1 Δεκεμβρίου 2019

Στους ποιο δυστυχισμένους λαούς της Ευρώπης οι Έλληνες σύμφωνα με ειδική έρευνα

Στους ποιο δυστυχισμένους λαούς της Ευρώπης καταγράφηκαν οι Έλληνες. Αυτό αναδεικνύεται από ειδική έρευνα της Eurostat για έναν λαό που ιστορικά από ιδιοσυγκρασία και λόγω του εύκρατου κλίματος υπήρξαν στο παρελθόν εξωστρεφείς,χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Είναι προφανές πως η φτώχεια και η ανεργία, τα δεινά που έχει φορτώσει στη χώρα μας η ευρωκατοχή, συνδέονται με τη δυσάρεστη αυτή μεταστροφή.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα στο 62% ανέρχονται οι Ευρωπαίοι πολίτες ηλικίας άνω των 16 ετών, οι οποίοι δήλωσαν ότι ήταν χαρούμενοι συνεχώς ή την περισσότερη ώρα σε μία περίοδο τεσσάρων εβδομάδων, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.Στον αντίποδα, για την ίδια περίοδο – που αφορά τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες του 2018 – το 12% δήλωσε ότι ήταν σπάνια χαρούμενο.

Οι πιο “χαρούμενοι” λαοί

Οι πιο χαρούμενοι πολίτες στην Ευρώπη βρίσκονται στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Αυστρία και τη Φινλανδία, καθώς στις τέσσερις αυτές χώρες, ποσοστό 76% δήλωσε ότι αισθάνεται χαρά. Σε χώρες δηλ. όπου το κλίμα δεν ευνοεί την ανάπτυξη ψυχικής ευφορίας. Αλλά προφανώς η οικονομική ευμάρεια των λαών αυτών, υπερβαίνει τις βαριές κλιματολογικές συνθήκες.
Ποσοστά πάνω από 70% συγκέντρωσαν και το Λουξεμβούργο, η Ισπανία και η Δανία.Μάλιστα, το 29% των Ισπανών δήλωσαν ότι αισθάνονταν χαρούμενοι όλη την ώρα στην εξεταζόμενη περίοδο.

Ανάμεσα στους πιο δυστυχισμένους οι Έλληνες

Στον αντίποδα, λιγότερο χαρούμενοι από όλους τους λαούς στην Ευρώπη φαίνεται να είναι οι Λετονοί (31%). Το 28% των Λετονών δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν χαρούμενοι σπάνια ή καθόλου στην περίοδο των τεσσάρων εβδομάδων.Κάτω από τον μέσο όρο βρίσκονται η Βουλγαρία, η Κροατία, η Λιθουανία και η Ρουμανία με την Ελλάδα (46%).

Δείτε το διάγραμμα: