21 Απριλίου 2018

Η τελευταία απάτη του Αλέκση

Αυτό που μένει είναι να δούμε πόσο μεγάλος θα είναι ο αριθμός των ανθρώπων που θα χάψουν και αυτό το κόλπο...

Όπως ο ταχυδακτυλουργός κρατάει το πιο εντυπωσιακό του κόλπο για το τέλος της παράστασης, ένας απατεώνας πρωθυπουργός κρατάει τη μεγαλύτερή του απάτη για το τέλος της θητείας του. Όσο πιο καλός είναι ο ταχυδακτυλουργός τόσο πιο δύσκολο είναι να βρει ένα εντυπωσιακό κόλπο, ένα κόλπο αντάξιο της προσδοκίας των θεατών. Όσο πιο απατεώνας ο πρωθυπουργός τόσο πιο δύσκολο να βρει μια απάτη που να ξεπερνάει τις απάτες που έχει στήσει στο παρελθόν. Ο Αλέκσης, ευτυχώς, κατάφερε να βρει τη μεγάλη απάτη με την οποία θα τελειώσει η πρωθυπουργική του καριέρα. Ονομάζεται «καθαρή έξοδος». Και είναι μια απάτη αντάξια του Έλληνα πρωθυπουργού.

Για να γίνει κατανοητό ακόμα και σε ανθρώπους που σκοπεύουν και στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχουν κάποιο άμεσο συμφέρον, θα προσπαθήσω να εξηγήσω με πολύ απλό τρόπο τι ακριβώς θα συμβεί με το περίφημο «τέλος των μνημονίων» και την «καθαρή έξοδο χωρίς δεσμεύσεις».

Για αρχή, δεν υπάρχει κανένα τέλος μνημονίων. Υπάρχει μόνο το «τέλος» ενός μνημονίου. Αυτού που συμφώνησε ο Αλέκσης ο Τσίπρας προκειμένου να σώσει ό,τι μπορούσε να σωθεί από την καταστροφή που έφεραν τα παπατζιλίκια με τα οποία θέλησαν να κάνουν πολιτική αυτός και ο άνθρωπος που είχε επιλέξει για υπουργό οικονομικών, ο άνθρωπος-παγώνι, ο Γιάνης ο Βαρουφάκης. 

Θα παρατηρήσατε ότι τη λέξη «τέλος» την έβαλα σε εισαγωγικά. Κι αυτό γιατί στην πραγματικότητα το μόνο που τελειώνει είναι τα λεφτά που μας δίνει η Ευρωπαϊκή η Ένωση και το Διεθνές το Νομισματικό το Ταμείο μέσω του χαμηλότοκου δανείου του οποίου οι όροι περιέχονται στο τρίτο μνημόνιο του Αλέκση. Ό,τι μας έδωσαν μας έδωσαν. Δεν έχει άλλα. Αντιθέτως, η αποπληρωμή του δανείου (όπως και των προηγούμενων) και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης του Αλέκση, προκειμένου να υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο, μένουν ως έχουν. Και χάρη στον Αλέκση και τον Γιάνη, θα είναι μαζί μας για πολλά πολλά χρόνια. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο απατεωνίστικο είναι και το «χωρίς νέες δεσμεύσεις».

Το εξηγώ ακόμα πιο απλά:

Αυτό που περιγράφει ως «τέλος των μνημονίων» ο απατεώνας πρωθυπουργός είναι το αντίστοιχο του να πάρεις δάνειο 100.000 ευρώ που θα σου καταβληθεί με 10 δόσεις των 10.000, να έχεις βάλει υποθήκη το σπίτι σου και χωρίς να έχεις ξεπληρώσει τίποτα και με το σπίτι σου ακόμα υποθηκευμένο να λες «ξεμπέρδεψα με το δάνειο» όταν η τράπεζα σου καταθέτει την τελευταία δόση των χρημάτων που δανείστηκες. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι όχι μόνο δεν ξεμπέρδεψες αλλά τώρα, που δεν έχεις λαμβάνειν άλλα λεφτά, είναι που αρχίζουν τα δύσκολα.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Είναι φανερό το πόσο μεγάλη είναι η απάτη που στήνει ο Αλέκσης για το τέλος της θητείας του. Αυτό που μένει είναι να δούμε πόσο μεγάλος θα είναι ο αριθμός των ανθρώπων που θα χάψουν και αυτό το κόλπο του πιο απατεώνα πρωθυπουργού που είχε ποτέ αυτή η χώρα. Και μπράβο τους. 

Υ.Γ. Το ότι η απάτη είναι ολοφάνερη δεν πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους για τον μικρό αριθμό των θυμάτων. Σε μια χώρα που το 28,7% των ανθρώπων πιστεύει ότι τα ίχνη των αεροπλάνων προδίδουν ψεκασμό, στη χώρα που ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων πιστεύει ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, στη χώρα που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αριστερά έχει ικανότητα διακυβέρνησης, πολλοί είναι αυτοί που θα ξανακαταπιούν αμάσητη και αυτή την απάτη.