Η παμπ Tara Na Ri έγινε το πρώτο νοσοκομείο για άγρια ζώα στην Ιρλανδία. Ανοιξε την περασμένη Παρασκευή 19/2 και έχει τη δυνατότητα να φροντίζει εκπροσώπους κάθε είδους του ζωικού βασιλείου.
Μία παμπ στην Ιρλανδία, που έκλεισε λόγω του lockdown υποδέχεται πλέον πολύ διαφορετικούς... πελάτες καθώς μετατράπηκε σε νοσοκομείο για άγρια ζώα. υποδέχεται πολύ διαφορετικούς «πελάτες»: μετατράπηκε σε νοσοκομείο για άγρια ζώα.
Το εσωτερικό της παμπ Tara Na Ri στην κομητεία Μιθ, βορειοδυτικά του Δουβλίνου, είναι πλέον έρημο. Τα στόρια κατεβασμένα, οι κάνουλες μπύρας έχουν στερέψει και το ταμείο είναι άδειο. Όμως τα βοηθητικά της κτίσματα σφύζουν από δραστηριότητα.
Όπως αναφέρει το CGTN, ένας από τους νέους "ένοικους" του χώρου είναι ο Λίαμ, ένας δύο εβδομάδων τράγος που βρέθηκε εγκαταλελειμμένος σε πλαγιά και τώρα νοσηλεύεται προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Μαζί με τον Λίαμ φιλοξενούνται τρεις τραυματισμένοι κύκνοι, μια αλεπού και μια καρακάξα - όλοι τους δέχονται τις ιατρικές φροντίδες.
«Είχαμε συνηθίσει σε έναν τρόπο ζωής. Όταν αυτό σου αφαιρείται, μένεις απλά με ένα κενό. Απαιτείται λίγος καιρός προτού αντικατασταθεί με άλλα πράγματα τα οποία ποτέ δεν σκέφτηκες ότι είναι πιθανά», δήλωσε ο Τζέιμς ΜακΚάρθι, στην οικογένεια του οποίου ανήκει η παμπ εδώ και πάνω από μία δεκαετία.
Ο ΜακΚάρθι διέθεσε τα βοηθητικά κτίσματα στην οργάνωση για την αποκατάσταση άγριων ζώων WRI. Ο ίδιος πλέον δεν σερβίρει μπύρες, αλλά καφέδες με takeaway, μπροστά από την παμπ.
Αυτό το νοσοκομείο, το πρώτο για άγρια ζώα στην Ιρλανδία, άνοιξε την περασμένη Παρασκευή 19/2 και έχει τη δυνατότητα να φροντίζει εκπροσώπους κάθε είδους του ζωικού βασιλείου, ανεξαρτήτως μεγέθους και να παρέχει φροντίδες για όλες τις ιατρικές ανάγκες.
«Προετοιμαζόμαστε για την "περίοδο των ορφανών", την εποχή του χρόνου που έχουμε την περισσότερη δουλειά», δήλωσε ο Ντάν Ντόνοχερ από την οργάνωση. «Θα έχουμε πολλούς νεοσσούς, μικρά αλεπούδων και θα μας κρατήσουν απασχολημένους τους επόμενους έξι μήνες», εξήγησε. Από την πλευρά της Αϊόφ ΜακΠάρτλιν, επίσης στέλεχος της WRI, υπογράμμισε ότι οι ντόπιοι «αγκάλιασαν» αυτό το πρότζεκτ και εθελοντικά βοήθησαν στην ανακαίνιση των βοηθητικών κτισμάτων.