21 Μαρτίου 2024

Το μέρος που «γεννήθηκε» το Heavy Metal κρίθηκε διατηρητέο στην Αγγλία

Χαρακτήρα διατηρητέου κτιρίου απέκτησε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, το κτίριο που στέγαζε τη θρυλική παμπ, The Crown. Εκεί είχαν κάνει την πρώτη τους εμφάνιση, ως Earth, το 1968, οι μετέπειτα Black Sabbath, έτσι θεωρείται η γενέτειρα του Heavy Metal.

H παμπ, είχε κλείσει το 2024 και υπήρχαν φόβοι ότι το κτίριο θα κατεδαφιστεί, μετά την ανακοίνωση ότι το κοντινό The Electric (ο παλαιότερος κινηματογράφος στη χώρα) θα κατέβαζε ρολά.

Ο οργανισμός Historic England, ανακοίνωσε όμως ότι μετά από παρέμβαση του στο υπουργείο πολιτισμού, ο χώρος πλέον δεν κινδυνεύει μετά τον χαρακτηρισμό Grade II, για την πολιτιστική και ιστορική σημασία του χώρου.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει την εκστρατεία για την προστασία της περιοχής Station Street, όπου βρίσκεται επίσης το Old Rep Theatre. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ είπε ότι δεν έχουν υποβληθεί αιτήσεις σχεδιασμού για ανάπτυξη στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με την Historic England, o νέος χαρακτηρισμός της παμπ παρέχει πλήρη προστασία και σημαίνει ότι πρέπει να ζητηθεί ειδική συγκατάθεση για να γίνουν οποιεσδήποτε αλλαγές σε αυτό το κτίριο που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της.

Ένας ιστορικός της μουσικής είπε ότι ο χώρος ήταν όπου οι Black Sabbath (ως Earth) έπαιξαν για πρώτη φορά τραγούδια που θα εμφανίζονταν στα δύο πρώτα άλμπουμ τους

Η παμπ, σχεδιάστηκε από τον Thomson Plevins, τον αρχιτέκτονα που είναι περισσότερο γνωστός για το Grand Hotel Grade II* της πόλης και χτίστηκε το 1876. Ο τοπικός μύθος έλεγε ότι στα κελάρια του The Crown αποθήκευαν τα λείψανα των πεσόντων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου προτού μεταφερθούν μέσω μιας σήραγγας στην κοντινή εκκλησία, του St. Martin. Ήταν ένα «μοναδικό κτίριο με ιστορία γραμμένη στους τοίχους του», σύμφωνα με την ομάδα συντήρησης.

Ο ιδρυτής του Birmingham Music Archive, Jez Collins, είπε ότι η σκηνή που ανέβηκαν για πρώτη φορά οι Black Sabbath στέκεται ακόμα εκεί. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το The Crown θα ξανανοίξει, πρέπει να το επαναφέρουμε στη ζωή ως πολιτιστικό χώρο, χώρος μουσικής και μέρος που οι άνθρωποι θα θέλουν να επισκεφτούν» πρόσθεσε.

https://roxx.gr/