17 Αυγούστου 2018

Το «Imagine» με τον John Lennon και την Yoko Ono επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Η νέα αποκαταστημένη εκδοχή της ταινίας περιλαμβάνει πλούσιο ανέκδοτο υλικό καθώς και ένα ανανεωμένο soundtrack.

Η κλασσική μουσική ταινία «Imagine» του John Lennon και της Yoko Ono έχει αποκατασταθεί και θα προβληθεί ξανά στους κινηματογράφους, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η νέα εκδοχή της ταινίας περιλαμβάνει 15 λεπτά ανέκδοτου υλικού και το συνοδευτικό ντοκιμαντέρ.

Πέραν των έξτρα σκηνών με τον Lennon να παίζει μαζί με τον συνεργάτη του στους BeatlesGeorge Harrison, και τον μπασίστα Klaus Voormann, η αποκαταστημένη εκδοχή περιλαμβάνει ένα βελτιωμένο soundtrack, με νέα remixes όλων των τραγουδιών.
Warner Bros
Το «Imagine» γυρίστηκε κυρίως στο σπίτι των Lennon και Ono στο Άσκοτ της Αγγλίας το 1971, με στόχο να προβληθεί μέσω της τηλεόρασης. Η ταινία περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια του ομώνυμου δίσκου που είχε κυκλοφορήσει ο Lennon, καθώς και τα «Mrs. Lennon» και «Don’t Count The Waves» από το «Fly» της Ono.
Πέραν των μουσικών τμημάτων της ταινίας, το «Imagine» περιλαμβάνει σκηνές από την καθημερινότητα του ζεύγους, άλλοτε με ρεαλισμό, άλλοτε με μια χιουμοριστική ή αφαιρετική διάθεση. Στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Steve Gebhardt με τη βοήθεια του Lennon και της Ono εμφανίζονται πολλοί φίλοι του ζεύγους και μεγάλα ονόματα από τοΝ χώρο του θεάματος, όπως οι Fred Astaire, Jack Palance, Dick Cavett και George Harrison.