30 Ιουλίου 2021

Πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα: Στη φυλακή 23χρονος που σκότωσε γάτα

Η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα σημειώθηκε αυτή τη βδομάδα στην Πάτρα, μετά την σύλληψη του 23χρονου που θανάτωσε μία γάτα.

 

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 23χρονος που δολοφόνησε την άτυχη γάτα στην Πάτρα, σημειώνοντας την πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα.

Σε εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και αναφέρει την θανάτωση και τον βασανισμών ζώων ως κακούργημα, ο 23χρονος που πραγματοποίησε αυτό το ειδεχθές έγκλημα αναμένεται να οδηγηθεί στην φυλακή, μετά από ομόφωνη απόφαση δικαστή και εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία δήλωσε σε ανάρτησή της στο Facebook: «Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πατρα, είναι γεγονός!

Θερμά συγχαρητήρια στη δικηγόρο Έλενα Αρβανιτη, την εθελόντρια και σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετιδη, Αλεξανδρα Δημοπουλου, την κτηνίατρο Ελένη Μπουρδακου, το Β´ Αστυνομικό τμήμα για τις ενέργειες του και όλες και όλους που βοήθησαν για να συλληφθεί και να προφυλακιστεί ο βασανιστής και δολοφόνος της γατούλας».

 Ο δολοφόνος, σύμφωνα με μαρτυρίες, περιφερόταν στους δρόμους της Πάτραςκρατώντας το άψυχο σώμα του άτυχου ζώου, αλλά και την λεπίδα που έγινε το μέσο του θανάτου του. Συνελήφθη τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 και κρίθηκε αμέσως προφυλακιστέος, με την είδηση αυτή να προσφέρει ανακούφιση σε όλους, καθώς τέτοια εγκλήματα δεν είναι σε καμία περίπτωση λιγότερο σημαντικά!

https://www.monopoli.gr/