14 Μαΐου 2018

Απληστία και διαφθορά κρατούν στάσιμη την χώρα

Από τον Κώστα Ζουγρή

Δεν είναι και μυστικό το ότι 10 οικογένειες ελέγχουν την τύχη της χώρας, το αν είναι 8 ή 12 δεν έχει καμία σημασία.

Αυτές οι οικογένειες ελέγχουν μεγάλο ποσοστό του πλούτου της Ελλάδας, κάτι που συμβαίνει βέβαια σήμερα σχεδόν σε όλο τον πλανήτη.

Αν το αποφάσιζαν θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό την χώρα δανείζοντας της έστω χρήματα ή κάνοντας αυξήσεις, αντί για μειώσεις στο προσωπικό τους στις χιλιάδες εταιρίες, ναι χιλιάδες πιστεύω ότι είναι οι εταιρίες που ελέγχουν με διάφορους τρόπους και αν δεν είναι χιλιάδες, είναι οι πιο πολλές σημαντικές.

Αντί γι' αυτό τι κάνουν παίρνουν τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις από τις κυβερνήσεις, που στην πραγματικότητα είναι χρήματα από την φορολόγηση των απλών ανθρώπων που δεν έχουν τρόπο να γλυτώσουν την φορολογία

Η διαφορά είναι, δεν ξέρω μπορεί να είμαι και αφελής, (που σίγουρα είμαι, απλά λέω για το συγκεκριμένο), πιστεύω ότι ένας Αμερικανός, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Βρετανός, θα έδινε την περιουσία του για να σώσει την χώρα του.

Θα μου πεις γιατί να δώσει ο Α την περιουσία του για να σώσει αυτόν που δεν πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν;

Εδώ κολλάει η υπόθεση, λίγοι λαοί πρέπει να έχουν τον δικό μας χαρακτήρα, μπορεί σε πολλά να υπερτερούμε, αλλά σε ότι αφορά την σχέση μας με το κράτος, χρόνια τώρα όλοι έκαναν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το κράτος θέλει απλά να μας τα παίρνει και όποιος δεν πληρώνει είναι και 'ο πρώτος΄.

Δείτε τα πόθεν έσχες των πολιτικών μας, που δεν τα ελέγχουν βέβαια ορκωτοί λογιστές, αρκετοί από αυτούς θα μπορούσαν να βοηθήσουν με τον τρόπο τους δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Διαφθορά, εγώ δεν ξέρω αν υπάρχει και που διαφθορά, όμως αυτοί που κάνουν τις έρευνες δίνουν υψηλό βαθμό στην χώρα μας

Η Ελλάδα έχει χάσει έντεκα θέσεις στη διεθνή κατάταξη της διαφάνειας το 2016, κατρακυλώντας στην 69η θέση επί συνόλου 168 χωρών. Και αυτό ενώ το 2015 είχε βελτιώσει τη θέση της ανεβαίνοντας στην 58η θέση από την 69η που είχε στην αμέσως προηγούμενη καταγραφή. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα επιστρέφει στη θέση που άφησε πίσω της προ ετών. "Είναι προφανές ότι θεωρείται ότι υπάρχει μεγαλύτερη διαφθορά στην Ελλάδα απ΄ότι πριν από ένα ή δύο χρόνια" λέει στην Deutsche Welle ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος εκ μέρους του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας. Από την άλλη πλευρά παρατηρεί ότι αυτό "σχετίζεται και με τις θέσεις που έχουν οι άλλοι. Γιατί και οι άλλοι δεν μένουν στάσιμοι, μπορεί να βελτιώνονται". Ωστόσο είναι γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται "κάτω από τη βάση". (ΝΕΑ 25/1/2017)

Οι πολιτικοί μας δυστυχώς είναι άπληστοι για εξουσία και καθόλου συνεργάσιμοι όσον αφορά το συλλογικό συμφέρον σαν χώρα.

Η κάθε κυβέρνηση τα τελευταία 9 χρόνια μπορεί σε κάτι να έχει βελτιώσει την χώρα, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι όλοι μαζί θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, αυτό γράφω εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είμαι ονειροπόλος, τι να κάνουμε, όλοι έχουμε τον χαρακτήρα μας.