21 Μαρτίου 2014

Η βραδυά του ΖΕΛΙΚΟ...Όταν και τα σίδερα λυγίζουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά...(videos & φωτογραφίες)

http://www.gazzetta.gr/

«Ομπράντοβιτς... πόρομ, περόμ!» (vids)

Το ΟΑΚΑ κόντεψε να... πέσει μόλις ο Ζέλικο «ΚΙΝG is BACK» Ομπράντοβιτς ξεπρόβαλε απ' τη φυσούνα, γνωρίζοντας την απόλυτη αποθέωση από 20.000 φίλους του Παναθηναϊκού!

Ο «Ζοτς» βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και μία ημέρα νωρίτερα (19/3) για την προπόνηση της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, αλλά ήταν άδειο και το συναίσθημα ήταν αδύνατον να συγκρινόταν με ό,τι αναμενόταν να συμβεί λίγο πριν απ' το τζάμπολ της 11ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας. Στις 21:35 ο 54χρονος Σέρβος προπονητής έκανε την εμφάνισή του και το σκηνικό στο κλειστό δεν είχε προηγούμενο!

Η 13χρονη θητεία του στον Παναθηναϊκό γεμάτη με 23 τίτλους κι αμέτρητες διακρίσεις ανταμείφθηκε με την απόλυτη αποθέωση, έχοντας το σύνθημα «Ομπράντοβιτς, πόρομ πορόμ πομ πέρομ περόμ!» να δονεί και πάλι την ατμόσφαιρα, ενώ στη συνέχεια ο κόσμος τραγούδησε και «Οε οε οε Γύρνα σπίτι σου, Ζέλικο Θεέ!». 










Ο προπονητής της τουρκικής ομάδος έφτασε στον πάγκο, συνοδευόμενος από πλήθος φωτογράφων (σ.σ. 1-2 φίλοι του Παναθηναϊκού κατάφεραν και τον αγκάλιασαν), ενώ πριν πάρει τη θέση του, χαιρέτησε την εξέδρα, έβαλε το δεξί χέρι του στο μέρος της καρδιάς του κι έστειλε κι ένα φιλί. Λίγο αργότερα σηκώθηκε άλλη μία φορά, ώστε να χαιρετήσει κι άλλους γνωστούς του, δίχως η εξέδρα να σταματήσει στιγμή να τον επευφημεί.

Όλα αυτά με ένα τεράστιο πανό με το πορτρέτο του και την επιγραφή «KING is BACK» να έχει καλύψει το 1/3 της κεντρικής εξέδρας, αρχίζοντας απ' το πάνω διάζωμα και καταλήγοντας στις πρώτες σειρές δίπλα στο παρκέ.

Αυτό ήταν το... Part I της αποθέωσης, αφού στο πρόγραμμα υπήρχε κι η βράβευσή του απ' την ΚΑΕ Παναθηναϊκός κι απ' τον κόσμο της ομάδος.






ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ & ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο «ΖΟΤΣ», ΔΑΚΡΥΣΕ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Λύγισε στην ομιλία του προς τον κόσμο ο Ομπράντοβιτς (vid)

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν άντεξε και λύγισε κατά τη βράβευσή του απ' την ΚΑΕ Παναθηναϊκός κι απ' τη «Θύρα 13», ανταποδίδοντας στα ελληνικά την αγάπη όλων προς το πρόσωπό του.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, στο ημίχρονο της 11ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ οι κ.κ. Παύλος, Θανάσης, Δημήτρης Γιαννακόπουλος κι η «Θύρα 13» παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες και δώρα στον 54χρονο Σέρβο πρώην προπονητή της ομάδος και νυν της τουρκικής Φενέρ κι αμέσως μετά ήταν η σειρά του να ανταποδώσει, παίρνοντας το μικρόφωνο, ώστε να απευθυνεί στον κόσμο.

«Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη βραδιά είναι για εμένα» είπε στην αρχή στα αγγλικά και συνέχισε στα ελληνικά(!) κι εμφανώς συγκινημένος: «Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι για εμένα σήμερα. Είστε οι καλύτεροι! Σας αγαπάω πάρα, πάρα, πάρα, πάρα πολύ! Σας ευχαριστώ!».



Μοναδική Παναθηναϊκή βραδιά με τον άρχοντα των πάγκων!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του για την βραδιά που ο Παναθηναϊκός μεγάλωσε ακόμη περισσότερο! 

Είναι αυτό, που λέμε, ότι ράγισαν και οι πέτρες απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο κορυφαίος προπονητής μπάσκετ της Ευρώπης Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς «έσπασε» την στιγμή, που στα ελληνικά έλεγε πόσο αγαπάει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δάκρυσε.

Ο κόσμος παραληρούσε την εξέδρα και ζήταγε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να φέρει πίσω τον άνθρωπο που έκανε τον Παναθηναϊκό κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα την τελευταία 15ετία.

Τέτοια σχέση λατρείας ανάμεσα σε κόσμο και προπονητή δεν βρίσκεις συχνά σε ομάδες. Και ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν ξεχνάει ανθρώπους που έχουν δώσει και την ψυχή τους για την ομάδα. Και όλοι σήμερα έφυγαν από το ΟΑΚΑ και χαρούμενοι, διότι η ομάδα πέτυχε μία σπουδαία νίκη , που της δίνει και πάλι προβάδισμα για την πρόκριση στους «8», αλλά και με την ελπίδα ότι ο τεράστιος Ζέλικο αργά, η γρήγορα θα επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του(την έδειξε χαιρετώντας τον κόσμο).
Ένα μεγάλο μπράβο στον Φραγκίσκο  Αλβέρτη και στους παίκτες του Παναθηναϊκού, που και νίκησαν και κάλυψαν την διαφορά από την ήττα του πρώτου αγώνα από την Φενέρ.Respect σε όλους για την καταπράσινη , μοναδική Παναθηναϊκή βραδιά.

Onsports TV: Το βίντεο-αφιέρωμα για Ομπράντοβιτς (video)