10 Απριλίου 2020

Μένουμε Σπίτι - 5 tips για να περάσουμε όμορφα με τον σκύλο μας!

Όσο είμαστε στο σπίτι, βρίσκουμε τρόπους να χαρούμε τις στιγμές με την οικογένειά μας και με το αγαπημένο κατοικίδιό μας!
Φυσικά, ο τετράποδος φίλος μας είναι πολύ χαρούμενος μόνο που μας έχει στο σπίτι συνέχεια, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό να τον περιποιούμαστε και να τον κρατάμε καθαρό και σε εγρήγορση!

Δείτε τα 5 tips που θα απογειώσουν την καθημερινότητα με τον σκύλο μας:
1. Ασχολούμαστε σχολαστικά και μεθοδικά με την καθαριότητα του σκύλου. Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα απαραίτητα μαζί μας: σαμπουάνπετσέτες και οποιοδήποτε καλλυντικό μπορεί να μας φανεί χρήσιμο! Ενώ, δεν ξεχνάμε την ειδική φροντίδα που πρέπει να εξασφαλίσουμε για τις πατούσες του σκύλου, ώστε να αποφύγουμε μικρόβια και πληγές μετά από την βόλτα μας.
2. Τώρα είναι η τέλεια ευκαιρία να φροντίσουμε το τρίχωμα του σκύλου μας, για να γίνει αστραφτερό και απαλό! Και επειδή μας προβληματίζει ιδιαίτερα η τριχόπτωση, ειδικά τώρα που μένουμε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, δεν ξεχνάμε να χτενίζουμε τον σκύλο μας ακολουθώντας ένα πολύ καλό βούρτσισμα στο μπαλκόνι!
3. Βουρτσίζουμε τα δόντια του, για να είναι υγιή αλλά και να αποφύγει την δυσοσμία. Χρησιμοποιώντας κατάλληλα προϊόντα, μπορούμε να βουρτσίσουμε τα δόντια του σκύλου μας, έτσι ώστε να είναι καθαρά και λαμπεράχωρίς όμως να τραυματιστούν!
4. Δεν αφήνουμε τον σκύλο μας να βαρεθεί! Όσο βαριέται, τόσο πέφτει η διάθεση, αλλά αρχίζει και να πλήττει. Ιδανική λύση αποτελούν τα παιχνίδια και η άσκηση μαζί του, ενώ μπορούμε να του αγοράσουμε παιχνίδια -προσαρμοσμένα στις ανάγκες του- για κάθε του στιγμή! Έτσι, θα είναι συνεχώς σε εγρήγορση, ενώ θα μπορεί να εκτονώνεται ακόμα και μέσα στο σπίτι!
5. Τέλος, μια καλή διάθεση και συνύπαρξη με το σκυλί μας πετυχαίνουμε αφιερώνοντάς του χρόνο και επιβραβεύοντάς τόσο με λόγια, όσο και με προϊόντα επιβράβευσης, που ενεργοποιούν τον εγκέφαλο και κρατούν τον σκύλο δραστήριο και γεμάτο ενέργεια!

Σε καμία περίπτωση δεν τον αφήνουμε να βαρεθεί για όσο διάστημα θα παραμείνει σπίτι, ενώ φροντίζουμε μετά την βόλτα να τον καθαρίζουμε καλά, ώστε να μην μεταφέρει μικρόβια!

Φροντίζουμε αυτό το διάστημα να γίνει η τέλεια ευκαιρία για να κάνουμε με τον τετράποδο φίλο μας ό,τι δεν προλαβαίναμε τόσο καιρό με την έντονη και πολυάσχολη καθημερινότητά μας!