24 Ιουνίου 2019

Πώς να ενεργοποιήστε την ασφαλή λειτουργία στα Windows 10

Η ασφαλής λειτουργία είναι μία ειδική λειτουργία που συνήθως την επιλέγουμε όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα με το λειτουργικό μας σύστημα. Ωστόσο στα Windows 10 για να την ενεργοποιήσουμε θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

ΒΗΜΑΤΑ
1. Πατήστε ταυτόχρονα στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας τα πλήκτρα Windows + R και πληκτρολογήστε στο αναδυόμενο μενού msconfig και πατήστε ok.


2Στην επόμενη καρτέλα επιλέξτε Εκκίνηση υπολογιστή, και τσεκάρετε το κουμπί Ασφαλής εκκίνηση. Τέλος πατήστε εφαρμογή και ok για να πάρει το σύστημα τις αλλαγές.


3. Τέλος κάντε κλικ στο κουμπί επανεκκίνηση. 


Μετά την επανεκκίνηση ο υπολογιστής σας θα ξεκινήσει σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας, ωστόσο για να επαναφέρετε μετά τα Windows στην κανονική τους λειτουργία θα κάνετε το ακριβώς αντίστροφο.

Δηλαδή θα πατήστε ταυτόχρονα στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας το πλήκτρο των Windows +R, θα πληκτρολογήστε στην επόμενη καρτέλα msconfig και στην τρίτη καρτέλα θα απενεργοποιήστε την ασφαλή λειτουργία και στο πεδίο Γενικά, κλικάρετε, την Επιλεκτική εκκίνηση, με τσεκαρισμένα τα πεδία φόρτωση υπηρεσιών συστήματος και φόρτωση στοιχείων εκκίνησης όπως τα βλέπετε στις φωτογραφίες. Μην ξεχάσετε σε κάθε καρτέλα να πατάτε εφαρμογή και ok για σώσετε τις ρυθμίσεις σας.


https://www.lovefortechnology.net/