4 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημερωτική ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τεράστιο το πρόβλημα με τα κουνούπια φορείς του ιού του Δυτικού Νείλου, όπως δείχνει η κατάσταση τα μέτρα που έχουν ληφθεί σήμερα δεν επαρκούν, παρά τις συνεπείς ενέργειες Περιφερειών και Δήμων έχουμε στην Ελλάδα 133 θύματα και 16 θανάτους.
Οπως φάνηκε από τα δελτία τύπου που έβγαλαν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, ειδικά εκείνοι που έχουν κρούσματα, έχουν ακολουθηθεί εντός χρονοδιαγράμματος όλες οι οδηγίες και οι ενδεδειγμένες ενέργειες.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέδωσε οδηγία σύμφωνα με την οποία απαιτούνται επιπρόσθετα μέσα. 
Οι δήμοι πρέπει να προσφύγουν σε νέες μεθόδους και κυρίως οδηγίες προς το κοινό. Το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνουν είναι η ενημέρωση του κοινού από τις ιστοσελίδες τους και κυρίως από τα page τους στο facebook όπου παρουσιάζεται και η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Πολύ σημαντική ενέργεια θα είναι και ο συντονισμός των κατοίκων για να προβούν σε ψεκασμούς στους κήπους και στα μπαλκόνια τους έτσι ώστε να ανακόψουν το κύμα πολλαπλασιασμού. Η συλλογική διαπραγμάτευση για τους κατοίκους με εταιρείες ψεκασμού και προμήθειας φαρμάκων είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο.
Ενημερωτική σελίδα έχει στήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ με πλήρεις οδηγίες για το κοινό που μπορεί κάθε δήμος να ανεβάσει στην ιστοσελίδα του.

Στην ιστοσελίδα εκτός από γραπτές οδηγίες υπάρχουν και δύο πολύ λειτουργικά και ενημερωτικά video.