26 Οκτωβρίου 2020

CIA – Τα Ψυχικά Παιδιά της Κίνας

Κινέζικη Παραψυχολογία και Βιοϊατρικές Μελέτες.

Μία αρχέγονη μορφή ενέργειας, παρέχει στα παιδιά της Κίνας  ψυχικές δυνάμεις.

Ο 11χρονος Tang Yu και ο φίλος του Chen Xiaoming, ήταν στον δρόμο για το σπίτι τους από το σχολείο στο απομακρυσμένο ορεινό χωριό της κομητείας Dazhu, όταν άρχισαν να παλεύουν.

Ο Tang ακούμπησε κατά λάθος την τσέπη στο παλτό του Chen, όπως λέει η ιστορία και είχε το ξαφνικό όραμα δύο κινεζικών συμβόλων. Περιέγραψε τα ζωντανά σύμβολα στον Τσεν, ο οποίος τράβηξε ένα πακέτο τσιγάρων Flying Wild Goose από την τσέπη του. Η ετικέτα από την πλευρά της συσκευασίας, τα αγόρια ανέφεραν, αποτελούνταν από τα δύο σύμβολα που ο Tang Yu είχε «δει».

Ο Tang Yu ήταν απρόθυμος να μοιραστεί την ανακάλυψή του με τον Τανγκ Κέρνινγκ, τον 50χρονο χωρικό πατέρα του. Hξερε ότι ο ισχυρισμός του θα ακουγόταν σαν ψέμα. Αντ ‘αυτού, άρχισε να παίζει παιχνίδια μαντείας με τους χωρικούς. Τους ζήτησε να γράψουν τυχαίους χαρακτήρες σε κομμάτια χαρτιού, να τσαλακώσουν το χαρτί σε μπάλες και να τον αφήσουν να κρατάει κάθε μπάλα με την σειρά, δίπλα στο αυτί του. Ο Tang στην συνέχεια μάντευε το μήνυμα μέσα στις μπάλες. Οι υποθέσεις του πάντα αποδείχτηκαν σωστές. Η κουβέντα για το αγόρι εξαπλώθηκε πέρα από την μικρή πόλη του, σε όλη την επαρχία Sichuan στην κεντρική Κίνα.

Σύντομα η επιστημονική επιτροπή της περιοχής και το γραφείο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, είχαν ζητήσει να εξετάσουν τον Tang και οι ερευνητές επιβεβαίωσαν την ικανότητά του να προσδιορίζει τις λέξεις και τα χρώματα στα μικρά τσαλακωμένα μπαλάκια του εγγράφου που κρατιούνται κοντά στο αυτί του. Οι δημοσιογράφοι ειδήσεων και οι εκστασιασμένοι ανώτεροι υπάλληλοι της επαρχιακής επιτροπής συμβαλλόμενων μερών της Sechuan, υποστήριξαν γρήγορα εκείνα τα αποτελέσματα και στις 11 Μαρτίου 1979, αυτή η αξιοπρόσεκτη ιστορία δημοσιεύθηκε στην καθημερινή της Sechuan. Ετσι ξεκίνησε αυτό που σήμερα φαίνεται τόσο από εκείνους στην Κίνα, όσο και στην Δύση, είτε ως μια σημαντική ανακάλυψη στην παραψυχολογία ή μια αξιοσημείωτη απάτη.

Πράγματι, κατά την διάρκεια των επόμενων μηνών, καθώς η είδηση των ικανοτήτων του Tang Yu διαδόθηκε σε όλη την Λαϊκή Δημοκρατία, περισσότερα από δέκα άλλα ψυχικά παιδιά υποτίθεται ότι ανακαλύφθηκαν στο Bei Jing.

Με μια ικανότητα που οι Κινέζοι ερευνητές είχαν πλέον χαρακτηρίσει ως εξαιρετικές λειτουργίες του ανθρωπίνου σώματος, αυτά τα παιδιά ισχυρίστηκαν ότι κάνουν πολύ περισσότερα από ό,τι να μαντεύουν με τ’ αυτιά τους. Θα μπορούσαν είπαν, να αποκρυπτογραφήσουν κρυμμένα μηνύματα με τα δάχτυλά τους, τις παλάμες, τα σκαλπ, τις κοιλιές, τα πόδια, τις μασχάλες, ακόμα και τους γλουτούς τους. Ενα εννιάχρονο κορίτσι ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να διαβάσει μηνύματα απλώς αγγίζοντας το τσαλακωμένο χαρτί με το τέλος της κοτσίδας της.

Οι αναφορές άρχισαν να έρχονται για παιδιά με δυνάμεις τηλεπάθειας, διόρασης, όρασης ακτίνων Χ και ψυχοκίνησης. Το τυπικό παράδειγμα ενός τέτοιου παιδιού, ήταν μεταξύ των ηλικιών εννέα και δεκατεσσάρων, αλλά μερικά ήταν τόσο μικρά όσο τεσσάρων ή τόσο μεγάλα όπως εικοσιπέντε. Εκτιμήθηκε από τον Feng Hua, έναν παραδοσιακό Κινέζο γιατρό, ότι υπήρξαν περίπου 2.000 τέτοια προικισμένα παιδιά μέσα στον κινεζικό πληθυσμό 1 δισεκατομμυρίου.

Μέχρι τις αρχές του 1980, αυτά τα αξιόλογα παιδιά είχαν πάρει τον δρόμο τους προς τις σελίδες του περιοδικού κύρους, «Nature Journal» της Κίνας. Εκείνο τον Φεβρουάριο το κύμα του ενδιαφέροντος ώθησε το περιοδικό αυτό, στο να υποστηρίξει ένα τεράστιο συνέδριο -το πρώτο επιστημονικό συμπόσιο για την έξτρα λειτουργία του ανθρώπινου σώματος- για συμμετέχοντες από περισσότερα από 20 κολέγια και ιατρικές σχολές. Οι διαδικασίες έγιναν από το Shanghai Science and Education Studio και η ταινία, που ονομάζεται «Do You Believe It;» (Το πιστεύεις;) προβλήθηκε μέσω της εθνικής τηλεόρασης σε δισεκατομμύρια Κινέζους πολίτες.

Καθώς η δημοσιότητα ανέβηκε, το ενδιαφέρον εξαπλώθηκε πέρα από την ηπειρωτική χώρα στο Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν. Και δεν πήρε πολύ για τις ειδήσεις για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παραψυχολόγων σε όλη την Δύση. Επειδή οι δυτικοί ερευνητές είναι λιγότερο διατεθειμένοι να συνδέσουν τέτοιες ικανότητες με το σώμα όμως, επεσήμαναν το υποτιθέμενο φαινόμενο εξαιρετικών ανθρωπίνων λειτουργιών (EHF). Εμαθα για πρώτη φορά για το ehf από ένα άρθρο στους Los Angeles Times.

Κινέζοι επιστήμονες ήταν «αμήχανοι από μελέτες παιδιών που μπορούν να «δουν» αντικείμενα κρυμμένα σε κουτιά. Να διαβάζουν τους κινεζικούς χαρακτήρες που τοποθετούνται κάτω από τις μασχάλες τους και να προσδιορίζουν τα χρώματα χωρίς χρησιμοποίηση των ματιών τους.» Ως κοινωνιολόγος της επιστήμης στο Ανατολικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και διευθυντής του ανεξάρτητου Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας Ανωμαλιών, ήμουν ανήσυχος να διερευνήσω περαιτέρω. Μέσα από πολλούς πληροφοριοδότες του κέντρου μου, ήμουν σε θέση να αποκτήσω μια σταθερή ροή των κινεζικών άρθρων, που μεταφράστηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση. Αυτή η τεκμηρίωση, συχνά τρομερά ασαφής στις λεπτομέρειές της και συνήθως κακής μετάφρασης από τους υπολογιστές, απέδειξε ότι οι Κινέζοι επιστήμονες ήταν σοβαροί για κάτι που φαινόταν αρκετά παράλογο.

Πριν ξεκινήσω μια ενεργή δική μου έρευνα, αποφάσισα να προσπαθήσω να βρω λίγη κατανόηση από το παρελθόν. Τα παραφυσικά περιστατικά, έμαθα σύντομα, ήταν ένα σημαντικό μέρος της μυθολογίας της Κίνας. Σε μια αρχαία παραβολή για παράδειγμα, ένας μυστικιστής που ονομάζεται Kang Gang-Zi, ήταν φημισμένος για το να έχει δει και ακούσει, χωρίς την χρήση των ματιών ή των αυτιών του. Σε ένα άλλο μύθο, δύο μέντιουμ κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τον τάφο μιας πριγκίπισσας με παρόμοιες αντισυμβατικές μεθόδους.

Αυτοί οι αρχαίοι μύθοι, που προέρχονται από τους πρώτους αιώνες της χιλιετίας, έχουν θέσει τον τόνο για την κινεζική λαογραφία και τις σχετικές πεποιθήσεις, από τότε. Αλλά παρά αυτήν την πλούσια παράδοση, η μαρξιστική επιβολή το 1949, έθεσε έναν κόφτη στην πίστη στο υπερφυσικό. Οι επίσημοι κριτικοί της Κίνας στην πραγματικότητα, κατήγγειλαν την παραψυχολογία ως προληπτικές και μυστικιστικές ανοησίες, χαρακτηρίζοντας την, «θρησκεία χωρίς τον σταυρό». Κατηγόρησαν ακόμη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Σοβιετική Ένωση, ότι προωθούν σθεναρά ψυχικά φαινόμενα, για να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών τους, από τις πραγματικές κρίσεις του κόσμου.

Μια πιο ήπια γραμμή δεν προέκυψε αλλά μέχρι τις αρχές του 1980, περίπου την εποχή του συνεδρίου του Nature Journal. Σε μια ιστορία για «μαγεία και τύχη», η Αναθεώρηση του Πεκίνου παραδέχθηκε ότι «εφ’ όσον αυτές οι δραστηριότητες, δεν επηρεάζουν τις πολιτικές και παραγωγικές δραστηριότητες της συλλογικής, η κυβέρνηση δεν θα τις αποτρέψει με διοικητικά μέσα.»

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικών του Πεκίνου ανακοίνωσε ότι νεαρές κοπέλες μπορούσαν να προκαλέσουν την εξαφάνιση ενός λειτουργικού ραδιοπομπού από ένα δωμάτιο και την εμφάνιση του σε άλλο. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τον αναλυτή της Κίνας, Mάρτιν Έμπον, η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι ίσως ορισμένα από τα φαινόμενα θα μπορούσαν να «παρατηρηθούν επιστημονικά, να εντοπιστούν, να ελεγχθούν, να καταγραφούν, να χειραγωγηθούν ή να προκληθούν». Κινέζοι επιστήμονες θα έχουν την δυνατότητα να αποδείξουν τι ήταν δεισιδαιμονία και τι όχι. Λαμβάνοντας υπόψη το πράσινο φως, μια σειρά από Κινέζους επιστήμονες πήδηξε στην δράση, στην απίστευτου ενδιαφέροντος έρευνα.

Οι ερευνητές Chen Σούλιανγκ και Χι Μουγιάν του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, μελέτησαν δύο αδελφές, την Γουάνγκ Κιάνγκ δεκατριών και την Γουάνγκ Μπιν, έντεκα χρονών. Σε μια σειρά από οκτώ δοκιμές, τα κορίτσια τους τοποθετούνταν χαρτιά με κινέζικα σύμβολα κάτω από τις μασχάλες τους και σε 109 μεταγενέστερες δοκιμές, τα μηνύματα σφραγίστηκαν σε ειδικούς φακέλους.  Σύμφωνα με τους επιστήμονες που δοκίμαζαν τα κορίτσια, αυτά μάντευαν σωστά περίπου 85% των περιπτώσεων και δεν έκλεβαν.

Σ’ ένα άλλο πείραμα, που διεξήχθη από τον Xu Xinfang και την ομάδα του στο Anhui Πανεπιστήμιο, ένα αγόρι και ένα κορίτσι που λέγεται ότι έχουν EHF, φέρεται να μαντεύουν όχι μόνο κρυμμένα μηνύματα, αλλά και το χρώμα του μολυβιού που χρησιμοποιείται για να γράψει κάθε μήνυμα. Οι επιστήμονες είπαν ότι τα παιδιά μάντεψαν σωστά το 91% αλλά δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν τους στόχους τους στο απόλυτο σκοτάδι.

Το αποτέλεσμα, τον Μάιο του 1981, ήταν το «Δεύτερο Επιστημονικό Συμπόσιο για την Εξαιρετική Λειτουργία του Ανθρώπινου Σώματος». Σύμφωνα με αναφορές που έφτασαν στο γραφείο μου στο Μίσιγκαν, αυτό το συνέδριο ήταν θεαματικό. Μια ειδική ερευνητική ομάδα φυσικής από το Ινστιτούτο Υψηλής Ενέργειας, ανακοίνωσε ότι τα παιδιά με EHF μπορούν να εμφανίσουν ταινίες φιλμ, σε προστατευμένα από το φως δοχεία. Οταν ασχολούνται με μια τέτοια δραστηριότητα, τα παιδιά εκπέμπουν κβαντικό φως και ηλεκτρικά κύματα που μπορούν να παραληφθούν με ειδικούς βιοδέκτες.

Μια άλλη ομάδα ανέφερε ότι ένα δωδεκάχρονο κορίτσι χρησιμοποιούσε την ψυχοκίνηση για να μετακινήσει τους δείκτες ενός ρολογιού.

Οι ιστορίες φαίνονταν να συνεχίζονται για πάντα. Αλλά η πιο αξιοσημείωτη είδηση που προέρχεται από αυτή την συνάντηση ήταν η βαθιά συμμετοχή του Qian Xue Sen, γνωστός στην Κίνα ως ο Πατέρας του Πυραύλου. Πριν επιστρέψει στην Κίνα το 1955, ο Qian ήταν Καθηγητής στο Goddard του Jet Propulsion στο Caltech και διευθυντής του τμήματος πυραύλων του Επιστημονικού Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ. Χάρη στον Κιάν, μέχρι το 1980 η Κίνα είχε εκτοξεύσει με επιτυχία 12 δορυφόρους και είχε εκτοξεύσει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο 10.000 χιλιομέτρων. Το έργο του στην πραγματικότητα, θα κάνει σύντομα την Κίνα το τρίτο έθνος στο να στείλει ανθρώπους στο διάστημα.

Ο Qian ωστόσο, είχε γίνει πρόσφατα ένας παθιασμένος ηγέτης στον τομέα της EHF. Και στους συνεπαρμένους επιστήμονες, η υποστήριξή του έκανε μια τεράστια διαφορά. «Κάθε μέρα έχουμε νέες ανακαλύψεις», είπε στους οπαδούς του. « Αυτό μας θυμίζει την ατμόσφαιρα όταν οι θεωρίες του Einstein για την σχετικότητα και την κβαντική μηχανική, εισήχθησαν στο στάδιο της σύγχρονης επιστήμης.»

Η επίκληση του ονόματος του Αϊνστάιν ήταν παραδόξως κατάλληλη, για εκείνους στην Κίνα που παρομοίαζαν την επιρροή Qian με την επιρροή του Αϊνστάιν, στην υποστήριξη της ατομικής βόμβας κατά την διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ο μεγάλος διαστημικός-επιστήμονας και νυν EHF ενθουσιώδης στην πραγματικότητα, είχε εξασφαλίσει σύμφωνα με πληροφορίες, την ιδιωτική υποστήριξη του πρωθυπουργού Zhao Ziyang και την δημόσια έγκριση του διάσημου προέδρου Hu Yao Bang.

Οι εκθέσεις που προέρχονται ως επί το πλείστον από μεταφράσεις του Τμήμα ασφαλείας και το περιοδικό Psi Research, φάνηκε να γίνονταν πιο απίστευτες μέρα με την ημέρα. Ετσι, στις αρχές του 1981, ήμουν ενθουσιασμένος στο να λάβω μια κλήση από τον φίλο μου Stanley Krippner, κοσμήτορα της μεταπτυχιακής σχολής στο Ινστιτούτο Saybrook, στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Krippner, γνωστός για το έργο του για την τηλεπάθεια κατά την διάρκεια των ονείρων, είναι ένα από τα πιο σεβαστά – και δύσπιστους – παραψυχολόγους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα ταξίδια του στο σοβιετικό μπλοκ, έχουν παραγάγει μια πηγή πληροφοριών για την ψυχική έρευνα εκεί. Ετσι δεν ήταν καμία κατάπληξη ότι υπό το φως των πρόσφατων εκθέσεων, σχεδίαζε ένα ταξίδι και στην Κίνα. Οπως αποδείχθηκε, ο Krippner είχε προγραμματίσει μια περιοδεία δύο εβδομάδων με την βοήθεια μιας απαστράπτουσας κινέζας γυναίκας που ονομάζεται Shuyin L. Mar, του Savant Association, στο Arlington, Virginia.

Η Shuyin L. Mar ήταν πεπεισμένη ότι η EHF ήταν πραγματική.

Οι διασυνδέσεις της θα βοηθούσαν την ομάδα του Krippner να συναντηθεί με τους πιο αφοσιωμένους ερευνητές του EHF της Κίνας και τα πολύτιμα παιδιά θαύματα τους. Ο Krippner μου είπε ότι είχε ήδη προσκαλέσει τον φυσικό Harold Puthoff της SRI International, τον ιατρό J. Tashof Bernlon, τον Kenneth Zirinsky, την ψυχολόγο από το Λος Αντζελες Thelma Moss και μερικούς μεταπτυχιακούς φοιτητές από το Saybrook καθώς και άλλους. Αλλά είχε ακόμα ανάγκη από κάποιον σαν εμένα, έναν απόλυτο σκεπτικιστή που έχω εκπαιδευτεί ως μάγος, ένας επαγγελματίας που ήξερε ακριβώς πώς οι γρήγορες κινήσεις του χεριού, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να προσομοιώσουν ESP. Φυσικά δέχτηκα την πρόσκλησή του με ευγνωμοσύνη, ευχαριστημένος από την ευκαιρία να πάρω μια από πρώτο χέρι επαφή με το θέμα εκεί.

Φύγαμε εκείνο τον Οκτώβριο, φτάνοντας στο Πεκίνο στις 18. Αυτό που μου έκανε εντύπωση περισσότερο ήταν η χαλαρότητα των πραγμάτων. Το αεροδρόμιο ήταν σχεδόν άδειο, σχεδόν ένα μαυσωλείο. Και τα καταλύματα μας, που ονομάστηκαν ξενοδοχείο φιλίας προς τιμήν του κάποτε μεγάλου δεσμού μεταξύ της Κίνας και της Σοβιετικής Ένωσης, ήταν ένα παράξενο αμάλγαμα των δύο πολιτισμών. Ηταν μια τερατώδης σοβιετική δομή, κάτι που θα μπορούσατε να βρείτε στην μέση της Μόσχας, αλλά με μια κινεζική στέγη. Το περίτεχνο εσωτερικό λόμπι είχε ένα χαλί με μικρά περιστέρια ειρήνης και τα δωμάτια είχαν μεγάλα στρώματα πάνω σε τεράστια ρωσικά κρεβάτια. Σε σεβασμό προς τους Κινέζους, υπήρχε ένας εντυπωσιακός ανατολίτικος κήπος πίσω.

Ηταν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Φιλίας, που είχαμε την πρώτη σειρά συναντήσεων μας με τους Κινέζους. Οι τοπικοί πανεπιστημιακοί, ως επί το πλείστον από το Ιατρικό Κολέγιο του Πεκίνου, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, εξήγησαν για πρώτη φορά την σχέση μεταξύ EHF και qi (chee).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το qi είναι η ψυχική ενέργεια που τρέχει μέσα από το σώμα, ακριβώς όπως το αίμα τρέχει μέσα από τις αρτηρίες και τις φλέβες. Οι οδοί μέσω των οποίων το qi ταξιδεύει, είναι ουσιαστικά τα σημεία υψηλής ηλεκτρικής αγωγιμότητας. Οταν τα μονοπάτια είναι σε καλή κατάσταση και το qi ρέει ομαλά, ένα άτομο παραμένει υγιές και ισχυρό. Οι βελόνες βελονισμού, οι επιστήμονες είπαν, ότι διεγείρουν τα κύρια κανάλια του qi. Και μια άσκηση αναπνοής που ονομάζεται qigong (chee-gong), εμποδίζει τα κανάλια από το να φράξουν.

Οσο για το EHF και το γιατί και πως τα παιδιά διαβάζουν μηνύματα, είναι απλά μια μικρή-διερευνημένη απτική αίσθηση: Λαμβάνουν τα μηνύματα μέσω του δέρματος, το οποίο είναι δεμένο με κανάλια και ενεργοποιείται από την δύναμη του qi.

Είπα στους ερευνητές ότι όσο θα μπορούσα να δω, το qi μπορεί να μην υπάρχει και η qigong μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από μια κινεζική έκδοση της γυμναστικής αερόμπικ.

Αλλά οι Κινέζοι επέμειναν. Οι άνθρωποι που είναι γνωστοί ως δάσκαλοι qigong μου είπαν, ήταν σε θέση να κάνουν θαυμαστά φυσικά κατορθώματα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να βγαίνουν αλώβητοι όταν χτυπούσαν επάνω στο γυμνό στήθος τους με μια τεράστια πέτρινη πλάκα ή την λεπίδα ενός σπαθιού. Επιπλέον μου είπαν, από τους 3.100 χρόνιους ασθενείς που ασκούν την qigong από τρία έως πέντε χρόνια, το 25% ανακτά πλήρως την υγεία του, το 44% παρουσίασαν σημαντική βελτίωση και το 22% έδειξε μερική βελτίωση.

Μια γυναίκα είχε μια μηχανή που παρήγαγε την ενέργεια qi τεχνητά. Είπε, ότι την είχε ήδη χρησιμοποιήσει για να θεραπεύει τους ασθενείς της από την παράλυση του καρκίνου, την υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις.

Μετά από τρεις ημέρες τέτοιας συζήτησης, μας επιτράπηκε να συναντήσουμε τα παιδιά θαύματα. Τα παιδιά – τέσσερα νεαρά κορίτσια – μπήκαν στο ξενοδοχείο, ξεκινώντας αυτό που έμοιαζε με τσίρκο από κόσμο. Πενήντα ερευνητές τριγυρνούσαν γύρω και ήμασταν όλοι τόσο ενθουσιασμένοι, που ξεκινήσαμε τις εξετάσεις μας εκεί στο λόμπι. Πρώτα οι Κινέζοι ερευνητές έδωσαν στα κορίτσια διπλωμένα κομμάτια χαρτιού με σύμβολα. Στην συνέχεια, τους δόθηκαν δοχεία που είχαμε γεμίσει και σφραγίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και στις δύο περιπτώσεις, ήταν να μαντέψει το περιεχόμενο τους μέσα. Αλλά τα πειράματά μας ματαιώθηκαν από το χάος.

Ακόμα και η Μαρ, η μεταφράστρια μας, φάνηκε να περιπλέκει την κατάσταση. Ηταν τόσο έτοιμη να δει τα κορίτσια να πετυχαίνουν που ήταν δύσκολο να εμπιστευτείς αυτό που έκανε. Κι ενώ προσπαθούσαμε να επιβάλουμε αυστηρότερους ελέγχους, αυτή έλεγε τα δικά της στα κινέζικα. Απ’ όσα μπορούσαμε να ξέρουμε, μπορεί και ν’ αποκάλυπτε τις απαντήσεις. Οταν τελικά μεταφερθήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων για μια επίσημη επίδειξη, δεν είχε σημασία. Τα παιδιά ήταν τόσο αγχωμένα και ανήσυχα, που αν ήθελαν όντως να κάνουν απάτη και ήταν προικισμένα με πονηρές τεχνικές, θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τεχνικές για να ρίξουν μια ματιά στα κρυμμένα μηνύματα.

Παρά την πιθανότητα εξαπάτησης όμως, τα κορίτσια δεν πέτυχαν ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα. Τέλος, ο Κrippner στάθηκε λίγα μέτρα μακριά απ’ αυτά και σχεδίασε ένα μεγάλο κόκκινο αστέρι,  το γνωστότερο σύμβολο σ’ όλη την Κίνα. Μετά δίπλωσε το χαρτί του, το παρέδωσε κι ένα κορίτσι βρήκε την απάντηση σωστά.

Αργότερα, τον πήρα στην άκρη. «Σταν, γιατί το έκανες αυτό; Τα κορίτσια μάλλον είδαν το κόκκινο στυλό σου. Και θα ήταν απλό για αυτούς να εντοπίσουν την κίνηση του χεριού σου»

«Φυσικά συνειδητοποίησα τα προβλήματα» δήλωσε ο Κrippner. «Αλλά τα κορίτσια και οι οικοδεσπότες μας φάνηκαν τόσο αμήχανα. Προσπαθούσα να τελειώσω την συνεδρία με φιλικό τρόπο.»

Και με αυτή την φιλική νότα αποχωρήσαμε και βρεθήκαμε στην Xian, την πόλη που είναι γνωστή για τον τεράστιο στρατό από τερακότα. Εκεί βρεθήκαμε στο πενιχρό τρίκλινο διαμέρισμα τριών παιδιών που λέγεται ότι κατείχαν EHF. Ισχυρίστηκαν ότι θα μπορούσαν να σπάσουν ψυχικά ένα σπίρτο ή μια βελόνα σε ένα μικρό δοχείο. Και φυσικά θα μπορούσαν να βρουν τα μηνύματα σε τσαλακωμένο χαρτί μέσα από τα κανάλια του δέρματος τους.

Με 25 από εμάς να κάθονται στο μικρό μπροστινό δωμάτιο, η μητέρα διεξήγαγε η ίδια την δοκιμή, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ήταν εκπληκτικά ακατέργαστη. Απλώς κρατούσε χαρτιά και ζητούσε από τα παιδιά την αναγνώρισή τους. Τώρα, κάθε παιδί που εξαπατά θα μπορούσε να έχει σκοράρει χτύπημα μετά το χτύπημα, αλλά προς έκπληξή μου, αυτά τα παιδιά έδωσαν μόνο λάθος απαντήσεις και το μικρότερο κορίτσι, σε ένα σημείο έφυγε από το δωμάτιο και πήρε την κάρτα μαζί της.

Ο επόμενος στόχος μας ήταν η Σαγκάη. Φύγαμε με ένα συμπόσιο Αμερικανών από τα Μεσοδυτικά και καθ’ οδόν προσευχόμασταν για την επιβίωση μας λόγω του κακού μεταφορικού μέσου.

Είχαμε προγραμματίσει μια σειρά συναντήσεων με το προσωπικό του Nature Journal, καθηγητές του Πανεπιστημίου της Σαγκάης που ενδιαφέρονται για το EHF και την σχολή στην Ενωση Επιστήμης και Τεχνολογίας. Αλλά όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας, μάθαμε ότι όλες οι συναντήσεις, είχαν ακυρωθεί.

Ενώ ήμασταν στην Xian φαίνεται, ο Yu Guang Yuan, ο αντιπρόεδρος της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Μαρξισμού, Λενινισμός και σκέψεις του Μάο Τσε-Τουνγκ, είχε επιτεθεί στην παραψυχολογία στον Τύπο. Γράφοντας στην Εφημερίδα του Λαού, κατήγγειλε την έρευνα του EHF, ως «χαζομάρες και δεισιδαιμονία». Το άρθρο του συγκεκριμένα επέκρινε Τον Chongyan, εκδότη του Nature Journal και μια από τις κύριες επαφές της Μαρ στην Κίνα. Επιπλέον, οργάνωσε μια επιτροπή που ονομάζεται Μονάδα Ερευνας και Συνδέσμου του EHF. Σκοπός του: να εκθέσει την εξαπάτηση σε αξιώσεις του παραφυσικού.

Με την εκκαθάριση της Πολιτιστικής Επανάστασης φρέσκια στο μυαλό όλων, οι EHF ερευνητές αισθάνθηκαν υποχρεωμένοι να εξαφανισθούν. Παρ  όλα αυτά, μερικοί από τους πιο ενθουσιώδης, έκαναν ήσυχες επισκέψεις στο ξενοδοχείο μας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ισχυρισμοί μιας ομάδας συζύγων με το όνομα Zhu Romlong και Zhu Yi-yi, αμφότερες του Nature Journal. Είπαν ότι τα παιδιά με EHF εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολία, ασυνήθιστα εγκεφαλικά κύματα και μαγνητικά σήματα. Αυτά τα ίδια παιδιά ανέφεραν μια αναλαμπή της εικόνας στόχου στο μέτωπο πριν την λάβουν. Οι Zhus, μας είπαν επίσης για ένα τεσσεράμισι χρονών που μπορούσε να λύσει πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, αλλά μόνο όταν ο πατέρας του ήταν στο δωμάτιο. Και ανέφεραν ένα άλλο νεαρό αγόρι που «κοίταξε» μέσα στην μήτρα μιας εγκύου γυναίκας, μόνο για να ανακοινώσει ότι το έμβρυο δεν είχε κεφάλι. Σύμφωνα με τους Zhus, αυτή η διάγνωση αποδείχθηκε αργότερα σωστή.

Αυτές οι απίστευτες ιστορίες συνεχίστηκαν, μέχρι που συνειδητοποίησα ότι οι Zhus είχαν λίγη επιστημονική ή εννοιολογική εκλέπτυνση. Εκείνο το βράδυ ωστόσο, πήγαμε όλοι στην παρουσίαση EHF των Zhus. Εκεί βρήκα τέσσερα νεαρά παιδιά θαύματα, τρία κορίτσια κι ένα αγόρι, που κάθονταν σε έναν καναπέ. Για άλλη μια φορά, ο στόχος τους ήταν να διαβάσουν με τις μασχάλες τους. Για πρώτη φορά σε δύο εβδομάδες είδα παιδιά να σκοράρουν αρκετές επιτυχίες, αλλά με την κ. Zhu μερικές φορές να μας εμποδίζει την οπτική των παιδιών, αυτά θα μπορούσαν να έχουν άφθονες ευκαιρίες να εξαπατήσουν. Επιπλέον, ένα κορίτσι που του δόθηκε ένα ειδικά σφραγισμένο δοχείο που εκπονήθηκε από εμάς, μας το επέστρεψε με την σφραγίδα σπασμένη.

Καθώς το ταξίδι τελείωνε, εκείνοι στην ομάδα μας συμφώνησαν ότι δεν είχαμε δει πειστικά στοιχεία του EHF. Οταν αντιμετωπίσαμε τους Κινέζους συναδέλφους μας με αυτά τα ευρήματα, αυτοί επέμειναν ότι βασίζαμε την κρίση μας σε απλές επιδείξεις, σε αντίθεση με έγκυρα εργαστηριακά πειράματα. Φυσικά, τα παιδιά υπό πίεση θα μπορούσαν να εξαπατήσουν μερικές φορές, ισχυρίστηκαν. Αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι όλα τα παιδιά εξαπατούσαν όλη την ώρα. «Η νέα μας έρευνα ματαιώνει την πιθανότητα εξαπάτησης», είπε ο Τσονγκιάν. «Επικεντρώνεται σε μηχανισμούς και εξηγήσεις.»

Απαντήσαμε ότι μέχρι να μπορέσουμε να αναπαραγάγουμε αυτά τα πειράματα στην Δύση, θα έπρεπε να τους δώσουμε χαμηλό αποδεικτικό βάρος. Αν και έχουν συμβεί πολλά από τότε που φύγαμε από την Κίνα, αυτό εξακολουθεί να είναι το σημείο που βρισκόμαστε.

Στις 24 Φεβρουαρίου 1982 η Ακαδημία επιστημών της Κίνας χρηματοδότησε μια δημόσια ακρόαση για EHF. Οι αναφερόμενες περιπτώσεις αναλύθηκαν και σε μια εκτενή ανασκόπηση, οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους ήταν αβάσιμες. Την επόμενη μέρα, η Καθημερινή του Λαού συνόψισε τις επικρίσεις και επανεξέτασε τα τελευταία χρόνια των εκθέσεων. Και η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς.

Αν και η προσπάθεια δυσφήμισης του EHF ήταν εν μέρει επιτυχής, τα θέματα δεν έχουν επιλυθεί καθόλου. Ως επίσημη αγγλόφωνη έκδοση της Κίνας, η «Η Κίνα Ανακατασκευάζει» έθεσε πως «Η συζήτηση συνεχίζεται και ο πειραματισμός συνεχίζεται σχετικά με αυτό που έχει γίνει ένα ιδιαίτερο ζήτημα.»

Λίγο αφότου η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών εξέδωσε το διάταγμα της, ο Chen Hsin, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Αεροδιαστημικής Medico-Engineering και η Mei Lei, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Space Life-Science, παρακολούθησαν μια κοινή συνεδρίαση της Parapsychological Association και της Εταιρείας Για Την Ψυχική Ερευνα, στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας. Εκεί περιέγραψαν το ενδιαφέρον τους στην χρήση EHF, για την επικοινωνία στο διάστημα και μας είπε ότι η qigong, ήταν τώρα μέρος του προγράμματος κατάρτισης των αστροναυτών τους. Περιέγραψαν επίσης την τρέχουσα κατάσταση του κινεζικού παραψυχολογικού πειραματισμού, υποστηρίζοντας έκτακτους ελέγχους κατά της απάτης.

«Υπό αυστηρά ελεγχόμενες πειραματικές συνθήκες, η αυθεντικότητα της αναγνώρισης χαρακτήρων μέσω των αυτιών επαληθεύτηκε. Το ποσοστό των απολύτως σωστών αναγνωρίσεων ήταν μεγαλύτερο από 80%» είπαν.

Οι ισχυρισμοί αυτοί μέχρι στιγμής υπερβαίνουν εκείνους των περισσότερων δυτικών παραψυχολόγων, ότι ακόμη κι εκείνοι που έχουν μικρή αμφιβολία για την ύπαρξη του ESP και της ψυχοκίνησης, λένε ότι οι εκθέσεις αυτές, φαίνονται πάρα πολύ καλές για να είναι αληθινές.

Ο ψυχολόγος Τζον Μπέντοφ, πρώην πρόεδρος της Ενωσης Παραψυχολογίας, παρακάλεσε την Κίνα να στείλει τα παιδιά θαύματα της, στην Δύσης για εξέταση. Μέχρι στιγμής, αυτό δεν έχει συμβεί. Σύμφωνα με τον Paul Dong, συγγραφέα των Τεσσάρων Μεγάλων Μυστηρίων της Ηπειρωτικής Κίνας, το Κομμουνιστικό Κόμμα, εξοργισμένο από τις συνεχείς διαμάχες, διέταξε παραψυχολόγους να διεξάγουν την έρευνά τους ήσυχα, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ή ιστορικό, χωρίς τηλεοπτικές εκπομπές και χωρίς άλλες μάχες.

Παρόλα αυτά, οι φήμες επιμένουν. Οι πηγές του Ντονγκ λένε ότι χιλιάδες ψυχικά παιδιά βγήκαν πρόσφατα. Κι αυτά τα παιδιά που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, δεν είναι πλέον ικανοποιημένα μόνο με το να διαβάζουν μηνύματα με τις μασχάλες τους, τώρα συγκεντρώνονται σε ομάδες, όπου ηγέτες, τους βοηθούν στο να χρησιμοποιούν την qi για να σπάνε σανίδες.

Σύμφωνα με μια έκθεση εφημερίδων από τα τέλη του 1984, ο Δρ Lin Hosheng, του Ιδρύματος της Σαγκάης της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, μπορεί να χρησιμοποιήσει qi ενέργεια για να μετακινήσει μια μπάλα και να κάνει έναν άνθρωπο να στροβιλίζεται εμπρός και πίσω.

Είτε το EHF είναι πραγματικό ή αν είμαστε μάρτυρες ενός εξαιρετικά στρεβλού κοινωνικού επεισοδίου, οι κοινωνιολόγοι της επιστήμης έχουν πολλά να μάθουν από αυτά τα αξιοσημείωτα γεγονότα.

Αν το EHF αποδειχθεί ότι είναι μια πραγματικότητα, το προφανές ερώτημα θα είναι γιατί πήρε τόσο καιρό για τους επιστήμονες να πειστούν. Μια απάντηση θα μπορούσε να προέλθει από τον συνάδελφό μου Ron Westrum, κοινωνιολόγο της επιστήμης στο Ανατολικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Ο Westrum έχει περάσει χρόνια μελετώντας αυτό που αποκαλεί κρυμμένα γεγονότα, φαινόμενα που κάποτε αρνήθηκαν από την ορθόδοξη επιστήμη, αλλά σήμερα έγιναν δεκτά ως πραγματικά. Αργά ως τον 19 αιώνα για παράδειγμα, οι επιστήμονες δήλωναν κατηγορηματικά, ότι οι μετεωρίτες δεν θα μπορούσαν να προέρχονται από το διάστημα. Σήμερα ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το EHF εμπίπτει σε μια παρόμοια κατηγορία.

Είναι φυσικά πολύ πιθανότερο ότι το EHF θ’ απορριφθεί, αναγκάζοντας μας να αναρωτηθούμε γιατί τόσοι πολλοί επιστήμονες το δέχονται σήμερα ως έγκυρο. Ενας λόγος είναι ότι η κινεζική επιστήμη είναι ένα σχετικά κλειστό σύστημα, απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο από ένα γλωσσικό εμπόδιο και ιδεολογικές πιέσεις. Οπως επισημαίνει ο ψυχολόγος Irving Janis στο Victims of Groupthink «Η Ψυχολογική Μελέτη των Αποφάσεων Εξωτερικής Πολιτικής και των φιάσκων, τα κλειστά συστήματα και οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων, τείνουν να παράγουν και να διατηρούν την συμμόρφωση. Δεδομένης της απομόνωσης της Κίνας από την Δύση, των αρχαίων πνευματικών παραδόσεων της και της εξάρτησής της από βασικούς επιστημονικούς ηγέτες όπως ο Qian, το φαινόμενο EHF φαίνεται κατανοητό. Αλλά καθώς αυξάνεται η αλληλεπίδραση μεταξύ της Κίνας και της Δύσης, μπορεί να δοθεί πιο κριτική αξιολόγηση στις μελέτες EHF, που είναι τώρα διαθέσιμες.»

Οι περισσότεροι επιστημονικοί φιλόσοφοι θα συμφωνούσαν ότι δεν υπάρχει καμία απόλυτη γραμμή που χωρίζει την επιστήμη από την «ψευδοεπιστήμη». Η πραγματικότητα του EHF μπορεί να είναι εξαιρετικά παράξενη, αλλά η επιστήμη δεν μπορεί να μας πει ότι είναι αδύνατη. Οπως λέει ο Carl Sagan, το καλύτερο αντίδοτο για την ψευδοεπιστήμη είναι η περισσότερη και καλύτερη επιστήμη. Μόνο περαιτέρω ελεγχόμενες επιδείξεις, θα αποδείξουν εάν το EHF είναι πραγματικό ή όχι. Αν το EHF είναι έγκυρο, αυτό θα είναι τεράστιο πλεονέκτημα για τους ανθρώπους. Οπως παρατηρεί ο καθηγητής Dong Taihe, του Πανεπιστημίου Zhejiang, «Ενας εντελώς νέος κλάδος της επιστήμης απλώς περιμένει να ανακαλυφθεί.»

Ασυνήθιστα παιδιά που μπορούν να κάνουν «αδύνατα» πράγματα.

Ενα έγγραφο αρχειοθετημένο στην ηλεκτρονική αίθουσα ανάγνωσης της CIA που γράφτηκε από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου, περιγράφει λεπτομερώς την πραγματικότητα των παιδιών και των ενηλίκων, οι οποίοι έχουν προικισμένες ικανότητες στον τομέα της παραψυχολογίας. Γιατί αυτό το είδος των φαινομένων έχει γελοιοποιηθεί στις μάζες, αλλά έντονα και μυστικοπαθώς μελετηθεί στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης; Καλά, κοντά στον νου κι η γνώση. Οι ανθρώπινες μάζες σπάνια έχουν πρόσβαση σε αληθινή γνώση.

Η Cassandra Vieten, με PhD και νυν Πρόεδρος / Διευθύνων Σύμβουλος στο Ινστιτούτο Νοητικών Επιστημών (IONS), το οποίο ιδρύθηκε από τον αστροναύτη Δρ Edgar Mitchell, δεν θα μπορούσε να το θέσει καθόλου καλύτερα. Είπε, «Φαίνεται να υπάρχει μια βαθιά ανησυχία, ότι ολόκληρο το πεδίο της επιστήμης, θ’ αμαυρωθεί από την μελέτη φαινομένων που είναι μολυσμένα από την σύνδεσή τους με δεισιδαιμονία, πνευματισμό και μαγεία. Η προστασία από αυτήν την πιθανότητα, φαίνεται μερικές φορές σημαντικότερη από την ενθάρρυνση της επιστημονικής εξερεύνησης ή την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει.»

Η παραπάνω δήλωση είναι αληθής, για χρόνια ανακαλύψεις έχουν απορριφθεί μόνο και μόνο επειδή σπάνε τα πρότυπα. Δεν έχει σημασία πόση αλήθεια, την εγκυρότητα και την επιστημονική υποστήριξη που έχουν, το απλό γεγονός ότι έρχονται σε σύγκρουση με μακράς κατοχής συστήματα πεποιθήσεων, είναι αρκετό για να απομακρυνθούν εκτός έρευνας. Είναι καλό αυτό να αλλάζει, γιατί είναι σημαντικό να επεκταθεί η ανθρώπινη συνείδηση, η οποία γίνεται με την ώθηση των ορίων του τι πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε και την ανακάλυψη νέων εννοιών της πραγματικότητας μας, που κάποτε πιστεύαμε ότι δεν είχαν καμία ισχύ, αλλά στην πραγματικότητα έχουν.

Πόση επιστημονική εγκυρότητα έχουν θέματα όπως η ψυχοκίνηση, η διόραση, η τηλεπάθεια και η απομακρυσμένη προβολή (όλα ταιριάζουν κάτω από την ομπρέλα της παραψυχολογίας); Εδώ είναι ένα μεγάλο απόσπασμα από την Δρ Jessica Utts, την πρόεδρο του Τμήματος Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine και καθηγήτρια εκεί από το 2008.

«Αυτό που με έπεισε ήταν μόνο τα αποδεικτικά στοιχεία, η συσσώρευση αποδεικτικών στοιχείων, όπως εργάστηκα σε αυτόν τον τομέα και πήρα να δω όλο και περισσότερα από τα αποδεικτικά στοιχεία. Επισκέφθηκα τα εργαστήρια, ακόμη και πέρα από όπου δούλευα, για να δω τι έκαναν και μπορούσα να δω ότι είχαν πραγματικά αυστηρούς ελέγχους… Κι έτσι πείστηκα από την καλή επιστήμη που είδα να γίνεται. Και στην πραγματικότητα θα πω, ως στατιστικολόγος έχω συμβουλευτεί σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της επιστήμης. Η μεθοδολογία και οι έλεγχοι σε αυτά τα πειράματα, είναι αυστηρότερα από οποιονδήποτε άλλο τομέα της επιστήμης όπου έχω εργαστεί.»

Ψυχικά παιδιά της Κίνας

Υπάρχουν ψυχικά παιδιά στην Κίνα; Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν υπάρχουν μετά από μία κατάδυση στην τεκμηρίωση που έχει διατεθεί, μέσω της μακράς διαδικασίας αποχαρακτηρισμού ή από το κίνημα ελευθερίας της πληροφορίας (FIOA). Κάποιος μπορεί απλά να εξετάσει την επιστήμη της παραψυχολογίας, μόνο και μόνο για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ναι, κάτι σημαντικό συμβαίνει εδώ όταν πρόκειται για τα φαινόμενα εντός της σφαίρας της παραψυχολογίας.

Δεν είναι μόνο αυτό το είδος του φαινομένου που αναφέρθηκαν σήμερα, αλλά είναι σε όλη την ιστορία και σε πολλούς πολιτισμούς, αυτό είναι εμφανές στην αρχαία λογοτεχνία, τα vedic κείμενα και τα sutras γιόγκα και πολλά άλλα. Και πάλι, τα σύγχρονα στοιχεία, δείχνουν ότι αυτές οι ικανότητες είναι πολύ περισσότερο από λαογραφικές ιστορίες.

Ενα ενδιαφέρον άρθρο / έγγραφο στο οποίο έπεσα, έχει τίτλο «Ψυχικοί σοφοί της Κίνας.» Μπήκα από το ηλεκτρονικό αναγνωστήριο της CIA. Είναι ένα έγγραφο που γράφτηκε από τον Marcel Truzzi, πρώην καθηγητή στο Ανατολικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και ιδρυτικός συμπρόεδρος της Επιτροπής επιστημονικής έρευνας των ισχυρισμών του Παραφυσικού (CSICOP), καθώς και ιδρυτής της Εταιρείας Επιστημονικής Εξερεύνησης.

Η εισαγωγή παρέχει ένα καλό υπόβαθρο της παράδοσης από την Κίνα σχετικά με αυτό το φαινόμενο.

Στην συνέχεια περιγράφει μια σειρά περιπτώσεων και παραδειγμάτων, είναι αρκετά ενδιαφέρον, αλλά υπάρχουν πολλά για να διαλέξετε πέρα από αυτό το συγκεκριμένο έγγραφο που παρέχουν μεγάλα παραδείγματα. Τα γεγονότα που ο Truzzi γράφει εδώ, περιγράφονται επίσης σε μια αποχαρακτηρισμένη έκθεση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σχετικά με την τηλεμεταφορά, η οποία ήταν διαθέσιμη μέσω της Ομοσπονδίας Των Αμερικανών Επιστημόνων. Το έγγραφο αυτό αγγίζει επίσης τα ψυχικά παιδιά της Κίνας, αναφέροντας στην προκειμένη περίπτωση, αυτά που ήταν σε θέση να τηλεμεταφέρουν πλήρη αντικείμενα από την μια θέση στην άλλη, χωρίς να τα αγγίζουν.

Ενα άλλο, με τίτλο «Ερευνα για παραφυσική ικανότητα να διαπερνά μέσα από χωρικά εμπόδια» αγγίζει το ίδιο αντικείμενο και παρέχει επίσης πολλαπλά παραδείγματα των παιδιών και των ανθρώπων που βιντεοσκοπήθηκαν και καταγράφηκαν, υπό διπλές τυφλές συνθήκες, να κάνουν το ίδιο πράγμα. Το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε μέσω ενός αιτήματος του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA), περιγράφει συγκεκριμένα άτομα με πολύ ιδιαίτερες ικανότητες και πώς έχουν μελετηθεί από χιλιάδες επιστήμονες και κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πολύ ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι; Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι μελέτες σχετικά με τα παραψυχολογικά φαινόμενα, έχουν διεξαχθεί στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης, ιδιαίτερα εντός του υπουργείου Αμυνας πολλών χωρών, με επιτυχή αποτελέσματα. Ενα μεγάλο παράδειγμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν το πρόγραμμα απομακρυσμένης προβολής, όπου η απομακρυσμένη προβολή αναφέρεται στην δυνατότητα να αντιληφθεί μια απομακρυσμένη θέση, διαφορετική απ’ ότι αυτό το άτομο στην οποία βρίσκεται, ανεξάρτητα από την απόσταση.

Η επιτυχία αυτού του προγράμματος περιγράφεται σε μια δήλωση που έγινε από τον Δρ Hal Puthoff, από ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε μετά την αποχαρακτήριση του προγράμματος το 1995:

«Για να συνοψίσουμε, με την πάροδο των ετών, η πίσω και εμπρός κριτική των πρωτοκόλλων, βελτίωση των μεθόδων και η επιτυχής αναπαραγωγή αυτού του τύπου απομακρυσμένης προβολής σε ανεξάρτητα εργαστήρια, έχει αποφέρει σημαντικά επιστημονικά στοιχεία για την πραγματικότητα του φαινομένου [απομακρυσμένη προβολή]. Προσθέτοντας στην δύναμη αυτών των αποτελεσμάτων, ήταν η ανακάλυψη ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων θα μπορούσε να βρεθεί για να αποδείξει υψηλής ποιότητας απομακρυσμένη προβολή, συχνά προς έκπληξή τους… Η ανάπτυξη αυτής της ικανότητας στο SRI, έχει εξελιχθεί σε σημείο που η επίσκεψη του προσωπικού της CIA χωρίς προηγούμενη έκθεση σε τέτοιες έννοιες, έχουν αποδώσει καλά υπό ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες.»

Η παρα-ψυχολογία είναι πραγματικά ένας τομέας επέκτασης συνείδησης που μπορεί πραγματικά να ανοίξει το μυαλό και τις γνώσεις, σε πτυχές της πραγματικότητας που υπάρχουν, αλλά συνεχίζουν σε μεγάλο βαθμό να αγνοούνται, κατόπιν αυστηρότατων διαταγών από τις γνωστές Μυστικές Εταιρίες. Υπάρχουν πολλά περισσότερα για τα ανθρώπινα όντα από ό,τι σας έχουν κάνει να πιστεύετε και αν σταματήσετε, σκεφτείτε και κάνετε κάποια έρευνα, δεν είναι δύσκολο ν’ ανακαλύψετε πώς κάτι σημαντικό έχει παραβλεφθεί, σκόπιμα και με δόλο. Και δεν είναι το μοναδικό θέμα που σας κρατάει σκόπιμα στον πάτο του βαρελιού. Γιατί άραγε;

@Ηω Αναγνώστου / 2020

Εγκρίθηκε για την έκδοση 2000/08/11  CIA-RDP96-00792R00030042001 7-1

Διάβασε το pdf CIA-ΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

https://terrapapers.com/