12 Μαΐου 2018

Η Aston Martin κατασκευάζει το πρώτο της υποβρύχιο - Βγαλμένο από ταινία του Τζέιμς Μποντ

Πριν αρκετό καιρό, η βρετανική φίρμα είχε ανακοινώσει την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε ένα πρωτόγνωρο πεδίο, ενδίδοντας στην πρόταση συνεργασίας της Triton, εταιρείας με ειδικότητα στην κατασκευή υποβρύχιων σκαφών για έρευνα ή/και αναψυχή.

Στόχος της συνεργασίας ήταν η κατασκευή ενός μικρού υποβρύχιου σκάφους αναψυχής με την αισθητική υπογραφή της Aston Martin και προδιαγραφές πολυτέλειας αντάξιες της βρετανικής φίρμας.


O λόγος για τo Project Neptune, το οποίο όπως σημειώνει η Aston Martin υπακούει στην ίδια σχεδιαστική λογική με αυτή που ακολουθήθηκε στην Βαλκυρία, το αγωνιστικών προδιαγραφών sportscar που αποτελεί την κορωνίδα των Βρετανών.


Σύμφωνα με τις συστάσεις το Neptune μπορεί να καταδυθεί σε βάθος έως και 500 μέτρων μεταφέροντας δύο επιβαίνοντες και τον χειριστή του ενώ σε ό,τι αφορά την ταχύτητα αναμένεται να φτάνει τους πέντε κόμβους.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι παρά τον ψηφιακό χαρακτήρα των εικόνων που δημοσιοποιήθηκαν, η Aston Martin ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του Neptune έχει ήδη ξεκινήσει με την προοπτική να αποκαλυφθεί επισήμως εντός του έτους χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτεται το παραμικρό για την τιμή του. Σε κάθε περίπτωση, αυτή αναμένεται να μην είναι ευκαταφρόνητη με δεδομένο τον ιδιάζοντα χαρακτήρα της κατασκευής και των απαιτήσεων του είδους.