9 Σεπτεμβρίου 2018

O Paul McCartney ανοίγει τα χαρτιά του για την αποχώρηση του John Lennon από τους Beatles

«Είχε φτάσει σε εκείνο το στάδιο της ζωής του, όπως όλοι μας» σχολίασε ο πρώην μπασίστας των «Σκαθαριών».
Σε μια νέα συνέντευξή του στον Howard Stern, ο Paul McCartney αναφέρθηκε στην αποχώρηση του John Lennon από τους Beatles, καθώς και στον ρόλο της Yoko Ono. Η αποχώρηση του frontman των «Σκαθαριών» υπήρξε καθοριστική, καθώς το συγκρότημα διαλύθηκε, με τα τέσσερα μέλη να ακολουθούν solo καριέρες.

Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Beatles αποφάσισε να αποχωρήσει από τους Beatles το 1969 μετά από έντονους καυγάδες με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Για πολλούς θαυμαστές των «Σκαθαριών», η σχέση του Lennon με την Yoko Ono υπήρξε καταλυτική, καθώς φέρεται να επενέβαινε στα ζητήματα των Beatles.
«Υπήρξε μια συνάντηση, όπου ο John ήρθε και είπε πως φεύγει από το συγκρότημα. Κοιτώντας πίσω, είχε φτάσει σε εκείνο το στάδιο της ζωής του, όπως όλοι μας» σχολίασε ο McCartney για την αποχώρηση του Lennon από τους Beatles. Παρά το γεγονός ότι η Yoko Ono θεωρείται υπεύθυνη για την απόφαση του Lennon, ο McCartney εκτίμησε πως η «παρεμβατική» φύση της οφείλεται στην έντονη σχέση που είχε με τον σύντροφό της.
«Πιστεύαμε πως ήταν παρεμβατική, επειδή παρίστατο στις ηχογραφήσεις ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε κάνει κάτι ανάλογο. Κοιτώντας πίσω, σκέφτεσαι πως ο Lennon ήταν απόλυτα ερωτευμένος μαζί της και πρέπει να το σεβαστείς. Το κάναμε και το κάνω» εξήγησε στη συνέχεια ο McCartney.