19 Ιουλίου 2019

Γιατί όσοι διαβάζουν πολλά βιβλία έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν επιτυχημένοι

Έχουμε διδαχτεί από μια πολύ μικρή ηλικία ότι το διάβασμα μας ανοίγει το δρόμο προς την επιτυχία και την εκπλήρωση. Φανταστείτε τον εξυπνότερο και εργατικότερο άνθρωπο που γνωρίζετε και το σίγουρο είναι πως θα τον σκεφτείτε μπροστά από μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Αν και οι φανατικοί αναγνώστες δεν είναι σίγουρα και επιτυχημένοι, οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι φανατικοί βιβλιοφάγοι. Και όλοι έχουν κοινά ορισμένα χαρακτηριστικά.
10 λόγοι που δείχνουν γιατί όσοι διαβάζουν πολλά βιβλία, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν στη ζωή

1. Έχουν αυξημένη συγκέντρωση: Οι αναγνώστες έχουν μάθει να εστιάζουν σε ένα βιβλίο για πολλές ώρες χωρίς διάλειμμα.

2. Θέτουν στόχους: Κάθε φορά που ένας αναγνώστης ξεκινά ένα νέο βιβλίο θέτει έναν στόχο – να το τελειώσει.

3. Περνούν το χρόνο τους σοφά: Μπορεί να έχουν μόνο 20 λεπτά, αλλά αντί να χαζέψουν στην τηλεόραση, θα διαβάσουν κάτι ενδιαφέρον, κάτι που θα τους ωφελήσει με χίλιους τρόπους στη ζωή τους.

4. Έχουν προοπτική: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μπορούν να δουν όλες τις γωνίες ενός ζητήματος, επειδή έχουν διαβάσει τόσους συγγραφείς και έχουν μάθει να βλέπουν τη ζωή από τη δική τους γωνία.

5. Είναι στοχαστικοί: Συμπληρωματικά της προοπτικής, οι αναγνώστες είναι στοχαστικοί γι’ αυτό που έχουν διαβάσει. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν διαβάζουν επιφανειακά απλά κάτι, το εξετάζουν και επεξεργάζονται.

6. Έχουν εκπληκτικές δεξιότητες γραφής και ομιλίας: Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτεροι ρήτορες στην ιστορία λάτρευαν το διάβασμα.

7. Έχουν εξασκήσει τη μνήμη τους: Οι αναγνώστες καταλαβαίνουν πόσο ισχυρός είναι πραγματικά ο εγκέφαλος.

8. Έχουν πάντα φρέσκες ιδέες: Οι βιβλιοφάγοι θεωρούν επίσης τον εγκέφαλο ως ένα μεγάλο μυ. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι θέτουν προκλήσεις από συνήθεις στον εαυτό τους, κάτι που βελτιώνει αυτόματα τις δεξιότητες και ικανότητες του νου τους.

9. Είναι μορφωμένοι και ενημερωμένοι: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι φτάνουν στην κορυφή επειδή περνούν χρόνο μαθαίνοντας. Ακόμα κι όταν διαβάζουν μυθιστορήματα, τα επεξεργάζονται ως μαθήματα ζωής.

10. Διαβάζουν για να χαλαρώσουν: Ακόμα και οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να αποσυνδεθούν από τον κόσμο πού και πού. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απενεργοποιούν το νου τους εντελώς.