24 Ιανουαρίου 2020

Μήπως ο σκύλος σας είναι ξενύχτης;

Ανήκει και ο δικός σας σκύλος σε αυτούς που ξενυχτούν;
Πολλοί πιστεύουν ότι οι σκύλοι όλη μέρα χοροπηδούν και παίζουν ευτυχισμένα και ασταμάτητα και ότι όλο το βράδυ κοιμούνται!
Είναι όμως αυτή η αλήθεια;
Η αλήθεια είναι ότι οι σκύλοι έχουν διαφορετικές συνήθειες και ωράριο από εμάς! Ωστόσο, η συγκατοίκηση με τους ανθρώπους, τους οδηγεί στο να συντονίζουν τον ύπνο τους και να κοιμούνται περισσότερο από τα αδέσποτα ζώα.

Γνωρίζατε ότι και οι σκύλοι βιώνουν τη φάση του ύπνου που ονομάζουμε REM;
Όπως ακριβώς και οι άνθρωποι! Αυτό είναι το διάστημα που ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Η διαφορά είναι ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται περίπου 90 λεπτά για να μπει στη φάση REM, ενώ του σκύλου μόλις 15-20 λεπτά.
Βέβαια, λόγοι υγείας και ψυχολογικοί παράγοντες μπορεί να ταράξουν τον ύπνο του τετράποδου φίλου μας, ενώ συμπληρωματικά και η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Συγκεκριμένα, μια διατροφή πλούσια σε ενέργεια τους βοηθά να είναι δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας και να έχουν ποιοτικό ύπνο το βράδυ.

Μην πανικοβληθείτε αν είναι ανήσυχος το βράδυ, απλά βοηθήστε τον να χαλαρώσει!

Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές μας:
  • Δημιουργήστε μια καθημερινή ρουτίνα ύπνου και μια ασφαλή γωνιά, όπου θα εκπαιδευτεί ο σκύλος σας να κοιμάται ήρεμα
  • Φροντίστε να έχει περάσει μια δραστήρια και γεμάτη μέρα, καθώς θα είναι κουρασμένος και θα τον βοηθήσει να κοιμηθεί πιο γρήγορα
  • Δώστε του την κατάλληλη ποσότητα σωστής τροφής, που θα του χαρίσει ενέργεια και δύναμη μέσα στην μέρα, χωρίς όμως να του δημιουργήσει ένταση και ανησυχία το βράδυ.
  • Βοηθήστε τον σκύλο σας με ειδικά χαλαρωτικά συμπληρώματα και με πολλά χάδια!
Ο ύπνος είναι εξίσου σημαντικός για εμάς αλλά και για τον τετράποδο φίλο μας! Δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να έχει έναν απολαυστικό ύπνο, θα ξεκουραστεί και θα έχει ενέργεια και θετική διάθεση την επόμενη μέρα!