10 Αυγούστου 2018

Μύκονος για… Νόμπελ φοροδιαφυγής! POS… Ελβετίας, ΙΚΑ Ισπανίας, λουκέτα και πρόστιμα

- Η «Τρίαινα» βγάζει... λαβράκια στο νησί των ανέμων - Απίστευτες ιστορίες φοροδιαφυγής "γεννά" καθημερινά η Μύκονος με την συντονισμένη επιχείρηση να αποδίδει καρπούς
- Βρήκαν POS συνδεδεμένα με την Ελβετία σε κατάστημα εταιρείας - κολοσσού του παγκόσμιου χάρτη της μόδας 
- Δεν είχαν κόψει αποδείξεις χιλιάδων ευρώ σε γνωστό μαγαζί 
- 48ωρα "λουκέτα" και κατασχέσεις εισπράξεων χιλιάδων ευρώ 
- Άλλη επιχείρηση είχε μη ρυθμισμένες οφειλές στην εφορία ύψους 380.000 ευρώ!

«Λαβράκια» βγάζουν οι έλεγχοι από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο νησί των ανέμων, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Τρίαινα». Η Μύκονος για ακόμη μια φορά παραδίδει μαθήματα… φοροδιαφυγής.
Σταθερά… πρωτοπορεί η Μύκονος στην φοροδιαφυγή

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν στο κατάστημα της Louis Vuitton στο κέντρο της Μυκόνου 2 POS συνδεδεμένα με την… Ελβετία!

Την ίδια ώρα, ένα τέτοιο POS εντοπίστηκε στο κατάστημα της ίδιας εταιρείας που λειτουργεί στο Nammos Village. Μάλιστα, στο κατάστημα της Louis Vuitton στο Nammos Village βρέθηκαν Ισπανοί εργαζόμενοι που ήταν ασφαλισμένοι στο Ισπανικό ΙΚΑ.

Πλέον, ερευνάται η νομιμότητα της πρακτικής αυτής. Τα δύο POS κατασχέθηκαν.

Επίσης στο κέντρο Καλούα στην Παράγκα της Μυκόνου διαπιστώθηκε ύστερα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις 3.500 ευρώ, ενώ στο κατάστημα τουριστικών ειδών που λειτουργεί στον ίδιο χώρο εμπορεύματα δεν είχαν τιμολόγια αγοράς.

Στο κέντρο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο. Ακόμη στο γνωστό εστιατόριο Κατρίν στο κέντρο της Μυκόνου κατασχέθηκαν οι ημερήσιες εισπράξεις ύψους 19.000 ευρώ.

Κι αυτό διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία ύψους 380.000 ευρώ.

Λουκέτο 48 ωρών επιβλήθηκε και σε μεγάλο πλυντήριο στη χώρα της Μυκόνου καθώς δεν είχε κόψει 67 αποδείξεις 13.000 ευρώ.

Η επιχείρηση «Τρίαινα»

Κι αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και σύμφωνα με την… εμπειρία του παρελθόντος, είναι μόνο η αρχή, αφού η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Τρίαινα» συνεχίζεται…

Εδώ να υπενθυμιστεί πως η επιχείρηση ελέγχων και είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει καταρτίσει το επιτελείο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, θα διαρκέσει 4 μέρες, έως και την Τετάρτη.

Αποτελείται από 56 άτομα και φέρει την κωδική ονομασία “Τρίαινα” λόγω των τριών παράλληλων στοχεύσεών της κατά τους ελέγχους που διεξάγονται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ