5 Οκτωβρίου 2024

Αυτή η ρύθμιση σε οποιοδήποτε smartphone απογειώνει την ταχύτητα φόρτισης

Μια απλή ρύθμιση στο Android smartphone σου μπορεί να σου δώσει τα απαραίτητα extra λεπτά εξοικονόμησης χρόνου που χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Γενικώς μιλώντας, όλα τα smartphones αναζητούν συνεχώς και προσπαθούν να διατηρήσουν συνεχώς τη σύνδεση με δίκτυα κινητής και Wi-Fi. Και για να το κάνουν αυτό, απαιτείται σημαντική ποσότητα ενέργειας.

Αν και η ενέργεια αυτή είναι μικρότερη πολύ σε σχέση με αυτή που καταναλώνει το smartphones σου όταν το χειρίζεσαι για εργασίες όπως η παρακολούθηση videos, σε κάθε περίπτωση είναι ένα υπολογίσιμο ποσό που επηρεάζει πόσο χρόνο χρειάζεται να φορτίσει. Συγκεκριμένα, τα περισσότερα smartphones χρησιμοποιούν το 18.1% της μπαταρίας για τη διατήρηση του Wi-Fi και της σύνδεσης κινητής. Σε αντίθεση στο airplane mode καταναλώνει μόνο το 1.1% της μπαταρίας.

Εν ολίγοις αυτή είναι η ρύθμιση που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να φορτίζει η μπαταρία σου πιο γρήγορα και το χρειάζεσαι να το πάρεις να φύγεις. Άνοιξε το airplane mode, δεν θα πιστεύεις πόσο γρήγορα θα φορτίσει.