21 Απριλίου 2019

Κατεβάστε δωρεάν τα Windows 10 [How to]


Όσοι έχετε αγοράσει κάποιο λάπτοπ ή Desktop PC θα είδατε ότι δεν συνοδεύεται από κάποιο DVD με τα Windows, αντιθέτως, υπάρχουν προεγκατεστημένα στον υπολογιστή σας από την εταιρία που το αγοράσατε και συνήθως βρίσκονται σε "κρυφό" διαμέρισμα του σκληρού σας δίσκου.
Αν λοιπόν θέλετε τα Windows 10 να τα έχετε σε DVD ή σε Φλασάκι USB ή ακόμα καλύτερα να τα κατεβάσετε εντελώς δωρεάν και να τα έχετε για να τα εγκαταστήσετε σε δεύτερο υπολογιστή, τότε σας προτείνουμε τον παρακάτω τρόπο:



Θα πρέπει να πάτε στην επίσημη σελίδα της Micosoft και να κατεβάσετε ένα ειδικό πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε τα Windows 10 με εύκολο τρόπο. Αρκεί να κάνετε κλικ εδώ και θα δείτε στη σελίδα που σας παραπέμπω ένα κουμπί με όνομα «άμεση λήψη εργαλείου» (εικ.1). Κάνοντας κλικ εκεί θα κατεβάσετε το «mediacreationtool», το πρόγραμμα με το οποίο θα κατεβάσετε τα Windows 10.


Εικ. 1 - Με το κουμπί "άμεση λήψη εργαλείου", θα κατεβάσετε το media creation tool


Στη συνέχεια, και κατά την διάρκεια των επιλογών που σας εμφανίζονται χρησιμοποιώντας το Media Creation Tool, θα πρέπει να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θα κατεβάσετε τα Windows. Εμείς σας προτείνουμε να το κατεβάσετε ως ISO και να το εγκαταστήσετε σε USB φλασάκι μέσω του δωρεάν προγράμματος Rufus που έχουμε παρουσιάσει στο site μας.



Σημαντικό: Φυσικά θα πρέπει να έχετε το κλειδί προϊόντος νόμιμα για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε κατά την εγκατάσταση των Windows 10. Αλλά, και να μην έχετε το κλειδί, μπορείτε να αγνοήσετε τη ειδοποίηση αυτή και να συνεχίσετε κανονικά στην εγκατάσταση των Windows 10. Το μόνο δυσάρεστο που θα συναντήσετε εφόσον ΔΕΝ έχετε ενεργοποιήσει τα windows 10, είναι ότι θα σας εμφανίσει στην δεξιά κάτω γωνία της οθόνης, ένα υδατογράφημα το οποίο σας προτρέπει να ενεργοποιήσετε τα Windows. Αυτό όμως δεν στέκεται εμπόδιο για να χρησιμοποιήσετε χωρίς πρόβλημα το Λειτουργικό. Ακόμα και τα updates κάνει χωρίς πρόβλημα. Ίσως συναντήσετε κάποιους αμελητέους περιορισμούς, που στην ουσία δεν σας χαλάει την εμπειρία σας με το Λειτουργικό.

Συντάκτης του άρθρου:  Κυριάκος Οικονομίδης