24 Μαρτίου 2019

Έτοιμος ο νέος δίσκος των The Cure

Ο frontman του συγκροτήματος σχολίασε πως παρά τις νέες επιρροές, το νέο άλμπουμ διατηρεί τον κλασσικό ήχο τους.

Ο Robert Smith επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν τους Cure να έχουν ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις ενός νέου άλμπουμ. Πρόκειται για τον πρώτο δίσκο του εμβληματικού rock συγκροτήματος εδώ και δέκα περίπου χρόνια, με την τελευταία κυκλοφορία τους να είναι το «4:13 Dream» του 2008.
Ο Smith έκανε τη σχετική αποκάλυψη σε συνέντευξή του στην εκπομπή του John Maytham σε ραδιοφωνικό σταθμό του Κέιπ Τάουν. Μιλώντας για τις πρόσφατες συναυλίες των Cure, ο frontman του συγκροτήματος δήλωσε: «Τις χαρήκαμε και μόλις ηχογραφήσαμε ένα νέο άλμπουμ μετά από δέκα χρόνια».

Συνεχίζοντας, ο Βρετανός μουσικός εξήγησε πως «ακόμα το κάνουμε για τους σωστούς λόγους» και τόνισε πως, παρά το γεγονός ότι το συγκρότημα ενσωματώνει διαφορετικά στυλ μουσικής στον ήχο του, «επειδή εμείς είμαστε που το κάνουμε, ακούγεται όπως εμείς». Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Smith είχε μιλήσει για τη δουλειά πάνω στον 14ο δίσκο τους και πως η εισαγωγή τους στο Rock and Roll Hall of Fame τους ενέπνευσε να ολοκληρώσουν τις ηχογραφήσεις. Η επίσημη τελετή εισαγωγής στο Hall of Fame θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου.