4 Ιουλίου 2019

Θράσος απύθμενο.

Το θράσος μπορεί να έχει πολλές αφετηρίες. Μια από αυτές είναι η αλαζονεία η οποία υπήρξε από τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης «πρώτη φορά Αριστερά». Γιατί φυσικά δεν είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρωτοπόρος σε αυτήν την υβριδική μορφή «Αριστεράς». Τον δρόμο τον άνοιξε διάπλατα πριν από 4 δεκαετίες το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Δείγματα αυτού του θράσους και της γονιδιακής αλαζονείας «απολαμβάνουμε» αυτές τις μέρες από τους εκπροσώπους του «Κινήματος» στα Μ.Μ.Ε.. Ευτυχώς, για να μην ξεχνάμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Ας θυμηθούμε λίγα από όσα τους «οφείλουμε». 

Το 1981 το χρέος ήταν 26,7% του Α.Ε.Π. και το 2003 έκλεισε στο 109,9%. Πραγματικό «οικονομικό θαύμα». Εκτός αν θέλουν σοβαρά να πιστέψουμε ότι αυτό το «ευεργέτημα» οφείλεται στην «Δεξιά παρένθεση» όπως αποκαλούσαν, με περίσσευμα πολιτικής απρέπειας, την κυβέρνηση του Κωνσταντίου Μητσοτάκη (1990-1993). Ακόμα και αν παραβλέψουμε τα ετεροχρονισμένα χρέη μεταξύ των οποίων τα 11 δισ. των εξοπλισμών, τα 21 δισ. του swap του κυρίου Σημίτη, τα χρέη των ΔΕΚΟ και των Ολυμπιακών Αγώνων τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο 109,9% και χρεώνονται αδίκως στην επόμενη περίοδο- παραμένει το ερώτημα. Ποίος φόρεσε στην Ελλάδα τις αλυσίδες της υπερχρέωσης;  Τέλος γιατί δεν μας εξηγούν γιατί -παρά τον σφαγιασμό, μισθωτών, συνταξιούχων, φορολογούμενων- το χρέος αυξήθηκε κατά 55,4! δισ. το 2010-2011; Μήπως γιατί έτσι θα αναδειχθούν οι τεράστιες ευθύνες τους; Ευθύνες που, προς τιμήν του, με πολιτικό θάρρος και παρρησία αναγνώρισε δημόσια ο κύριος Χρυσοχοΐδης (MEGA, 4/12/2011) δηλώνοντας ότι: «Η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση.».
Ρίχνουν, συντροφιά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., «μελάνι» για να θολώσουν την αλήθεια στο «Μακεδονικό». Η αλήθεια είναι όμως ότι η ενδιάμεση συμφωνία άνοιγε τον δρόμο για την FYROM στους διεθνείς οργανισμούς με αποτέλεσμα αυτή να περιφρονεί την Ελλάδα αφού 140 χώρες η μία μετά την άλλη την αναγνώριζαν με το όνομα Μακεδονία. Το αναμφισβήτητο βέτο του 2008 –για το οποίο ο Καραμανλής πλήρωσε βαρύ τίμημα την ανάγκασε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, η συμφωνία των Πρεσπών, είναι άλλου «Αριστερού παπά ευαγγέλιο».  Πάει πολύ λοιπόν, η παράταξη που παρέδωσε τον Οτζαλάν «πακέτο» στους Τούρκους, η παράταξη που γκριζάρισε το Αιγαίο ευχαριστώντας τους Αμερικάνους, η παράταξη που παρέδωσε την χώρα στην Τρόικα να μιλάει για ένα κείμενο που ανάγκαζε πάλι την αδιάφορη FYROM να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πάει πολύαντί να σιωπά, η παράταξη που παρέλαβε την χώρα ισχυρό 10ο μέλος της Ε.Ε. και την κατάντησε «αποικία χρέους» -καθιστώντας την περίγελο εκείνων που το 1980«μας κοιτούσαν με τα κιάλια» να παριστάνει τον πολιτικό εισαγγελέα. 
Ποίοι κάθονταν σε διπλανές υπουργικές καρέκλες με τους κυρίους, Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Μαντέλη; Ποιών «σύντροφος» ήταν ο Γιάννης Σμπώκος; Ποιών, για λίγες μόνον ψήφους, δεν έγινε πρόεδρος ο φυλακισμένος Άκης; Ο Τσουκάτος ομολόγησε το «φιλοδώρημα» του ενός εκατομμυρίου της Siemensδηλώνοντας ταυτόχρονα στο δικαστήριο ότι 16 δισ.  κατέληξαν το 2000 –όταν οι εκλογές κρίθηκαν στο νήμα στα ταμεία του κινήματος ως εισφορά του «σοσιαλιστικού» κεφαλαίου στην «φιλτάτη Αριστερά». Πόσα άλλα συνεισέφεραν οι «Έλληνες καπιταλιστές» σε υπουργικούς θύλακες; Ήταν «αντίδωρα» του κεφαλαίου για τις εργολαβίες, τις προμήθειες, τα κοινοτικά προγράμματα; Ή ήταν «αντίδωρα» για την ληστεία των λαϊκών αποταμιεύσεων από τους καρχαρίες και τα πιράνχας του χρηματιστηρίου;
Τολμούν να μιλούν για τον «κίνδυνο της Δεξιάς»υποτιμώντας την μνήμη και την κρίση των πολιτών –ταυτόχρονα υπερεκτιμώντας την δύναμη χειραγώγησης εξωνημένων Μ.Μ.Ε. και «λειτουργών» της 4ης εξουσίας- για την συμπεριφορά του «κινήματος», ιδιαίτερα κατά την καθοριστική δεκαετία του ’80. Όμως την καταλυτική απάντηση δεν την έχει δώσει κάποιος δεξιός αλλά ο κορυφαίος φιλόσοφος της Αριστεράς Κορνήλιος Καστοριάδης ο οποίος σε συνέντευξή του το 1990 σε εφημερίδα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς δήλωνε ότι: «αν υπήρχε μία οιονεί ολοκληρωτική κατάσταση στην Ελλάδα, ήταν αυτή που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ επί 8 χρόνια, όπου για να πάρει ένας ένα δάνειο από μια τράπεζα έπρεπε η κλαδική να δώσει το πράσινο φως» συμπληρώνοντας λίγο πιο κάτω «προσεταιρίζεται ένα μεγάλο μέρος των απογοητευμένων αριστερών, δημιουργεί το ΠΑΣΟΚ και έρχεται και δημιουργεί αυτό το φαυλοκρατικό ημιολοκληρωτικό καθεστώς επί 8 χρόνια». 
Αυτά τα ελάχιστα, για να μην ξεχνάμε οι παλιοί και για να μαθαίνουν οι νέοι, εν όψει και της προσεχούς Κυριακής.
Αντωνάκος Αντώνης
03-07-2019