25 Ιανουαρίου 2019

Η συγκλονιστική στιγμή του Νίκου

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τον δεύτερο Γολγοθά που καλείται ν΄ ανέβει ο Νίκος Παππάς και την οικογένεια του Παναθηναϊκού που είναι ΕΔΩ για να τον κρατήσει όρθιο.

Η σημερινή ημέρα (23/1) αποτέλεσε μια από τις χειρότερες για την ομάδα αλλά και για ένα μέλος της οικογένειας της. Ο Νίκος Παππάς μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια καλείται ν’ ανέβει ξανά τον δικό του Γολγοθά. Τον χειρότερο εφιάλτη για κάθε αθλητή. Άλλωστε, το να παθαίνεις δεύτερη φορά ρήξη χιαστών (στο αριστερό πόδι αυτή τη φορά) είναι κάτι που δεν στο εύχεται ούτε ο χειρότερος εχθρός σου. 

Είναι φορές που η γη θέλεις ν’ ανοίξει και να σε καταπιεί και είναι στιγμές που νιώθεις πως δεν υπάρχει γυρισμός. Είναι απλά η συγκλονιστικότερη στιγμή για έναν αθλητή και στην προκειμένη περίπτωση για τον Νίκο Παππά. Το «γαμώτο» του ίδιου, των δικών του ανθρώπων και της ομάδας συνοδεύτηκε από μια καθολική αντίδραση στήριξης και του κόσμου που λατρεύει ένα δικό του παιδί. Από σήμερα κιόλας ο Νίκος θα ξεκινήσει τον αγώνα της επανόδου. Όλοι ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο και όλοι αναγνωρίζουμε πως θα υπάρξουν στιγμές που εκείνος θα σπάσει και θα νομίσει πως δεν υπάρχει επιστροφή. Είμαστε όλοι εδώ, λοιπόν, για να του υπενθυμίσουμε πως και επιστροφή υπάρχει και ελπίδα. Απλά, θέλει δύναμη και πίστη. 

Ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια που πονάει μαζί με τον Παππά. Το μόνο που θα του ζητήσει είναι ν΄ αντέξει και να γυρίσει πιο δυνατός. Ούτως ή άλλως, όλοι γνωρίζουμε πως το κεφάλι του είναι αγύριστο και όταν πατήσει ξανά το γήπεδο θα το κάνει χωρίς να σκεφτεί ποτέ το σακάτεμα που έχουν δεχτεί τα γόνατα του. Απλώς, αν στον πρώτο χιαστό χρειάστηκε «Χ» δουλειά για να επιστρέψει τώρα θα χρειαστεί «Χ» στη νιοστή. 

Οι πρώτες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες και οι αντιδράσεις του λογικά ιδιαίτερα φορτισμένες. Ξαναλέμε είναι μία από τις πλέον συγκλονιστικές στιγμές στη ζωή ενός αθλητή. Είναι κάτι που σε σημαδεύει.

ΥΓ: Είναι μεγάλη η φόρτιση και αφήσαμε το αγωνιστικό κομμάτι του τελικού στο Τελ Αβίβ σε δεύτερη μοίρα. Ο δρόμος είναι συγκεκριμένος καθώς με νίκη ο Παναθηναϊκός κάνει άλμα πρόκρισης, με ήττα μέχρι πέντε πόντους παραμένει ζωντανός με λίγες ελπίδες και με ήττα αναζητά ένα θαύμα.