27 Ιουλίου 2017

Τέλος εποχής για το Microsoft Paint μετά από 32 χρόνια

UPDATE: Microsoft: Το MS Paint "είναι εδώ για να μείνει", απλά μετακομίζει στο Windows Store

32 χρόνια μετά, η Microsoft "σκοτώνει" το Paint, ένα από τα πιο γνωστά "basic" προγράμματα που συντροφεύει πολλούς από εμάς από τα παιδικά μας χρόνια. Μπορεί να μην ήταν το πιο προηγμένο app, αλλά οι περισσότεροι έχουμε "δεθεί" μαζί του τόσο που πραγματικά θα μας λείψει...

Το επόμενο update των Windows 10 (Autumn Creators Update) θα έρθει χωρίς το δημοφιλές πρόγραμμα, το οποίο είναι κοντά μας από την πρώτη version των Windows (Windows 1.0), που διατέθηκε το 1985.
Η Microsoft, στο Windows 10 Creators που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, εισήγαγε το νέο Paint 3D, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι εγκατεστημένο στους υπολογιστές μας παράλληλα με την "παραδοσιακή" Paint έκδοση και διαθέτει εργαλεία επεξεργασίας εικόνας, 3D, καθώς και κάποια "basic" επεξεργασία 2D εικόνων. Αλλά δεν αποτελεί update της αγαπημένης μας "ζωγραφικής" και φυσικά δε διαθέτει το ίδιο interface, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε με τον ίδιο τρόπο.
Δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα διατεθεί το Autumn Creators Update, πότε δηλαδή θα "χάσουμε" το MS Paint, όμως το "τέλος εποχής" φαίνεται πως πλησιάζει για το δημοφιλές app.