23 Μαΐου 2020

Roger Waters : Ανεπανάληπτη ερμηνεία του «Mother» σε καραντίνα

Εκδοχή κοινωνικής αποστασιοποίησης του «Mother» των Pink Floyd παρουσίασε σε βίντεο ο Roger Waters μαζί με την μπάντα με την οποία θα έκανε τουρνέ. «Η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι ένα αναγκαίο κακό σε έναν Covid κόσμο» τουίταρε ο Waters. «Βλέποντας το “Mother”, μου θυμίζει πόσο αναντικατάστατη είναι η χαρά να είσαι σε ένα συγκρότημα».


Το ξεκίνημα του αμερικανικού τμήματος της τουρνέ «This Is Not a Drill» ήταν προγραμματισμένο για μέσα στον Ιούλιο, αλλά λόγω της πανδημίας η τουρνέ αναβλήθηκε για το 2021. Θέλησαν, αυτός και η μπάντα που θα τον συνόδευε -με κάθε μέλος της να παίζει από το σπίτι του- να δώσουν στους θαυμαστές, με μια πλήρη ερμηνεία του «Mother», γεύση για το τι μπορούν να περιμένουν την επόμενη χρονιά.


Στο διάστημα της εκούσιας καραντίνας, ο Waters έδωσε επίσης ερμηνείες του «The Right to Live in Peace» του Βίκτορ Χάρα και του «Paradise» του φίλου του, John Prine, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Rolling Stone o Roger Waters μίλησε για πολλά, αλλά και για την τουρνέ: «Δεν έχουμε σταματήσει τη δουλειά. Δεν σταματήσαμε ούτε για ένα λεπτό. To σόου είναι εν μέρει ροκ εντ ρολ show σε στάδιο, εν μέρει σινεμά. Είναι βασισμένο σ' αυτή την ιδέα, ότι είμαστε διαμοιρασμένοι μεταξύ των τάξεων που άρχουν, τις οποίες χαρακτηρίζω ότι ζουν στο iCloud. Ζουν στον ουρανό - εκεί όλα είναι λευκά και ζουν σε μεγάλη πολυτέλεια. Και μετά, είναι ο κάτω κόσμος, όπου όλοι εμείς οι υπόλοιποι σερνόμαστε δεξιά κι αριστερά, αμήχανα μουδιασμένοι (χρησιμοποίησε τη φράση "uncomfortably numb", τίτλο του αξέχαστου τραγουδιού)».