18 Ιουλίου 2018

Επίδομα… οικοσκευής, ύψους 13.221,06 ευρώ, και διορισμός χωρίς… ΑΣΕΠ!

Την ώρα που χιλιάδες συμβασιούχοι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και με μισθούς πείνας, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι έχουν γίνει «πρόσφυγες» στην ίδια τους τη χώρα και μετακινούνται σε άλλες πόλεις για να δουλέψουν, με αποτέλεσμα η διαβίωσή τους να είναι από δύσκολη έως αδύνατη λόγω του ακριβού κόστους ζωής που έχουν να αντιμετωπίσουν με το… υψηλό μισθό των 600 ευρώ, η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά προκαλεί.
Και προκαλεί διά μέσω της τέως υπουργού Καταπολέμησης της Ανεργίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, που αποπέμφθηκε από τη θέση της μετά την αποκάλυψη πως παίρνει επίδομα ενοικίου.
Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση φροντίζει για τα της Ρ. Αντωνοπούλου, την οποία διορίζει ως μόνιμη αντιπρόσωπο στο ευρωπαϊκό τμήμα του ΟΟΣΑ στην Ευρώπη, που έχει ως έδρα το Παρίσι. Με την ΑΔΑ: ΩΚ14465ΧΙ8-ΓΥΜ, διαθέτει 13.221,06 ευρώ από τον κρατικό κοβαρνά για έξοδα που αφορούν τη μεταφορά οικοσκευής, εισιτήρια και πρώτη εγκατάσταση της τέως υπουργού.
Όσο για τους συμβασιούχους; Η κυβέρνηση φροντίζει να διαιωνίζει την εργασιακή τους ανασφάλειακαι να τους τάζει διορισμούς μέσω ΑΣΕΠ, που αποδεδειγμένα οδηγούν την πλειονότητα εξ αυτών, που έχουν αποκτήσει και εμπειρία, εκτός εργασίας (π.χ., 3Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ).