτσαρντ Όσμαν, ο οποίος έγινε ο πρώτος συγγραφέας που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της λίστας των ευπώλητων βιβλίων της Μεγάλης Βρετανίας την περίοδο των Χριστουγέννων με το πρώτο του έργο. Και το κατάφερε με το The Thursday Murders Club, ένα μυθιστόρημα μυστηρίου που πούλησε πάνω από 134.000 αντίτυπα μεταξύ 13 και 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Bookscan, αφήνοντας πολύ πίσω το αυτοβιογραφικό έργο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, A Promised Land (66.531 αντίτυπα).

Στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων την ίδια εβδομάδα βρέθηκαν επίσης ο Ντέιβιντ Ουάλιαμς με το παιδικό μυθιστόρημα Code Name Bananas, ο Ντάγκλας Στιούαρτ με το βραβευμένο με Booker μυθιστόρημα Shuggie Bain και η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με το παιδικό έργο The Ickabog.

Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι φέτος, πρώτη φορά εδώ και έντεκα χρόνια, στην κορυφή της λίστας των χριστουγεννιάτικων μπεστ σέλερ βρίσκεται ένα μυθιστόρημα που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό. Την τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό, το 2009, το είχε πετύχει ο Νταν Μπράουν με το Χαμένο σύμβολο.

https://diastixo.gr/