28 Ιουλίου 2014

Δυνατότητα "save" στο Facebook

Τη δυνατότητα save/ αποθήκευσης για υλικό που βρίσκουν στο Facebook αποκτούν οι χρήστες του Facebook. 

Πλέον, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει μία δημοσίευση και αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση σε αυτήν αργότερα, όταν θα μπορεί να την δει με την ησυχία του, μέσω της σχετικής κατηγορίας για το αποθηκευμένο υλικό, στα αριστερά της αρχικής σελίδας (στο web).

Είναι δυνατή η αποθήκευση αντικειμένων όπως links, τοποθεσιών, ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και τραγουδιών. Τις αποθηκευμένες δημοσιεύσεις μπορεί να δει μόνο ο χρήστης, εκτός και αν επιλέξει να τις μοιραστεί με τους φίλους του.

Η νέα δυνατότητα είναι διαθέσιμη για την έκδοση του Facebook στο web, καθώς και για τις εφαρμογές σε iOS και Android, ενώ κατά καιρούς θα προβάλλονται ενημερώσεις σχετικά με το αποθηκευμένο υλικό.

Στην ουσία πρόκειται για μία δυνατότητα τύπου «bookmarks» για το Facebook, η οποία απουσίαζε ως τώρα από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το οποίο είχε μία συνεχή ροή. Εάν κάποιος «έχανε» μια δημοσίευση, τότε ο μόνος τρόπος πρακτικά θα ήταν να ανατρέξει στη σελίδα/ χρονολόγιο αυτού που την είχε κάνει και να την αναζητήσει εκεί.