6 Φεβρουαρίου 2019

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Με παραπληροφόρηση, επίκληση «δημοσιονομικών κινδύνων»
και …ύμνους σταους μνημονιακούς νόμους,
επιχειρεί να επηρεάσει την κρίση των Δικαστών του ΣτΕ!!
Η ΕΝΥΠΕΚΚ με την από 31-1-2019 ανακοίνωσή της, μετά την επιτυχημένη Συνέντευξη Τύπου έξι (6) κορυφαίων επιστημόνων, ειδικών στο Ασφαλιστικό και το Εργατικό Δίκαιο, κάλεσε κυβέρνηση και δανειστές να μείνουν μακριά από τη Δικαιοσύνη, ενόψει του ότι βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές δικαστικές εξελίξεις.

Ειδικότερα, στις 4-10-2017 εκδικάστηκαν οι προσφυγές συνταξιούχων κατά των περικοπών τού «Νόμου Κατρούγκαλου» (ν.4387/2016) κι ενώ έχουν παρέλθει 15 ολόκληροι μήνες, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί αποφάσεις!!
Να σημειώσουμε ότι στις 16-5-2018 παραιτήθηκε ο πρώην Πρόεδρος του ΣτΕ κ.Ν.Σακελλαρίου υπαινισσόμενος παρεμβάσεις στο έργο του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφορικά με τον άνω νόμο.
Εξάλλου στις 23-1-2019 ενώπιον της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ κλήθηκε η κυβέρνηση (Υπουργός Οικονομικών) να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με τη ΜΗ καταβολή εκ μέρους τού κράτους των αναδρομικών στους συνταξιούχους και τη ΜΗ συμμόρφωσή προς το διατακτικό των υπ’αριθ. 2228-2290/2015 αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Τέλος, χθες 1-2-2019 εκδικάστηκαν δέκα (10) αναιρέσεις του Δημοσίου κατά των υπ’αριθ. 2226-2235/2018 αντίστοιχα αποφάσεων του ΣΤ’ Τμήματος του ΣτΕ, οι οποίες είχαν δικαιώσει δημοσίους υπαλλήλους που διεκδικούσαν την αναδρομική και εφεξής καταβολή των παρακρατηθέντων Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας.
Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία της Ολομέλειας του ΣτΕ, η κυβέρνηση δια του υπουργείου Οικονομικών/ΓΛΚ προσκόμισε το υπ’αριθ.πρωτ. 2/1927/ΔΕΠ/25-1-2019 έγγραφο «απόψεων», με το οποίο επικαλέστηκε (προεχόντως) στοιχεία δημοσιονομικού χαρακτήρα, κατέθεσε πίνακες των προηγουμένων μνημονιακών κυβερνήσεων και τάχθηκε υπέρ των μνημονιακών περικοπών στους μισθούς και υπέρ της κατάργησης των Δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους!
Είναι απαράδεκτο για μία κυβέρνηση, που είχε υποσχεθεί την κατάργηση των Μνημονίων και την αποκατάταση των αδικιών, σήμερα να υποβάλλει έγγραφα σαν κι αυτό προς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, όπου, αντί να παραθέτει νομικά επιχειρήματα, προβάλλει …«δημοσιονομικούς κινδύνους» επικαλούμενη στοιχεία που ΔΕΝ αφορούν την ουσία τού ζητήματος που απασχολεί το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Με τέτοιο περιεχόμενο, πρόκειται για ένα έγγραφο που ουσιαστικά επιχειρεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και αποπειράται να επηρεάσει τους Δικαστές να μην εκδίδουν …επικίνδυνες για τα δημοσιονομικά τής χώρας αποφάσεις.
Είναι ντροπή όσοι ψήφισαν Μνημόνια, λεηλάτησαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αύξησαν το χρέος της πατρίδας, υποθήκευσαν ακόμη και την πολιτιστική κληρονομιά μας στους δανειστές, οδήγησαν τους νέους μας σε μετανάστευση όπως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αύξησαν την ανεργία, οδήγησαν συνανθρώπους μας σε αυτοκτονίες, εκατομμύρια οικογένειες σε απόγνωση και έσυραν έναν ολόκληρο λαό στη φτώχεια και την ανέχεια…, να κόπτονται ΤΩΡΑ μόνο για  …ενδεχόμενο «δημοσιονομικό κίνδυνο» που θα επιφέρει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη!
Μοναδική τους δικαιολογία μπορεί να είναι ο φόβος που θα τους επιπλήξουν οι δανειστές!!
Τους   ….συμπονούμε!!
Αλλά θα προτιμήσουμε τον δρόμο της συνέπειας, της ενημέρωσης, του δίκιου και της αλήθειας!
Η ΕΝΥΠΕΚΚ αποκαλύπτει σήμερα το απαράδεκτο αυτό έγγραφο που απέστειλε η κυβέρνηση στις 25-1-2019 προς το ΣτΕ ενόψει της χθεσινής εκδίκασης των άνω αναιρέσεων.
Ιδού το έγγραφο!