14 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ Σκύλου! Πως να την αντιμετωπίσετε!


Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν έχεις κατοικίδιο, πρέπει να συνηθίσεις στην ιδέα της τρίχας!!!
 
Πολλές φορές όμως και ειδικά τις περιόδους που μαδάει περισσότερο, όπως το φθινόπωρο και την άνοιξη, οι τρίχες του γεμίζουν όλους τους χώρους του σπιτιού! Και αν υπολογίσουμε ότι η αλλαγή του τριχώματος διαρκεί 30 με 50 ημέρες, αντιλαμβανόμαστε γρήγορα ότι θα πρέπει να βρούμε μια ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!!!
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ είναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία και ΔΕΝ μπορούμε να την αποφύγουμε, αλλά μπορούμε να την περιορίσουμε, ώστε να συμβιώνουμε αρμονικά με τον αγαπημένο μας φίλο!

Η ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ και η έλλειψη βιταμινών προκαλούν υπερβολική και συνεχή τριχόπτωση!

Αρκετοί ειδικοί προτείνουν τροφές με βάση τον σολομό για ενδυνάμωση του τριχώματος, καθώς είναι πλούσιες σε Ω3. Έτσι, ο σολομός με την πλούσια περιεκτικότητα του σε Ω3 θα ενισχύσει αρκετά το τρίχωμά του. Θα το κάνει να μην πέφτει ενώ παράλληλα, θα το δυναμώσει και θα του δώσει λάμψη.
 
Τα φυσικά συμπληρώματα με σολομό, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και Ω3 είναι μια αποτελεσματική λύση, ώστε να ενισχυθεί ο οργανισμός τους και να δυναμώσει η τρίχα!
 
Χτένιζε τον σκύλο σου κάθε μέρα!

Αυτή η καθημερινή συνήθεια δεν θα σας γλιτώσει χρόνο μόνο από το καθάρισμα, αλλά βοηθά αρκετά και τον σκύλο!
Επιλέγοντας μια χτένα ή βούρτσα καλής ποιότητας, θα απομακρύνετε με επιτυχία νεκρές τρίχες & βρωμιά. Με αυτόν τον τρόπο ο σκύλος θα απολαμβάνει την περιποίηση, αλλά και εσείς φυσικά θα έχετε ήδη προλάβει τα χειρότερα!!!!!

Το ελαιόλαδο για ακόμα μια φορά δίνει τη λύση!

Περιποιηθείτε με απόλυτη επιτυχία το τρίχωμα του σκύλου σας χρησιμοποιώντας χειροποίητα σαμπουάν με βάση το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Οι θαυματουργές ιδιότητες του ελαιολάδου προσφέρουν βαθύ καθαρισμό, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνουν το δέρμα και το τρίχωμα. Περιποιείται και καθαρίζει, δίνοντας απαλότητα και λάμψη στο τρίχωμα!

Επίσης, το ελαιόλαδο ανακουφίζει, επουλώνει και καταπραΰνει τους ερεθισμούς που προκαλούνται από έντονο κνησμό. Αρκετοί μάλιστα, κάνουν απαλό μασάζ με ελαιόλαδο στο δέρμα του σκύλου!
 
Υπάρχουν επίσης και ειδικά σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα

Το στρες ενισχύει αρκετά την τριχόπτωση!

Μετακινήσεις, ταξίδια, μετακομίσεις, ασταθές πρόγραμμα, ζητήματα υγείας ή κάποια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, συνήθως είναι παράγοντες που ενισχύουν την απώλεια τρίχας στα αγαπημένα μας τετράποδα.
 
Μια ήρεμη και ευχάριστη καθημερινότητα θα προσφέρει ασπίδα προστασίας στον σκύλο μας, βοηθώντας τον να παραμένει υγιής!

Τέλος, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η έντονη τριχόπτωση είναι το αποτέλεσμα ιατρικών παθήσεων, για τις οποίες φυσικά καλό είναι πάντα να συμβουλευόμαστε τον κτηνίατρο!
 
Σε κάθε περίπτωση, αγάπα τον φίλο σου, λένε, με τα ελλατώματά του και αυτό ακριβώς κάνουμε! Λατρεύουμε τους τετράποδους φίλους μας, απλώς προσέχοντας τη διατροφή και την περιποίησή τους, τους χαρίζουμε μια υγιέστερη καθημερινότητα και…..εμείς καθαρίζουμε λιγότερο!!!! Win - Win!