6 Ιουλίου 2020

Tελικά ο novel, o καινούριος κορονοιός, δεν είναι και τόσο καινούριος;

MADRID (Reuters) Οι ισπανοί ιολόγοι βρήκαν ίχνη του νέου κορονoϊού, SARS-CoV-2 σε ένα δείγμα λυμάτων της Βαρκελώνης που συλλέχθηκαν τον Μάρτιο του 2019 σύμφωνα με ισπανική μελέτη, εννέα μήνες πριν από την αναγνώριση της νόσου COVID-19 στην Κίνα, δήλωσε το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης την Παρασκευή. 

Οι ισπανοί ιολόγοι έχουν βρει ίχνη του νέου κοροναϊού σε ένα δείγμα λυμάτων της Βαρκελώνης που συλλέχθηκαν τον Μάρτιο του 2019.
Η ανακάλυψη της παρουσίας του γονιδιώματος του ιού τόσο νωρίς στην Ισπανία, εάν επιβεβαιωθεί, θα σήμαινε ότι η ασθένεια μπορεί να είχε εμφανιστεί πολύ νωρίτερα από ό, τι πιστεύει η επιστημονική κοινότητα.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, η οποία εξετάζει λύματα από τα μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους για να εντοπίσει πιθανά νέα κρούσματα, αποφάσισε να διεξαγάγει επίσης δοκιμές σε παλαιότερα δείγματα.

Βρήκαν για πρώτη φορά ότι ο ιός υπήρχε στη Βαρκελώνη στις 15 Ιανουαρίου 202041 ημέρες πριν από την επίσημη αναφορά του πρώτου περιστατικού.
Στη συνέχεια διεξήγαγαν δοκιμές σε δείγματα που ελήφθησαν μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και Δεκεμβρίου 2019 και διαπίστωσαν την παρουσία του γονιδιώματος του ιού σε ένα από αυτά, που συλλέχθηκε στις 12 Μαρτίου 2019.
»Τα επίπεδα του SARS-CoV-2 ήταν χαμηλά, αλλά ήταν θετικά», ανέφερε ο ηγέτης της έρευνας Albert Bosch από το πανεπιστήμιο.

Η έρευνα έχει υποβληθεί για αξιολόγηση από ομοτίμους.
Οπως ακριβώς λέγαμε και εμείς απο τον Μάρτιο του 2020 στο άρθρο
Η πώληση της επιδημίας ως τέτοια απλά, αλλά και επιστημονικά ορίζεται ως η αναγνώριση, ανίχνευση, εμφάνιση ή όπως το πουλάνε η ανάδυση του Φαντομά-Βαμπίρ-Ιού, ενός»νέου’‘ (Novel, previously undescribed) μέλους μιας τεράστιας οικογένειας ιών που ονομάζεται Coronavirus και μιας »νέας» (Emerging infectious disease) λοιμώδους ασθένειας που αυτός υποτίθεται ότι αιτιολογικά και παθογενετικά προκαλεί.
-σ.σ. Η επιδημία για να έχει βάση και να θεωρείται πραγματική στηρίζεται σε 2 λεξούλες (Novel & Emerging), οποιαδήποτε απόδειξη που να καταρρίπτει το Novelty & Emerging (ήτοι το κάτι καινούριο, κάτι που δεν προΰπαρχε και εμφανίστηκε τώρα) ταυτόχρονα καταρρίπτει και την ίδια την ύπαρξη της επιδημίας.
Ελπίζω αυτό να είναι απόλυτα κατανοητό γιατί αν ΔΕΝ είναι μη συνεχίσετε το διάβασμα. Για παράδεριγμα εαν τα συμπτώματα της covid-19 , τα προκαλούσε ο βάκιλλος του Κωχ, η φυματίωση, τι σόι άγνωστη πανδημια θα ήταν.
Εύρεση φυσικά ενός »νέου» ιού ή στελέχους ενός γνωστού ιού ΔΕΝ σημαίνει ότι εμφανίστηκε ξαφνικά και ότι την προηγούμενη μέρα από την εύρεση ΔΕΝ υπήρχε.

Ήτοι κάτι που υπάρχει και δε το βλέπεις ή δε κάθεσαι να το »φτιάξεις» για να το δεις ΔΕΝ σημαίνει ότι ΔΕΝ υπήρχε και το ότι το πουλάνε ως κάτι που δεν προυπήρχε και ουπς έπεσε από τον ουρανό ή αναδύθηκε από την άβυσσο της Κίνας.
Με μια λέξη μόνο πουλάνε το παραμύθι του »νέου» και »αναδυόμενου» ιού άρα και την επιδημία-πανδημία > NOVEL (πως λέμε είναι μια καλογραμμένη νουβέλα!!!).
-σ.σ. Είναι πάρα πολύ εύκολο να βρείτε μελέτες από την ιατρική βιβλιογραφία σχετικά με »νέους» »αναδυόμενους» »ανακαλυφθέντες» ιούς και μετά απο αναδρομικό έλεγχο (ήτοι ότι υπήρχαν και σχετίζονταν με ασθένειες πολύ πριν ανακαλυφθούν) για πληθώρα ιών ή νέων στελεχών γνωστών οικογενειών.
Εδώ να επισημάνω κάτι πάρα πολύ σημαντικό, ότι πάντα πρέπει να ελέγχεις ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ την ύπαρξη του ΝΕΟΥ και φυσικά τέτοιος έλεγχος στη παρούσα επιδημία με τον Φαντομά-Βαμπίρ-Ιό ΔΕΝ υφίσταται.
Ενδεικτικά μερικές »ανακαλύψεις» και η αναδρομική ύπαρξη τους. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3477084/
»ένα νέο στέλεχος εντεροιού του είδους HEV-C ανακαλύφθηκε από ασθενείς με λοιμώξεις του αναπνευστικού και ονομάστηκε ΕV109, στη Νικαράγουα το Σεπτέμβριο του 2010.
Ο στόχος αυτής της μελέτης είναι να εξετάσει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ την ύπαρξη και το ρόλο του νέου στελέχους του εντεροιού σε αποθηκεμένα δείγματα … συνολικά από αυτά τα δείγματα είδαμε ότι παραλλαγές του HEV109 κυκλοφορούν και διαφοροποιούνται σε διαφορετικές γενεές παγκοσμίως – »HEV109 variants have circulated and differentiated in different lineages worldwide» ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΝΤΟΜΑ, μόνο που τώρα δεν έχουν κάνει τους αναδρομικούς ελέγχους ΠΟΥ ΘΑ έπρεπε να έχουν κάνει ΠΡΙΝ πουλήσουν το παραμύθι της πανδημίας.
Αρα δεν είμαστε σίγουροι εκτ των αποδείξεων ότι αυτός ο ιός είναι όντως ΝΕΟΣ.
( η δημοσίευση κατέβηκε, όπως πολλές άλλες τώρα τελευταία)
παρομοίως »ο Coronavirus HKU1 είναι ένας ΝΕΟΣ ανακαλυφθέντας ανθρώπινος κορονοιός (HCoV) όπου ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά το 2005 στο Hong Kong …. Το επιδημιολογικό προφίλ του ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ, ΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ με δείγματα που συλλέξαμε τη περίοδο March–December 199»
– σ.σ. Σε αυτές τις υπέροχες οικογένειες ιών αλλά και βακτηρίων πάντοτε υφίσταται μια πολυμορφία είτε σε βαθμό ορότυπων ή στελεχών ή όπως αλλιώς ξεχωρίζουν τους δίδυμους, τρίδυμους και ..εκατοντάδυμους αδελφούς.
Π.χ. για τον γνωστό ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) έχουμε αν θυμάμαι καλά καμιά 200αριά για το βακτήριο πνευμ/κος έχουμε καμιά 100στή και ακόμα »ανακαλύπτουν» και νέα αδελφάκια, αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι κάτι καινούριο ή ολίγον διαφορετικό που ‘‘βλέπουν» είναι κάτι που δεν υπήρχε πριν το »δούν», απλή αρχαία φιλοσοφική και ελληνική λογική και ούτε σημαίνει ότι ο καινούριος αδελφός που »είδαν» είναι εντελώς τυχαία ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.
Φυσικά μπορούν να σας πουλήσουν ότι ΞΑΦΝΙΚΑ ένα μικρόβιο μεταλλάχθηκε με στοιχεία βαμπίρ (νυχτερίδες) ή πήδησε το φραγμό μεταξύ των ειδών, αλλά τέτοιας ταχέως μορφής μεταλλάξεις και άλματα είναι ακόμα ένα παραμύθι με το δράκο γιατί η κινητήρια δύναμη της εξέλιξης μέσα στο Σύμπαν δε δουλεύει όπως γουστάρει η Φαρμαμάφια και οι επιστήμονες-γιουσουφάκια.
Και φυσικά μη ξεχνάμε τη κατευθυνόμενη επιστημονική φρενίτιδα που ακολουθεί πάντα το κάτι »νέο» https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3185465/
»H ανακάλυψη (sic) του SARS coronavirus (σ.σ. και η ψευτο-επιδημία που παίξαμε τότε) ήταν το ορόσημο για την έναρξη ενός αγώνα δρόμου για το κυνήγι του coronavirus σε ανθρώπους και ζώα.
Μέσα σε λίγα έτη, ο αριθμός των μελετών σχετικά με τους coronaviruses διπλασιάστηκε και τα διαθέσιμα genomes τριπλασιάστηκαν. Με αυτήν την αύξηση του αριθμού των coronaviruses and genomes, έχουμε αρχίσει να εκτιμούμε τη διαφορετικότητα του-»we are starting to appreciate the diversity of coronaviruses» είμαι έτοιμος να κλάψω από συγκίνηση.
Περιληπτικά, απλά και κατανοητά ο νέος Φαντομας-Βαμπίρ-Ιός δεν είναι καθόλου κάτι νέο απλούστατα πλέον τον ανιχνεύουμε σε ασθενείς, ενώ πριν δεν κοιτάζαμε για να τον ΔΟΥΜΕ και η ‘‘εύρεση» ασθενών που δεν έχουν καμία επιδημιολογική σύνδεση, όπως την ονομάζουν με το επίκεντρο της επιδημίας αποδεικνύει έμμεσα την προΰπαρξη (άρα την ψεύτικη επιδημία) και όποιος κοιτάξει όσο γίνεται, τις ισχνές και όχι τόσο διαφανείς επίσημες αναφορές για την ανίχνευση κορονοασθενών παγκοσμίως θα διαπιστώσει ότι πάρα πολλοί με μηδενική σύνδεση με το Wuhan έχουν ανιχνευθεί και διαγνωσθεί.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψεις τον πραγματικό αριθμό, είναι μέσω εξετάσεων αντισωμάτων, που μετράνε πόσοι άνθρωποι έχουν ήδη μολυνθεί και αναρρώσει, ακόμα και αν δεν είχαν ποτέ συμπτώματα.
Σε αντίθεση με άλλες χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα μία εθνική μελέτη τυχαίων αντισωμάτων. Ωστόσο, ορισμένες Πολιτείες και Κομητείες το έχουν πράξει.
Οι μελέτες αυτές, δείχνουν σταθερά, ότι πολύ περισσότερα άτομα έχουν μολυνθεί και αναρρώσει από τον COVID-19 απ’ ό,τι υποδηλώνουν τα δεδομένα από δοκιμές, που μετράνε μόνο τις τρέχουσες λοιμώξεις. 
Δοκιμές των δημοτικών συστημάτων αποχέτευσης – μέτρηση της γενετικής υπογραφής του ιού στα λύματα – είχαν παρόμοια ευρήματα.
Σχεδόν όλες οι µελέτες βρίσκουν µεταξύ 10 και 100 φορές τον αριθμό των συνολικών νοσούντων από τις αναφερόμενες λοιμώξεις, µε τον µέσο όρο να κυμαίνεται από 20 έως 25 φορές.
Με άλλα λόγια, ενώ το CDC αναφέρει ότι 2,34 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ο πραγματικός αριθμός των μολυσμένων και όσων έχουν αναρρώσει μπορεί να προσεγγίσει τα 50 εκατομμύρια. 
(Ο Διευθυντής του CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ δήλωσε σε δημοσιογράφους, ότι ο αριθμός των περιπτώσεων ενδέχεται να είναι 10 φορές μεγαλύτερος από τα αρχικά 2,34 εκατομμύρια).
Έτσι, το ποσοστό θανάτων, το οποίο θα ήταν 5,2% βάσει αυτού του αριθμού των 2,34 εκατομμυρίων, είναι στην πραγματικότητα περισσότερο σαν το ένα εικοστό υψηλό ή 0,26%.
πηγές