17 Ιουλίου 2019

Ο Μπάτμαν υπάρχει και σώζει αδέσποτα ζώα στη Φλόριντα

Χρειάζεται δυνάμεις πέραν του φυσικού, σαν εκείνες του πολυμήχανου Μπάτμαν, για να σώσει κανείς τα δεκάδες αδέσποτα ζώα που βρίσκονται κλεισμένα σε κελιά στα καταφύγια ανά τον κόσμο.

Κάπως έτσι σκέφτηκε ένας Αμερικανός, που φόρεσε την κάπα του Μπάτμαν και βάλθηκε να διασώσει όσο περισσότερα ζώα μπορεί. Ο Κρις Βαν Ντορν, ναι το όνομα του πολίτη πίσω από τη μάσκα δεν είναι Μπρους Γουέιν εν προκειμένω, εξηγεί πως όλα άλλαξαν όταν γνώρισε τον Μίστερ Μπουτς.
Ο Μπάτμαν και ο πιστός του φίλος Ρόμπιν

Ο αξιολάτρευτος σκύλος που έγινε ο συνοδοιπόρος στη ζωή του και ο Ρόμπιν στις επιχειρήσεις διάσωσης του Μπάτμαν. Εδώ και έναν χρόνο, ο Ντορν έχει δημιουργήσει μαι Μη Κυβερνητική Οργάνωση με σκοπό την διάσωση, την εξεύρεση σπιτικού, αλλά και τη μεταφορά των ζώων που βρίσκονται «φυλακισμένα» στα καταφύγια της Φλόριντα.

Η αποστολή του Μπάτμαν

«Η αποστολή του Μπάτμαν γεννήθηκε όταν έλαβα τον δικό μου σκύλο, τον Μίστερ Μπουτς που έφτασε στο σπίτι μου αεροπορικώς από κάποιο καταφύγιο ζώων» γράφει στη σελίδα του ο Μπάτμαν των ζώων, που παραδέχεται πως ο σκύλος του άλλαξε τη ζωή και τον έκανε να θέλει να χαρίσει αυτή την χαρά και σε άλλους ανθρώπους.

Οι εικόνες από το μπατ-μομπίλ είναι απολαυστικές. Και όχι, δεν είναι πραγματικό μπατ-μομπιλ, αλλά ένα απλό ταπεινό αυτοκίνητο

«Η ιστορία του Μίστερ Μπουτς ενέπνευσε τον Μπάτμαν. Η μαρτυρία της σκληρής και καταθλιπτικής πραγματικότητας που βιώνουν τα ζώα σε καταφύγια, όπου βρίσκονται πολλές φορές χωρίς να φταίνε, είναι το κίνητρο για εκείνον να κάνει το καλύτερο δυνατό για να βρίσκει σε γάτες, σκύλους και άλλα ζώα τα μόνιμα σπίτια τους» συμπληρώνει ο ιδιότυπος υπερήρωας.

Τα ζωάκια που μεταφέρει ο Μπάτμαν μοιάζουν να είναι πραγματικά τρισευτυχισμένα
Ο Κρις αντιλαμβάνεται πως το να φοράει το κοστούμι του Μπάτμαν δεν συμβάλλει κάπως στη διάσωση των τετράποδων, ωστόσο βοηθά να ανοίξει ένας διάλογος για τη σημασία της υιοθεσίας ενός αδέσποτου.

Η αγάπη ξεχειλίζει στις μουσούδες των σκύλων που σώζει ο Μπάτμαν στη Φλόριντα
O Μπάτμαν δεν χρειάζεται τον μεγάλο προβολέα με την νυχτερίδα για να δράσει. Δέχεται τα αιτήματα για μεταφορά μέσω mail και αφού ετοιμαστούν όλα τα απαραίτητα χαρτιά πραγματοποιεί την μεταφορά στο νέο σπίτι.

Ο Μπάτμαν έτοιμος να παραδώσει τα τετράποδα στους νέους τους ιδιοκτήτες