2 Δεκεμβρίου 2019

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος: Στους πρώτους μήνες του 2020 θα είναι έτοιμη η νέα ηλεκτρονική πύλη “gov.gr”.

Θα εξελιχθεί σε "κόμβο" ψηφιακής εξυπηρέτησης πολιτών για τις συναλλαγές τους

Σε συνέντευξή του στο newsit.gr ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ανάφερε πως στους πρώτους μήνες του 2020 θα είναι έτοιμη η νέα ηλεκτρονική πύλη “gov.gr”, η οποία θα λειτουργεί σαν ένα «ηλεκτρονικό ΚΕΠ» και θα προσφέρει σε πρώτη φάση όλα όσα χρειάζεται να κάνουν σήμερα οι γονείς μετά τη γέννηση του παιδιού τους:
ληξιαρχείο, οικογενειακή μερίδα, έκδοση ΑΜΚΑ, εγγραφή στα ασφαλιστικά ταμεία, είσπραξη επιδομάτων και άλλα. Σύμφωνα με τον κ. Ζαριφόπουλο, στόχος είναι σε βάθος χρόνου όλα τα στοιχεία που αφορούν τη σχέση του Δημοσίου με τους πολίτες να αντλούνται από όλους τους Φορείς που τα χρειάζονται στις εργασίες τους ακόμη και από τις Τράπεζες, ενώ οι ίδιες δομές ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης θα αφορούν και στις επιχειρήσεις, καθιστώντας το όλο περιβάλλον πιο φιλικό στις επενδύσεις.

Θα υπάρξουν, επίσης, προγράμματα επιμόρφωσης κι εξοικείωσης με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για δημοσίους υπαλλήλους και πολίτες, ενώ εξετάζονται αλλαγές στη νομοθεσία για τις προμήθειες, ούτως ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια και να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί που θα εξασφαλίσουν τη διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών και συστημάτων του Δημοσίου.

Ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποκάλυψε ότι υπάρχουν προχωρημένες επαφές με τεχνολογικούς κολοσσούς και άλλες μεγάλες εταιρείες Ψηφιακών Τεχνολογιών για συμφωνίες που θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.

Ε Δ Ω  το σχετικό βίντεο από το newsIT.gr