14 Ιουλίου 2019

«Χρυσάφι» το πρώτο συμβόλαιο των Beatles με τον Brian Epstein

Το συμβόλαιο συνεργασίας που υπέγραψαν τα «Σκαθάρια» με τον θρυλικό μάνατζερ τον Ιανουάριο του 1962 πουλήθηκε για 275.000 λίρες.
Το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Beatles με τον Brian Epstein πουλήθηκε για 275.000 λίρεςσε πρόσφατη δημοπρασία. Το  συμβόλαιο συνεργασίας των John LennonPaul McCartneyGeorge Harrison και (του πρώτου ντράμερ) Pete Best με τον θρυλικό μάνατζερ υπεγράφη τον Ιανουάριο του 1962.
Τα έσοδα από την πώληση θα στηρίξουν το Ernest Hecht Charitable Foundation.
Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η αμοιβή του μάνατζερ ήταν ένα ποσοστό 10%, το οποίο ανέβαινε στο 15% εφόσον το εισόδημα των Beatles ξεπερνούσε τις 120 λίρες την εβδομάδα. Αρχικά ο Epstein ζητούσε να αυξηθεί το ποσοστό του στο 20%, όμως ο McCartney κατάφερε να τον πείσει να δεχτεί μικρότερο ποσοστό. Τα τέσσερα μέλη των Beatles δεν είχαν κλείσει τα 21, οπότε έπρεπε να λάβουν την σχετική άδεια των γονέων τους για να υπογράψουν το συμβόλαιο.



View image on TwitterView image on Twitter

The Beatles' first contract with manager Brian Epstein has sold for £275,000 at Sotheby's.
McCartney, Lennon, Harrison, and original drummer Pete Best, signed the deal in 1962. A Beatles expert says Epstein was blown away by the band's passion, energy, charisma and raw sexuality

See BBC North West's other Tweets
Ο Epstein ανακάλυψε τους Beatles σε μια από τις συναυλίες τους στο θρυλικό Cavern Club του Λίβερπουλ, τον Νοέμβριο του 1961 και κατάφερε να τους απελευθερώσει από συμβόλαιο με μια γερμανική εταιρεία και την Polydor, ενώ στην συνέχεια μεσολάβησε για να υπογράψουν στην Parlophone της EMI. «Ο Epstein είχε μείνει άναυδος από το πάθος, την ενέργεια, την χαρισματικότητα και την ωμή σεξουαλικότητα επί σκηνής» εξήγησε ειδικός του οίκου Sotheby’s για τα «Σκαθάρια», Gabriel Heaton.
«Οι Beatles είχαν ενέργεια επί σκηνής, αλλά [ο Epstein] τους ενστάλαξε μια αίσθηση επαγγελματισμού. Ο Epstein τους σταμάτησε να τρώνε επί σκηνής και φρόντισε να παίζουν τα τραγούδια σωστά και με συνοχή, ενώ τους έπεισε να υποκλίνονται στο τέλος του σετ τους» συμπλήρωσε ο Heaton.

https://www.clickatlife.gr/