4 Δεκεμβρίου 2020

Η Ρώμη απαγορεύει τις άμαξες με τα άλογα

Η Ρώμη απαγορεύει τις δημοφιλείς για τους τουρίστες άμαξες με τα άλογα από τους δρόμους της πόλης, σε μια κίνηση που στοχεύει να προστατεύσει τα ζώα, έπειτα από χρόνια διαμάχης για την ευημερία τους, δήλωσε σήμερα η δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι.

«Οι άμαξες δεν θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν στους δρόμους, στην κυκλοφορία, μονάχα εντός των ιστορικών πάρκων», έγραψε η Ράτζι στο Facebook.
Οι ανοικτές άμαξες, γνωστές στην Ιταλία ως botticelle, αποτελούν μια επικερδή επιχείρηση με ορισμένα τουριστικά γραφεία να χρεώνουν πάνω από 100 ευρώ ανά άτομο για μια βόλτα στα μνημεία της πόλης.

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, υποστηρίζοντας ότι τα άλογα υποφέρουν κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, καθώς αναγκάζονται να σηκώνουν μεγάλα βάρη στους λιθόστρωτους δρόμους.

«Δεν θα δείτε ποτέ ξανά κουρασμένα άλογα στους δρόμους της πόλης τις ώρες με τις υψηλότερες θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες, διότι το απαγορεύσαμε ρητά», επισήμανε η Ράτζι

Οι οδηγοί των αμαξών, που δίνουν μάχη να επιβιώσουν λόγω της κρίσης του νέου κορονοϊού, λένε ότι η απόφαση της δημάρχου θα είναι πλήγμα για εκείνους.

«Η δραστηριοποίηση στα πάρκα δεν θα είναι ποτέ η ίδια με το είδος της δραστηριότητας που μπορείς να ασκείς στο κέντρο της πόλης», δήλωσε ο Άντζελο Σεντ, επικεφαλής της ένωσης των οδηγών αμαξών.