23 Μαρτίου 2014

Λεφτά υπήρχαν…

Κάθε τόσο σπάει κι ένας οχετός, βρωμίζοντας την ατμόσφαιρα από τις αναθυμιάσεις.
Σήμερα έχουμε τις ΜΚΟ, που μέσα από το διαχρονικά ανθεκτικό σύστημα της ελληνικής κλεπτοκρατίας αποτελούν εργαλείο ληστείας του δημοσίου χρήματος.
Η διεφθαρμένη εξουσία, εφευρίσκει χίλιους τρόπους να απομυζά τον ιδρώτα ενός ολόκληρου λαού και να τον προσφέρει αφειδώς σε καθάρματα και φιλάργυρους απατεώνες που την στηρίζουν.
Αλλά, ας δούμε εν ολίγοις, περί τίνος πρόκειται, τι ακριβώς είναι οι λεγόμενες ΜΚΟ.
Ο όρος Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), αποτελεί νεολογισμό και αποδίδει στα ελληνικά τον αγγλικό όρο Non-Governmental Organizations (NGO). Εμφανίστηκε αρχικά στο άρθρο 71 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και αναφέρεται σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, συνήθως με διεθνή παρουσία, δεν αποτελούν διεθνείς οργανισμούς αλλά στηρίζονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και είναι ανεξάρτητες από τα κράτη.

Οι σκοποί των ΜΚΟ είναι κυρίως ανθρωπιστικοί και αφορούν σε περιβαλλοντολογικά ή κοινωνικά προβλήματα όπως η φτώχεια, ο ρατσισμός, ο αναλφαβητισμός, οι επιδημίες, το περιβάλλον κτλ.
Από τις πρώτες ΜΚΟ ήταν ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η Αctionaid.
Διεθνώς, οι ΜΚΟ πολλαπλασιάστηκαν και απέκτησαν τη σημερινή τους μορφή μετά το 1989, το ιστορικό ορόσημο που αρχίζει η διάλυση του κράτους-πρόνοιας
Και δεν είναι μόνο το ΥΠΕΞ που μοίραζε εκατομμύρια ευρώ μέσω ΜΚΟ σε φίλους και ημετέρους. Η έρευνα και σε άλλα Υπουργεία (Υγείας, Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη κ.τ.λ.) θα αποκαλύψει πολλούς σκελετούς.
Στήθηκε ένα τεράστιο σύστημα μίζας και διαφθοράς για την καταλήστευση των χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου. Στο πάρτυ αυτό, συμμετείχαν, έμμεσα ή άμεσα, κορυφαία πολιτικά στελέχη του δικομματισμού που κυριάρχησαν τις τελευταίες δεκαετίες στο πολιτικό σκηνικό.
Από τη διαβόητη «Αλληλεγγύη» των Χριστόδουλου και Καλλίνικου μέχρι τη «Διάδοση του Χριστιανισμού στη Β. Κορέα», ή το «Σύλλογο Ονειροπόλων» κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Είναι η μοίρα αυτού του τόπου, η ιστορία να επαλαμβάνεται ως φάρσα.
Και μη χειρότερα...
του Γιώργου Καραμπεσίνη
http://www.spirospero.gr/, 4/3/2014