19 Μαρτίου 2019

Βρέθηκε το πρώτο demo του «Starman» από τον David Bowie

Η σπάνια εκτέλεση του κλασικού τραγουδιού του «Ziggy Stardust» πουλήθηκε για 51.000 λίρες σε πρόσφατη δημοπρασία.
Μια εξαιρετικά σπάνια demo εκτέλεση του «Starman» από τον David Bowie βρέθηκε σε ένα πατάρι μετά από πολλά χρόνια πουλήθηκε για 51.000 λίρες σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη από την Omega Auctions.

Το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί το 1971 από τον Bowie και το κιθαρίστα των Spiders from Mars, Mick Ronson, ο οποίος στην συνέχεια το έδωσε στο στενό φίλο του και μουσικό Kevin Hutchinson. Αφού άκουσε το demo, ο Hutchinson το φύλαξε στο πατάρι του σπιτιού, όπου και παρέμεινε μέχρι πρόσφατα. Πέραν του «Starman», το demo περιλαμβάνει πρώιμες εκτελέσεις των «Moonage Daydream» και «Hang Onto Yourself».
Omega Auctions
Αφού βρήκε τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο Hutchinson έπαιξε το demo και δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο υπέροχο ήταν. «Τώρα είμαι 65 ετών και όταν το άκουσα δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο καλό ήταν. Όταν το άκουσα [το 1971] σκέφτηκα πως δεν είναι άσχημο. Στα 16 δεν εντυπωσιάζεσαι πραγματικά, τίποτα δεν σε εντυπωσιάζει» σχολίασε ο Hutchinson στο Press Association.
«Μπορείς να καταλάβεις πως ο Mick δεν είχε ακούσει το τραγούδι γιατί στο τέλος πάει να σταματήσει το μαγνητόφωνο και ο Bowie του λέει να περιμένει γιατί έχει λίγο ακόμα» συμπλήρωσε ο Hutchinson. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών και έναν ειδικό μελετητή του Bowie, ο «θησαυρός» που βρέθηκε στο πατάρι του Ηutchinson είναι μια από τις πιο πρώιμες ηχογραφήσεις του «Starman» και ενδέχεται να είναι η πρώτη demo εκτέλεση του τραγουδιού.
REX/Shutterstock / Ilpo Musto
«Υπάρχει αρκετή μυθολογία γύρω από την δημιουργία αυτού του διαχρονικά κλασικού τραγουδιού και η ωμή και πραγματικά όμορφη εκδοχή προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στην δημιουργική διαδικασία μιας πραγματικής ιδιοφυΐας» σχολίασε η Omega Auctions.