22 Δεκεμβρίου 2020

Μέλη του κομμουνιστικού κόμματος Κίνας, διείσδυσαν σε θέσεις κλειδιά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Απρόβλεπτη η εξάπλωση της Κίνας στον κόσμο. Πιστοί στο κόμμα Κινέζοι εργάζονται για τουςφαρμακευτικούς γίγαντες Pfizer και AstraZeneca. Διαρροή σε βάση δεδομένων αποκαλύπτει ότι παγκόσμια, εργάζονται σε στρατιωτικά ευαίσθητους οργανισμούς, προξενεία, τράπεζες, ειδησεογραφικά μέσα κ.α.Μέλη του κομμουνιστικού κόμματος Κίνας βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Διαρροή βάσης δεδομένων αποκαλύπτει ότι 1,95 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος [Chinese Communist Party (CCP)] έχουν διεισδύσει σε θέσεις κλειδιά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

δημοσίευμα της DailyMail αναφέρει ότι έχουν διεισδύσει σε βρετανικές εταιρείες, τράπεζες και φαρμακευτικούς γίγαντες, συμπεριλαμβανομένων των AstraZeneca, Rolls Royce, HSBC και Jaguar Land Rover

πιστά μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Chinese Communist Party's (CCP) εργάζονται σε βρετανικά προξενεία, πανεπιστήμια και μερικές από τις κορυφαίες βρετανικές εταιρείες.



Το πιο ανησυχητικό είναι, ότι, ορισμένα από τα μέλη του CCP, που κάνουν έναν επίσημο όρκο να «φυλάξουν τα Μυστικά του Κόμματος, να είναι πιστά στο Κόμμα, να εργάζονται σκληρά, να παλεύουν για τον κομμουνισμό σε όλη μου τη ζωή ... και να μην προδώσουν ποτέ το Κόμμα», θεωρείται ότι έχουν εξασφαλίσει θέσεις εργασίας στα βρετανικά προξενεία.

[swear oath to 'guard Party secrets, be loyal to the Party, work hard, fight for communism throughout my life...]

Μεταξύ αυτών είναι και ένας ανώτερος αξιωματούχος στο Βρετανικό Προξενείο (British Consulate) στη Σαγκάη.

(στη φωτο,ο Πρόεδρος Xi Jinping σε σύνοδο του CCP)


Τα μέλη πρέπει να ορκίζονται υπέρτατη πίστη στο ένα κόμμα που κυβερνά στην Κίνα από τη δεκαετία του 1940.

Πρέπει να δεσμευτούν να «φυλάξουν τα κομματικά μυστικά», να «πολεμήσουν για τον κομμουνισμό σε όλη τους τη ζωή» και να είναι πάντα έτοιμοι να «θυσιάσουν τα πάντα για το Κόμμα». Ο όρκος είναι ισόβιος και ορκίζονται παρουσία αξιωματούχων του κόμματος. Θα προκύψει γρήγορη, σκληρή τιμωρία αν τολμήσουν ποτέ να πατήσουν αυτόν τον όρκο.

Η συμμετοχή στο κόμμα δεν είναι απλά τυπική. Το CCP απαιτεί μυστικότητα, πονηρή και εντελώς αδίστακτη πειθαρχία από τα εκατομμύρια μέλη του. Πασίγνωστο είναι το μυστικό ότι, η εξουσία του είναι απόλυτη.


==========

Η βάση δεδομένων διέρρευσε αρχικά στο Telegram, στην κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων (encrypted instant messaging app) και διαδόθηκε τον Σεπτέμβριο από έναν Κινέζο αντιφρονούντα, στη Διακοινοβουλευτική Συμμαχία για την Κίνα (Inter-Parliamentary Alliance on China), η οποία περιλαμβάνει περισσότερους από 150 νομοθέτες σε όλο τον κόσμο που ανησυχούν για την επιρροή και τις δραστηριότητες της Κινεζικής κυβέρνησης.

Παρά τη βεβαιότητα ότι θα εκτελεστεί για προδοσία εάν πιαστεί, αυτός ή αυτή πιθανώς είχε πρόσβαση στη βάση δεδομένων, μέσω ενός διακομιστή προτού την κατεβάσει σε ένα φορητό υπολογιστή και την απελευθερώσει στο Telegram όπου βρέθηκε από το IPAC (Inter-Parliamentary Alliance on China),

Εκτός από τα ονόματα των μελών, η βάση δεδομένων έχει τόπους, ημερομηνίες γέννησης, κινεζική εθνικότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου.


Ο αξιωματούχος προξενείου (consular official) είναι εγγεγραμμένος σε ένα " communist party branch" σε μια εταιρεία που ονομάζεται The Shanghai Foreign Agency Service Corporation, μια κρατική υπηρεσία απασχόλησης.

Λεπτομερής ανάλυση από το MoS του υλικού αποκαλύπτει ότι οι φαρμακευτικοί γίγαντες Pfizer και AstraZeneca που και οι δύο εμπλέκονται στην ανάπτυξη εμβολίων κοραναϊού, χρησιμοποίησαν συνολικά 123 πιστούς στο κόμμα.


Η ανάλυση αποκάλυψε επίσης ότι, υπήρχαν περισσότερα από 600 μέλη του Κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος, σε 19 branches και εργάζονταν στις βρετανικές τράπεζες HSBC και Standard Chartered το 2016.

Τόσο η HSBC όσο και η Standard Chartered έχουν επικριθεί για την ανταπόκριση τους στην καταστολή του Πεκίνου στο Χονγκ Κονγκ

[Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τον Ιούλιο του 2020, νόμο που προβλέπει κυρώσεις για την «κινεζική καταστολή» στο Χονγκ Κονγκ (για τις "κατασταλτικές ενέργειες" της Κίνας, σε βάρος αυτής της κινεζικής αυτόνομης περιοχής.) Η διπλωματία της Κίνας απείλησε τις ΗΠΑ με αντίποινα μετά την υπογραφή και κύρωση του νόμου από τον Ντόναλντ Τραμπ]

η ανάλυση έδειξε επίσης ότι:

εταιρείες με συμφέροντα της αμυντικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Airbus, Boeing και Rolls-Royce, απασχολούσαν εκατοντάδες μέλη του Κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος,

Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία ότι κάποιος στη λίστα μελών του κόμματος έχει κατασκοπεύσει για την Κίνα - και πολλοί γράφονται στο κόμμα, απλώς για να ενισχύσουν τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους - αυτό δεν διαβεβαιώνει ότι ορισμένοι δεν εμπλέκονται στην κατασκοπεία.

Η βάση δεδομένων με τη λίστα των μελών που διέρρευσε, χρονολογείται από το 2016,περιλαμβάνει τα ονόματα των μελών του κόμματος στη Σαγκάη, τη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας και τον οικονομικό κόμβο της.

Η λίστα χωρίζεται σε περισσότερα από 79.000 branches, πολλά από τα οποία συνδέονται με μεμονωμένες εταιρείες ή οργανισμούς.

Συνολικά, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει περισσότερα από 92 εκατομμύρια μέλη, αλλά ο ανταγωνισμός για ένταξη είναι έντονος με λιγότερους από έναν στους δέκα αιτούντες να έχουν επιτυχία.

Αφού επικύρωσε το υλικό, με τη βοήθεια των αναλυτών ασφάλειας δεδομένων Internet 2.0, το IPAC παρέδωσε τη βάση δεδομένων σε τέσσερις οργανισμούς μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του The Mail

Λεπτομερής ανάλυση της βάσης δεδομένων, από αυτήν την εφημερίδα αποκαλύπτει ότι:

Ένα μέλος του κόμματος που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο St Andrews εργάστηκε σε διάφορα προξενεία της Σαγκάης, συμπεριλαμβανομένου του προξενείου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κινέζοι ακαδημαϊκοί που ορκίστηκαν επίσημα για να βοηθήσουν το κόμμα παρακολούθησαν βρετανικά πανεπιστήμια όπου συμμετείχαν σε δυνητικά ευαίσθητους τομείς έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της αεροδιαστημικής και της χημείας.

Όρκος πίστης. Τα νέα μέλη του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος ορκίζονται
μπροστά σε μια παραδοσιακή σημαία που φέρει σφυρί και δρεπάνι για να σηματοδοτήσει την προλεταριακή αλληλεγγύη.

Με τη γροθιά σηκωμένη, λένε: «Είναι η θέλησή μου να προσχωρήσω στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, να υποστηρίξω το πρόγραμμα του Κόμματος, να τηρήσω τις διατάξεις του Κομματικού Συντάγματος, να εκπληρώσω τα καθήκοντα ενός μέλους του Κόμματος, να εκτελέσουμε τις αποφάσεις του Κόμματος, να τηρούμε αυστηρά την κομματική πειθαρχία, θα διαφυλάξω τα μυστικά του Κόμματος, θα είμαι πιστός στο Κόμμα, θα δουλέψω σκληρά, θα αγωνίζομαι για τον κομμουνισμό σε όλη μου τη ζωή, θα είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να θυσιάσω τα πάντα για το Κόμμα και τον λαό και να μην προδώσω ποτέ το Κόμμα. "

Ενώ υπάρχουν 92 εκατομμύρια μέλη σε ολόκληρη την Κίνα, αυτό ισοδυναμεί με μόλις το 6% του πληθυσμού. Πράγματι, ο ανταγωνισμός είναι έντονος με λιγότερους από έναν στους δέκα αιτούντες, να γίνεται δεκτός.

Οι ανταμοιβές δεν είναι καθαρά ιδεολογικές.

Ανώτερες, ακαδημαϊκές και κυβερνητικές θέσεις, όπως και ανώτερες θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις, καταλαμβάνουν σχεδόν αποκλειστικά, μέλη του κόμματος.

Οι ειδικοί λένε ότι από το 2013, που Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping βρίσκεται στην εξουσία, τόνισε τη σημασία του Κόμματος και τα μέλη του είναι υποχρεωμένα να παρακολουθούν τακτικές συνεδριάσεις και να υποβάλλονται σε αξιολογήσεις.

Το κόμμα απασχολεί σχεδόν 2.000 άτομα και ο ιστότοπος του αναφέρει ότι «παρέχει ολοκληρωμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε περισσότερους από 100 ξένους οργανισμούς στη Σαγκάη, συμπεριλαμβανομένων ξένων προξενείων, ξένων ειδησεογραφικών μέσων και ξένων σχολείων».

Η ανάλυση των δεδομένων δείχνει τουλάχιστον 249 μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος εγγράφηκαν στην υπηρεσία το 2016.

Οι ακαδημαϊκοί στη λίστα μελών περιλαμβάνουν μερικούς που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περιλαμβάνουν έναν ερευνητή στη μηχανική αεροδιαστημικής σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο, που εργάζεται επίσης για μια ιδιωτική εταιρεία.

Η αεροδιαστημική μηχανική χαρακτηρίζεται από τη βρετανική κυβέρνηση ως ένα από τα επτά πιο στρατιωτικά ευαίσθητα πανεπιστημιακά θέματα.

Οι μαθητές από χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ ή στο δίκτυο «Five Eyes» της Βρετανίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό συστήματος έγκρισης ακαδημαϊκής τεχνολογίας (Academic Technology Approval Scheme (ATAS) certificate).

Κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης, τους ζητείται να δηλώσουν οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση, αν και ορισμένοι εμπειρογνώμονες ασφαλείας φοβούνται ότι η διαδικασία ελέγχου δεν είναι αρκετά αυστηρή

Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν όλο και περισσότερο για την απειλή της κινεζικής κατασκοπείας στις πανεπιστημιουπόλεις.

Κατά τους τελευταίους εννέα μήνες έως τον Σεπτέμβριο, 14 Κινέζοι υπήκοοι κατηγορήθηκαν για υποτιθέμενα αδικήματα κατασκοπείας και η κυβέρνηση Τραμπ άλλαξε την περασμένη εβδομάδα τους κανόνες θεώρησης, έτσι ώστε τα μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και οι οικογένειές τους να μπορούν να μείνουν ή να λάβουν ταξιδιωτικά έγγραφα για ένα μόνο μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο John Ratcliffe, Διευθυντής Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι η Κίνα αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία και την ελευθερία» από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και προσπαθεί να κυριαρχήσει στον «πλανήτη οικονομικά, στρατιωτικά και τεχνολογικά».

Η Αυστραλία ανακάλεσε τις θεωρήσεις δύο καθηγητών από την Κίνα τον Σεπτέμβριο εν μέσω υποψιών ότι συμμετείχαν στην κατασκοπεία. Ένας από τους δυο καθηγητές, εμφανίζεται στη λίστα μελών που διέρρευσε.

Η βάση δεδομένων αποκαλύπτει επίσης ότι τα μέλη του κόμματος εργάζονται σε πολλές βρετανικές και διεθνείς εταιρείες στην Κίνα, πολλές από τις οποίες ασχολούνται με την αμυντική ή φαρμακευτική βιομηχανία.

Η Rolls-Royce, η Boeing, η Airbus και η γαλλική French defence contractor Thales ,έχουν δεκάδες μέλη του κινεζικού κόμματος ή και περισσότερα στα βιβλία τους, ενώ οι βρετανικοί τραπεζικοί γίγαντες HSBC και Standard Chartered και οι δύο έχουν εκατοντάδες. Η Jaguar Land Rover ήταν μια άλλη εταιρεία με προσωπικό που περιλαμβάνει μέλη του κόμματος.

Η Cosco, μια μεγάλη κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία, έχει ακόμη δύο branches στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα επτά μέλη της. Τρία εδρεύουν στο λιμάνι του Felixstowe, Suffolk, το οποίο λαμβάνει σχεδόν το ήμισυ του εμπορίου εμπορευματοκιβωτίων της Βρετανίας.

Συνολικά, η λίστα για το 2016 αποκαλύπτει 2.909 μέλη που εργάζονται για την Cosco σε 118 branches παγκοσμίως.

Καμία από τις παραπάνω εταιρείες δεν είπε ότι απαγόρευσε στα μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος να είναι υπάλληλοι.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οποιαδήποτε από τις εταιρείες που αναφέρονται παραπάνω έχει γίνει στόχος ή έπεσε θύμα κατασκοπείας και κάθε μια επιμένει ότι έχει λάβει μέτρα για την προστασία δεδομένων, προσωπικού και πελατών.

Αντιδρώντας στα ευρήματα, ο πρώην διπλωμάτης του Υπουργείου Εξωτερικών και ο ειδικός της Κίνας, Matthew Henderson δήλωσε: «Αυτή είναι ακόμη μια απόδειξη για το πώς η Κίνα πορεύεται (inveigled its way) μέσα στο βρετανικό κατεστημένο. Χορεύουμε με άγριους λύκους, σκοπεύουμε να οδηγήσουμε μια wedge μεταξύ της Βρετανίας και της Αμερικής και να ξεπεράσουμε τη Δύση.

Ο Sam Armstrong, από την Henry Jackson Society foreign policy think-tank, δήλωσε: «Αυτή είναι μια πολύ ανησυχητική εικόνα της εξάπλωσης της Κίνας σε ολόκληρο τον κόσμο,την οποία δεν μπορούμε να προβλέψουμε και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο».

Ο αναλυτής της υπηρεσίας πληροφοριών, ο οποίος ειδικεύεται στις υποθέσεις της Ανατολικής Ασίας, δήλωσε: «Αυτό είναι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και δεν μπορείτε να τους εμπιστευτείτε. Αναζητούν πάντα ευκαιρίες όπου μπορούν να επωφεληθούν από σχέσεις, φιλίες, οτιδήποτε άλλο, για να προωθήσουν τα συμφέροντα του Κομμουνιστικού Κόμματος ».

Εκπρόσωπος της Κινεζικής Πρεσβείας είπε: «Προτρέπουμε τα ΜΜΕ να εγκαταλείψουν την ιδεολογική προκατάληψη και τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου και να δουν την Κίνα, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και την ανάπτυξη της Κίνας με ορθολογικό και αμερόληπτο τρόπο».



Ο υπέρμαχος των δημοκρατικών μέσων ενημέρωσης,, κ.Jimmy Lai, 73 ετών, ένας από τους λίγους ηγέτες των επιχειρήσεων στο Χονγκ Κονγκ που μίλησε κατά των δρακόντεων νόμων περί εθνικής ασφάλειας, οδηγήθηκε αλυσοδεμένος στο δικαστήριο, κατηγορούμενος για συμπαιγνία με ξένες δυνάμεις.

ιδιοκτήτης του pro-democracy tabloid Apple Daily και ιδρυτής της Next Digital Media, έχει επανειλημμένα ζητήσει διεθνή δράση για τη διάβρωση των ελευθεριών στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες σχετίζονται με tweet που δημοσίευσε, συμπεριλαμβανομένου ενός, με το οποίο ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Κίνα και την απόφασή του να ξεκινήσει μια αγγλική έκδοση της Apple Daily.

Ο πολιτικός του Χονγκ Κονγκ, Ted Hui, ο οποίος ζει στη Βρετανία αφού εξαναγκάστηκε σε εξορία, δήλωσε στο πρόγραμμα Radio 4's Today: «Νιώθω εξαιρετικά άσχημα, να βλέπω τους φίλους μου να πηγαίνουν στη φυλακή, ίσως για όλη τους τη ζωή. Η ελευθερία του λόγου κατέρρευσε εντελώς στο Χονγκ Κονγκ και είναι εξαιρετικά ανησυχητικό για τον κόσμο ».

==========

Με αφορμή τα ευρήματα, μια ομάδα (alliance ) 30 βουλευτών, είπε ότι θα υποβάλει επείγουσα ερώτηση σχετικά με το ζήτημα, στο Commons.

Ο Iain Duncan Smith, πρώην αρχηγός του Κόμματος του Tory Party, είπε στο The Mail: «Αυτή η έρευνα αποδεικνύει ότι τα μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος είναι τώρα διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο, τα μέλη του εργάζονται για μερικές από τις σημαντικότερες πολυεθνικές εταιρείες του κόσμου, ακαδημαϊκά ιδρύματα και τις δικές μας διπλωματικές υπηρεσίες.

«Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να κινηθεί για να αποβάλει και να απομακρύνει μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος από τα (Consuls) μας, από όλη την Κίνα. Μπορούν είτε να υπηρετήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο είτε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Δεν μπορούν να κάνουν και τα δύο. "

Το Υπουργείο Εξωτερικών χθες το βράδυ επέμεινε ότι έχει «εφαρμόσει αυστηρές διαδικασίες για να διατηρεί ασφαλείς τις πληροφορίες και να ελέγχει το προσωπικό στα overseas posts». Εννοείται ότι γνωρίζουν ότι απασχολούν μέλη του κινεζικού κόμματος

Ωστόσο, μια ανώτερη πηγή πληροφοριών του Whitehall είπε ότι οι αποκαλύψεις θέτουν ερωτήματα ασφαλείας.