9 Ιανουαρίου 2021

Εύκολη αφαίρεση φόντου από εικόνα με ενσωματωμένο εργαλείο των Windows [How to]

Στο σημερινό οδηγό θα δούμε πως μπορούμε να αφαιρέσουμε το background από μία φωτογραφία. Όπως γνωρίζετε, το παραπάνω είναι δυνατό με χρήση κάποιου εξειδικευμένου προγράμματος ή κάποιου προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών (Photoshop, Gimp κ.α.). Έχουμε δει παλιότερα το Photoroom για κινητά αλλά και το Remove BG που είναι μια cloud εφαρμογή. Ωστόσο, σήμερα η δουλειά μας θα γίνει γρήγορα και εύκολα, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα των Windows που ήδη έχουμε στον υπολογιστή μας.

Ο λόγος για το "Paint 3D/Ζωγραφική 3D", την ανανεωμένη έκδοση της "Ζωγραφικής", η οποία προστέθηκε στα Windows 10 το 2017. Αν δεν υπάρχει στον υπολογιστή σας, μάλλον δεν έχετε Windows 10 ή έχετε να τα αναβαθμίσετε περισσότερο από 3 χρόνια.



Αφού ανοίξετε το Paint 3D θα χρειαστεί να εισάγεται μία εικόνα στον λευκό καμβά. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω drag'n drop , είτε με την επιλογή "Εισαγωγή εικόνας". Αφού εισαχθεί η εικόνα, απομονώνουμε το αντικείμενό μας μέσω της επιλογής "Smart Select/Έξυπνη Επιλογή". Τα Windows θα κάνουν το καλύτερο δυνατό και το αντικείμενό μας θα "αποκοπεί" από το υπόλοιπο φόντο. 


Αφού κρατήσουμε το αντικείμενο, μπορούμε να το μεταφέρουμε σε ένα νέο λευκό καμβά (με αντιγραφή επικόλληση), να επιλέξουμε αποθήκευση ως εικόνα .png με διαφάνεια. Τώρα το αντικείμενο μας μπορεί να αποθηκευτεί μόνο του, με διαφάνεια και να προστεθεί σε οποιαδήποτε άλλη εικόνα ή φωτογραφία επιθυμούμε.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε αναλυτικά την διαδικασία:

 

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

https://www.dwrean.net/