30 Δεκεμβρίου 2018

Ανέκδοτη φωτογραφία του Ian Curtis σε χριστουγεννιάτικο πάρτι

Στιγμιότυπο από την περίοδο που ο τραγουδιστής του θρυλικού βρετανικού post-punk συγκροτήματος δούλευε σε γραφείο εύρεσης εργασίας.
Ένας χρήστης του Facebook δημοσίευσε μια ανέκδοτη φωτογραφία του τραγουδιστή των Joy DivisionIan Curtis, να διασκεδάζει σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι τη δεκαετία του 1970. Η φωτογραφία ανέβηκε σε ένα group αφιερωμένο στην πόλη Μάκλσφιλντ.

«Κάποιος ανέβασε μια φωτογραφία του χριστουγεννιάτικου πάρτι της δουλειάς του πατέρα του από τα 70s» έγραψε ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής Geoff Lloyd στη ανάρτησή του στο Twitter. Ο Lloyd εξήγησε πως η φωτογραφία πάρθηκε όταν ο Curtis εργαζόταν σε γραφείο εύρεσης εργασίας στο Μάκλσφιλντ.
Ο τραγουδιστής των Joy Division ξεκίνησε να εργάζεται στην συγκεκριμένη υπηρεσία το 1978, όπου βοηθούσε συμπολίτες του που αντιμετωπίζουν ψυχικά και σωματικά προβλήματα υγείας να βρουν εργασία.
Ο Ian Curtis αυτοκτόνησε στις 18 Μαΐου 1980, στην ηλικία των 23 ετών και έχοντας προλάβει να ηχογραφήσει δύο δίσκους, το «Unknown Pleasures» του 1979 και το «Closer» που κυκλοφόρησε δύο μήνες μετά τον θάνατό του.